Simora
Simora

Hevoset

» Apollo's Chariot
suomenpuoliverinen, ori
om. Hannah
Paavo on komea, mutta hölmö estehevosen alku, jolla uteliaisuutta, tyhmänrohkeutta ja kokeilun halua riittää vaikka millä mitalla.

» Consider the Coincidence
irlannincob, ori
om. Melina
Konsta on rohkea ja utelias nuorukainen, joka tulee helposti toimeen kaikkien kanssa. Kaikki perustoimenpiteet sujuvat Konstalta hyvin.

» Constantine
paint horse, tamma
om. Odelie
Kostin luonnetta kuvaa todennköisesti parhaiten hirmuinen hörhö. Joskus sitä katsellessa herää epätoivo ja ajatus, onko toisen päässä olemassa yhtäkään järkevää ajatusta. Tamma on kuitenkin erittäin ystävällinen luonteeltaan ja sen kanssa työskenteleminen on erityisen helppoa kun hölmön elämänfilosofiaan suhtautuu huumorilla.

» Cseresznye
unkarinpuoliverinen, ori
om. Sonya Lillquist
Eetu on nuori ja vasta hiljattain ratsukoulutuksen aloittanut hevosenalku, joka etenee kovaa vauhtia tulevaisuuden ruusukehaiksi. Matka ei tosin ole helppo, sillä vaikka potentiaalia löytyykin, ei Eetu ole aina se kaikista yhteistyökykyisin kaveri. Perusluonteeltaan kuitenkin ihan kiltti ja hyväntahtoinen.

» Freude Ist
suomenpuoliverinen, tamma
om. Danni
Tamma on hyvin kiltti kaveri, joka omaa hyvin leikkisän luonteen. Kaikkea pitää kokeilla ja kaikki pitää ottaa suuhun. Välillä vaikeuksia pysyä aloillaan ja onkin vähän sellainen hyörijä-pyörijä. Ratsastaessa helposti kuumuva, mutta sen verran herkkä kaveri, että jää ennemmin pomppimaan kuin jää kovaksi suusta.

» Huvitutin Kavaljeeri
suomenhevonen, ori
om. Mirkku
Tämä nuori ori on muuttamassa ihmisten negatiiviset käsitykset oreista. Poika on kerrassaan kiltti kuin mikä ja sen voi antaa kenelle tahansa käsiteltäväksi ilman ongelmia, jopa lapselle aikuisen valvovan silmän alla. Kasmiria luullaan yleisesti vieraiden ihmisten toimesta ruunaksi, mutta ei, ori se on ja sellaisena tulee myös pysymään.

» klp Luminous Vanity
suomalainen puoliverinen, tamma
om. Mikael Gren
Nita on todella herkkä ja itsetietoinen tammaneiti. Se on tarkka siitä, kuka sitä hoitaa ja miten, ja ilmaisee kyllä mielipiteensä jos joku ei miellytä. Ratsastaessa Nita on säpäkkä ja nopea hevonen, jolla on isot ja hyvät liikkeet. Se on herkkä ja helposti kuumuva, mutta esteillä se osaa yllättää positiivisesti.

» Ryövärin Tuulenruhtinas
suomenhevonen, ori
om. Hanne
Tumpulla on tapana esittää kovaa, mutta sisimmässään ori on varsinainen lapanen. Minun tai tutun hoitajan kanssa ori on oikea kullanmussukka ja hellävaroen laskee päänsä syliini aina hoitohetkien päätteeksi. Muut ihmiset sitten siedetään jos on ihan pakko, paitsi ruoka-aikaan, jolloin höristään jokaiselle ohikulkijalle varmuuden vuoksi.

» Tranquille K
hollanninpuoliverinen, ori
om. Inna
Ransu, lentävä hollantilainen, saattaa niittää menestystä estekentillä, mutta älyllisissä mittelöissä se ei kyllä yltäisi kärkikahinoihin. Höseltävä, häseltävä ja hongankolistajamainen hevonen on kömpelöllä tavalla hurmaava, mutta samalla myös varsin rasittava. Nuori ja vilkas ori ei sovellu kokemattomien hevosharrastajien käsiteltäväksi, vaikka perusluonteeltaan kiltti onkin.

Muualla asuvat

englannin täysiveriruuna Good Enough is Good Enough xx asustaa Seppeleessä

tekstit&kuvat © Odelie & sonya | ulkoasun kuva © Tuulia