Gren & Gaertner

Leonardo II

historia

Rautias varsa katsoi uteliaana miestä, joka lähestyi riimu kädessään. Nuorella hevosella ei ollut aikomustakaan antaa kiinni, ei ainakaan ihan heti. Mikael ravisteli päätään hymyillen, mitäköhän tästä oikein tulisi? Kävi kuitenkin ilmi, että Leonardolla totisesti oli lahjoja hyppäämiseen. Kimo oli ensimmäinen Mikaelin varsasta asti kouluttama oma hevonen, ja se onnistui ylittämään kaikkien odotukset. Valtava kapasiteetti esteille ja luonne puhdasta kultaa – voisiko enempää edes toivoa?

luonne

Leonardoa voisi kuvailla ystävälliseksi herrasmieheksi. Vaikka se näyttää laitumella lennokkaasti häntä soihtuna ravatessaan kaikista machoimmalta orilta, on se kuitenkin helppo käsitellä. Kun nuoruuden kujeilut jäivät pois muutaman vuoden ikäisenä, muuttui Leonardo ihanteelliseksi kilpahevoseksi, joka oli helppo hallita eri tilanteissa, mutta yllätti positiivisesti sähäkkyydellään esteradoilla. Leonardo on helppo lastata ja kuljettaa, sillä se käyttäytyy uusissa paikoissa tyynen rauhallisesti. Ori nauttiikin erityisesti pitkistä maastoreissuista uusissa maisemissa.

Leonardo on helppo ja ystävällinen käsitellä. Se saattaa astella taluttaessa pää ylvään korkealla, mutta ei missään tilanteessa lähde käsistä tai kuskaa taluttajaansa haluamaansa suuntaan. Myös hoitotoimenpiteet sujuvat mutkattomasti, ja Leo nauttiikin reippaasta harjauksesta kumi- tai piikkisualla. Ori on myös helppo varustaa, eikä se vastustele satulointia tai kavioiden putsausta. Kimo on myös erinomaisen kärsivällinen, ja se jaksaa seistä pestävänä, klipattavana tai kengitettävänä niin pitkään kuin on tarve.

Ratsastaessa Leosta löytyy energiaa ja herkkyyttä. Se kuuntelee ratsastajan apuja tarkkaavaisena, ja kulkee helposti pohkeen edessä. Leolla on korkeat ja lennokkaat askellajit, sekä se kokoaa tarvittaessa upeasti. Ori pärjääkin hyvin myös kouluratsastuksessa, mutta esteillä se on elementissään. Leo hyppää innokkaasti ja rohkeasti esteen kuin esteen, eikä sitä jännitä erikoisemmatkaan estekoristeet. Matkaa voittava laukka ja näppärä kääntösäde avittaa Leon kärkeen myös aikaluokissa, ja orin voi luottaa hyppäävän, vaikka estettä lähestyttäisiin miten vinosti. Leo ei kuitenkaan siedä kovaa tai nykivää kättä, vaan saattaa nousta pystyyn, jos ratsastajan avut ovat liian rajut. Tällä hetkellä sitä ratsastetaankin paljon istunnalla ja kuolaimettomilla suitsilla, joilla se toimii erinomaisesti.

sukutaulu

i. Leonardo
hann, km, 172cm

ii. Lionheart
hann, rn, 169cm

iii.
iie.

ie. Eleonora
hann, km, 170cm

iei.
iee.

e. Mariza
hann, rt, 167cm

ei. Marmor
hann, m, 168cm
eii.
eie.

ee. Darling GER
hann, rn, 168cm

eei.
eee.

jälkeläiset

ei meriittejä
ORI A.D. Lion King SUOMALAINEN RATSUPONI
tammasta Gingershot, s. 28.05.2022
kasv. Adina, om. Jannica VRL-04799

kilpailut - porrastettu

Hevonen on ERJ tasolla 10 / 10
Pisteitä ERJ yhteensä 6628.53
Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 2141.06 p. / 2205.66 p.
Kuuliaisuus ja luonne: 2281.81 p.

kilpailut: este

palkintokaappi


  • Paris SIM Jumping Week
    04.07.2021

  • Hoefijzeruitzicht
    01.01.2022

näyttelymenestys

24.07.2021 - PKK - Kurjenpesä: tuom. Lissu T. - KP, EM (persoonallisuus)
25.08.2021 - PKK - Storywoods: tuom. Lissu T. - KP (pääkuva)
26.07.2021 - NJ - Lukariksen hevoskeskus: tuom. Lissu T. - irtoSERT

sijoitukset: ERJ

cup-sijoitukset

31.07.2022 - ERJ-Cup - Couture Sporthorses - 70cm - 03/85

varustekaappi