Sycamore Ponies

Mochaccino Wau KTK-III, ERJ-I

luonne

Mokka on poni, joka ei tekisi äkkinäistä liikettä vaikka pommi räjähtäisi sen vieressä. Se on kaikin puolin rauhallinen ja letkeä tamma, jonka voi luottaa pysyvän käsissä tilanteessa kuin tilanteessa. Mokka tarhailee laumassa ja on muiden hevosten seurassa leikkisä. Se yrittää saada muita pitämään hauskaa, ajoittain siinä onnistuen. Usein saattaa laitumen portilta nähdä Mokan rapsuttelemassa antaumuksella jonkun toisen ponin kanssa. Mokka on perso ruualle, ja sille kelpaa kaikki omenoista banaaneihin ja ruohotupsuihin. Saakin olla varovainen, ettei tamma pääse pyöristymään liikaa, sillä se kyllä söisi ihan niin paljon kun vain saisi.

Mokka on myös äärimmäisen helppo hoitaa. Sen voi pitää vapaana karsinassa tai kiinni sidottuna käytävällä - molemmissa tilanteissa se seisoskelee rauhallisesti paikallaan. Jos on huono päivä, kannattaa mennä rapsuttelemaan Mokkaa, sillä sen rento ja ystävällinen olemus on yllättävänkin rauhoittava. Mokkaa käytetään myös jonkin verran opetusponina sen luonteen vuoksi ja naapurin lapset saavat käydä hoitamassa sitä. Mokka on varovainen ja lempeä lasten kanssa, eikä se säikähdä äkkinäisiä liikkeitä tai ääniä. Suitsia laittaessa se oikein laskee päätään, jotta pienempikin ihminen varmasti saa sen varustettua.

Ratsastaessa Mokka ei ole se kaikista osaavin poni, eikä sillä ole kovinkaan lennokkaat liikkeet. Siksi siitä ei tullutkaan kouluratojen tähteä. Sen sijaan Mokka rakastaa hyppäämistä, ja on siinä ihan kohtalaisen hyvä. Nopeiden ratojen eteen saa ratsastaja tehdä hieman töitä, sitä mieluiten Mokka hyppäisi rauhallisesti, mutta huolellisesti kaikki esteet. Sillä riittää kapasiteettia radoille reilun metrin verran, mutta yksittäisinä esteinä se hyppää jopa reilusti korkeampaa. Tämän tasaisempia askellajeja on myös vaikeampaa löytää, ja tammalla on mukava ratsastaa myös ilman satulaa. Sen kanssa onkin harrastettu hieman pelkällä kaulanarulla ratsastelua.

sukutaulu & jälkeläiset

i. Creep It Real
drp (75%), km, 145cm

ii. Nighttime Is The Right Time
drp (50%)
iii. Head In The Clouds (ox)
iie. It's Time (wB)
ie. Born Wicked
conn

iei. Darker Than My Heart
iee. Oh My Goth

e. Thai Spiced Latte
drp (50%), rt, 144cm

ei. Spicy Salsa
(wD)
eii. Macchiato
eie. Cinnamon Dolce

ee. Take Away Latte
(ox)

eei. Cosmic Fate
eee. Cookie Crumble

kilpailut - porrastettu

  • Hevonen on ERJ tasolla 6 / 5
  • Pisteitä ERJ yhteensä 866.23
  • Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 849.19 p. / 735.23 p.
  • Kuuliaisuus ja luonne: 866.23 p.

näyttelytulokset

26.04.2021 - NJ - Kurjenpesä - irtoSERT (tuom. Lissu T.)

cup-sijoitukset

31.07.2021 - ERJ-Cup - Haltiasalo - 80cm - 02/75
31.08.2021 - ERJ-Cup - Hiivurin Suomenhevoset - 40cm - 03/48
31.10.2021 - ERJ-Cup - Teilikorpi - puomiluokka - 01/21
28.02.2022 - ERJ-Cup - Hiivurin Suomenhevoset - puomiluokka - 01/30

päiväkirjamerkinnät

13.02.2022 - päiväkirjamerkintä: sonya (305 sanaa)
”Mitä ihmettä täällä tapahtuu?” huudahdin, kun katselin tammalaumaa, joka juoksi iloisesti pitkin tallipihaa. Lähimmälle ruohomättäälle juoksi Mokka, joka oli yksi ponilauman karkureista. Tallista saapui pian muutakin väkeä ihmettelemään tilannetta ja ottamaan poneja kiinni. Nappasin itse kiinni Mokan harjasta, ja kiedoin riimunnarun sen kaulan ympärille. Riimua ei ollut juuri nyt saatavilla, mutta Mokka kyllä pysyisi käsissäni näinkin. Porukka alkoi saamaan muitakin poneja kiinni, ja loput irti olevat päättivät seurata meitä muita takaisin tarhaan. Tarkistin Mokan pikaisesti, mutta tamma vaikutti olevan kaikin puolin kunnossa. Hyvä niin, sillä se oli kantavana, enkä halunnut varsalle sattuvan mitään. Mokan maha oli paisunut kuin pullataikina, ja kesän alussa olisi odotettavissa pieni ratsuponivarsa.

”Tästä on joku jyrännyt läpi”, Mark osoitti aitaa, jossa oli totta tosiaan valtaisa aukko. ”Miksei kukaan ole huomannut sitä aiemmin?” Katrin ehdotti, että kyseessä olisi voinut olla karhu, mutta minä taas epäilin, että naapurin juuri ajokortin saanut poika oli käynyt töytäisemässä aitaa. Maassa oli selvät renkaan jäljet. Virittelimme rikkinäisen aidan tilalle lankaa ensiavuksi, jotta ponit eivät pääsisi uudestaan rellestämään tallipihalla. Mokka kuitenkin vaikutti olevan ihan tyytyväinen tarhassaankin, olihan sielläkin sentään herkullista ruohoa syötävänä. Mokka pysyisi juuri siellä, missä ruokakin oli. Se oli alkanut saamaan melkoisia ruokamääriä tiineytensä loppuaikana, ja toivon mukaan myös sen varsasta tulisi hyvinvoiva ja pirteä.

Seuraavana päivänä aita saatiin korjattua, ja Mokka ja muut ponit tarhasivat jälleen turvallisesti. Mokka ei ollut tehnyt viime viikkoina enää juurikaan mitään kävelylenkkejä kummempaa. Ratsain sitä ei enää liikutettu, mutta se oli ajoittain käsihevosena mukana maastossa. Se pääsi kuitenkin tarhailemaan paljon ja liikkui itsenäisesti, joten sen kummempaa treeniä se ei tarvinnut. Mokka oli myös kilpailu-uransa jo tehnyt, joten sen kilpailukuntoakaan ei tarvinnut miettiä. Varsomisen jälkeen se pitäisi ehkä vuoden taukoa, jonka jälkeen se taas astutettaisiin. Mokan aiemmat varsat olivat olleet niin hienoja, että se oli ehdottomasti yksi parhaista siitostammoistamme. Laatuarvosteluihin tamma vielä kiikutettaisiin, mutta muuten se sai jäädä varhaiseläkkeelle hoitamaan varsojaan.