Gren & Gaertner

Toiminta ja tilat

Gren&Gaertner on Saksan Nürnbergissa sijaitseva kilpatalli, jossa asustaa pääasiassa tallin omia hevosia, joilla treenataan ja kilpaillaan. Satunnaisesti talliin ostetaan myös nuorempia hevosia, tarkoituksena kouluttaa niitä korkeammalle tasolle, kilpailla ja lopulta myydä. Tallilla ei järjestetä kilpailuja tai muitakaan tapahtumia, vaan niitä varten hevosten kanssa matkustetaan rekalla muualle.

Talli on valkeasta kivestä tehty suorakaiteen muotoinen rakennus, jossa on kymmenen ikkunallista karsinaa, varuste- ja rehuhuoneet sekä kaksi vesikarsinaa. Tallin toiselta seinämältä on kulku suoraan valoisaan maneesiin ja tallin toisesta päädystä pääsee oleskelutilaan, josta löytyy WC, suihkutilat, pieni keittiö ja istumatilaa. Ratsastaa voi maneesin lisäksi kahdella kentällä, joista toinen on hieman pienempi. Talliympäristössä on myös hyvät, osittain valaistut maastot ja pieni maastoesterata. Hevoset tarhaavat suurissa hiekkapohjaisissa tarhoissa, ja pääseevät kesäisin myös laiduntamaan joksikin aikaa.

Henkilökunta

Magnus Gren, s. 1963

Ruotsista Suomeen 80-luvulla muuttanut Magnus on työskennellyt koko ikänsä hevosten parissa niin Pohjoismaissa kuin Keski-Euroopassakin. Miehen intohimona on ollut kilpahevosten kouluttaminen ja treenaaminen, joka alkoi jo nuorena Magnuksen työskennellessä talleilla. Suomeen muuttaessa mies oli kerännyt jo mainetta osaavana ratsuttajana, mutta töiden saanti oli tuntunut silti haastavalta. Hyväpalkkainen pesti löytyi kuitenkin myöhemmin Saksasta, jonne Magnus sittemmin muutti perheineen.

Magnus ratsuttaa ja treenaa Gren&Gaertnerin hevosia.

Lea Gren, s. 1968

Magnus tapasi Lean Ruotsissa estekilpailuissa, jossa nainen voitti luokkansa ällistyttävällä ratsastuksella. Magnus iski silmänsä vaaleakutriseen kaunottareen, eikä aikaakaan kun kaksikko menikin jo kihloihin.

Lea aloitti kilparatsastuksen jo nuorena poneilla ja sijoittui Ruotsinmestaruuksissa ollessaan yhdeksäntoista. Naisen kilparatsastus sillä tasolla kuitenkin jäi tämän saadessa lapsen, jonka jälkeen Lea kilpaili lähinnä omilla hevosillaan Suomessa ja Saksassa menestyen kuitenkin hyvin.

Lea treenaa ja kilpailee kaikilla Gren&Gaertnerin hevosilla.

Mikael Gren, s. 1988

Lean ja Magnuksen poika Mikael on hurmaavalla karismalla varustettu osaava hevosmies, jolla on hyvin laajalla skaalalla kokemusta hevosalalta ympäri maailman. Tätä miestä on vaikeaa tavata tallilta ilman pilkettä silmäkulmassa tai virnettä naamalla, sillä Mikael tuntuu olevan aina hyvällä tuulella ja valmiina kommentoimaan jotakin vitsikästä.

Suomessa syntynyt Mikael muutti nuorena perheensä kanssa Saksaan, jossa myös hevosharrastus ensimmäisen kerran alkoi. Jo nuorena oli selvää, että tämän harrastuksen parissa Mikael haluaisi ansaita elantonsa, ja pian mies kilpailikin jo menestyksekkäästi esteratsastuksessa. Aivan huipulle asti matkaa ei kuitenkaan jatkettu, sillä valmentaminen ja ratsuttaminen vei miehen mukanaan.

Mikaelin hahmosivulle

Klaus Gaertner, s. 1970

Klaus opiskeli nuorempana talousalan haaveenaan johtajan pesti kansanvälisessä suuryrityksessä. Mies päätyi kutenkin harjoitteluun hevostallille, joka ei alkuun kuulostanut lainkaan hänen unelmatyöpaikaltaan. Klausilla oli jonkin verran hevostaustaa, mutta taitavaksi ratsastajaksi häntä ei voinut juurikaan kutsua. Mies oli kuitenkin nopea oppimaan, ja pian hän osasi suunnitella ja arvioida tarkkaan kunkin hevosen liikutustarpeen ja ruokinnan. Tämä osaaminen yllätti miehen positiivisesti ja täydellinen hurahdus hevosharrastuksen pariin oli valmis. Klaus opetteli myös kohtalaiset ratsastustaidot ja käsittelee hevosia varmoin ottein.

Klaus vastaa Gren&Gaertnerin taloudellisesta puolesta ja hevosten hoidon ja liikutuksen suunnittelusta yhdessä Magnuksen kanssa.