Gren & Gaertner

Tie ratsuttajasta kilpatallin omistajaksi

Työskennellessään ratsuttajana saksalaisella suurtallilla Magnus Gren tutustui Klaus Gaertneriin, joka vastasi aikatauluista ja työvuoroista. Kaksikko teki tiiviisti yhteistyötä suunnitellessaan hevosille sopivia harjoitusaikatauluja, eikä aikaakaan, kun he huomasivat tulevansa erinomaisesti toimeen. Työsopimusten päättyessä aikanaan Magnus ja Klaus päättivät, että haluavat jatkaa työskentelyä yhdessä. Niinpä he päättivät perustaa yhteisen kilpatallin, Gren&Gaertnerin. Magnuksen vahva osaaminen hevosten parissa ja Klausin taloudellisen puolen taidot takasivat hyvän pohjan yrityksen perustamiselle.

Koska valtavaa pääomaa ei ollut, Gren&Gaertner lähti liikkeelle pienellä hevosmäärällä ja remontointia vaativilla tiluksilla, joita korjattiin aina sitä mukaa kun rahaa oli. Magnuksen vaimo Lea kilpaili hevosilla hyvin tuloksin, ja pian he saivat myös ulkopuolisten hevosia ratsutukseen ja kilpailtavaksi. Hitaasi mutta varmasti miljöö on noussut nykyiseen loistoonsa ja saavuttanut hyvän maineen Saksan kilpailupiireissä.

Tallin toimintaperiaatteet ovat tänä päivänäkin samat, joskaan tallilla ei ole niin paljon hevosia, kuin mitä kiireisimpinä vuosinaan. Hevosten hoito ja treenaus pitävät kuitenkin talliväen kiireisenä ja elämä rullaa mutkattomasti eteenpäin. Toisinaan tallilla saattaa nähdä myös Magnuksen ja Lean pojan, Mikaelin, joka on issänsä jalanjäljissä tehnyt uraa valmentajana ja ratsuttajana.

Parhain terveisin,
Magnus Gren & Klaus Gaertner

yhteystiedot & suosittelemme

  • Gren & Gaertner: GREN4275
  • sonya (VRL-09386)
  • vsoneu@gmail.com