Simora
Simora

Huvitutin Kavaljeeri

nimi Huvitutin Kavaljeeri omistaja Mirkku
syntynyt, ikä 17.04.2017 painotus koulu ja valjakko
rotu, skp suomenhevonen, ori koulutus Helppo A, noviisi
väri, säkä vaaleanrautias, 154cm omat sivut


© Pidä hiirtä kuvan päällä

Tämä nuori ori on muuttamassa ihmisten negatiiviset käsitykset oreista. Poika on kerrassaan kiltti kuin mikä ja sen voi antaa kenelle tahansa käsiteltäväksi ilman ongelmia, jopa lapselle aikuisen valvovan silmän alla. Kasmiria luullaan yleisesti vieraiden ihmisten toimesta ruunaksi, mutta ei, ori se on ja sellaisena tulee myös pysymään.

Hevoslaumassa poika on yleensä lauman arvoasteikossa häntäpäässä, koska se kokee olonsa turvalliseksi muiden päättäessä asioista. Tämä heijastuu myös orin käyttäytymiseen ihmisseurassa, jolloin se haluaa ihmisen toimivan johtajana. Mikäli ihmisestä ei kuitenkaan ole antamaan hevoselle selkeitä ohjeita ja turvallisuuden tunnetta, alkaa Kasmir hermostumaan. Karsinassa hermostuminen näkyy yleensä pyörimisenä ja malttamattomuutena, kun taas taluttaessa ylimääräisenä sivuttaissuuntaisena liikehdintänä.

Hoitaminen onnistuu karsinassa niin sidottuna kuin irtonakin. Osaa seisoa nätisti paikallaan ja nostaa kaviotkin pyydettäessä. Käytävällä yleensä pidetään kiinni ihan vain tallin tammojen aiheuttaman häiriön takia, mutta tyhjässä tallissa seisoo kyllä paikallaan ilman sitomista. Valjastaessa Kasmirille saa laittaa valjaat miten päin sattuu ja se ei asiasta hermostu. Tämä tekee orista hyvän kaverin myös valjakkoharrastustaan vasta aloitteleville.

Tutuissa ympäristöissä pojalla ajaminen onnistuu keneltä tahansa, mutta vieraissa paikoissa kaipaa kaverikseen tutun ihmisen, johon se voi luottaa. Ori ei omaa taipumusta säikähdellä, mikäli ohjaksissa olija ei ole epävarma. Pelokkaan ihmisen ajaessa on vähintäänkin yhtä pelokas kuin ohjia nyrkissään pitävä.

Valjakkoajossa kilpaillaan pääsääntöisesti Kasmirista riippumattomista syistä yksilöluokissa. Tämä johtuu siitä, että en omista pojalle sopivaa kilpakaveria. Olen kuitenkin lainaillut tuttavien oreja ja ruunia treeneihin, joissa kaikki on mennyt ihan mallikkaasti. Kauniiden liikkeidensä ansiosta Kasmir on oikea herkku koulukokeessa. Tarkkuuskokeessa taipuu tosi hyvin keilojen lomitse, eikä onnistu kaatamaan vahingossakaan mitään. Kestävyyskoe menee puolestaan hieman heikommin, kun pojalta meinaa loppua puhti kesken suorituksen.

Ratsastaessa hevonen on hieman laiskemman puoleinen, mutta liikkuu eteenpäin ratsastajan osatessa sitä pyytää. Käyti on nelitahtinen ja matkaavoittava. Ravissa omaa isot ja näyttävät liikkeet, joten ei mikään miellyttävin istuttava ratsastajalle. Laukka on kolmitahtinen ja niin ihanan pehmeä, että sitä voisi mennä koko päivän. Sileällä ori liikkuu kauniisti muodossa ja on miellyttävä ratsastettava. Esteitä puolestaan Kasmirilla ei hirveästi mennä, mitä nyt välillä pientä ristikkoa vaihtelun vuoksi.

Hoito-ohjeet

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Sed posuere interdum sem. Quisque ligula eros ullamcorper quis, lacinia quis facilisis sed sapien. Mauris varius diam vitae arcu. Sed arcu lectus auctor vitae, consectetuer et venenatis eget velit. Sed augue orci, lacinia eu tincidunt et eleifend nec lacus.

Lorem ipsum ligula ut hendrerit mollis, ipsum erat vehicula risus, eu suscipit sem libero nec erat. Aliquam erat volutpat. Sed congue augue vitae neque. Nulla consectetuer porttitor pede. Fusce purus morbi tortor magna condimentum vel, placerat id blandit sit amet tortor.

tekstit&kuvat © Odelie & sonya | ulkoasun kuva © Tuulia | virtuaalihevonen