Sycamore Ponies

Clownhouse de Merle KTK-III, ERJ-I

kuva
Rekisterinumero VH22-029-0002
Nimi Clownhouse de Merle
Rotu, sukupuoli ranskalainen ratsuponi (50%), ori
Syntymäaika 03.11.2021 (8v: 03.12.2021)
Väri, säkä ruunikonkirjava, 147cm
Omistaja sonya, VRL-09386
Kasvattaja Châteu de Merle
Painotus, taso estepainotus, 120cm

luonne

Kalle on energinen ori, joka ei malttaisi olla hetkeäkään paikallaan. Se on aina menossa jonnekin, ja taluttaja saakin olla valppaana, ettei vahingossa päädy raahautumaan orin perässä ties minne. Kalle no kyllä luonteeltaan kiltti, mutta innostuessaan saattaa unohtaa sen, että ihmiset ovat pienempiä kuin se. Taluttaessa Kalle menisi mieluummin ravia tai laukkaa, kuin kävelisi hitaasti ihmisen vierellä. Napakalla komentamisella sen saa kuitenkin palaamaan takaisin maan pinnalle ja rauhoittumaan.

Hoitaessa Kalle on aivan yhtä häslä kuin muulloinkin, joten se vaatii jatkuvaa vahtimista. Ori kannattaa ehdottomasti sitoa kiinni hoitamisen ajaksi, sillä muussa tapauksessa se on takuuvarmasti joko pyörinyt hoitajan pyörryksiin tai paennut paikalta jonkin kiinnostavan asian perässä. Muutoin Kalle on kiltti ja nauttii kyllä kaikenlaisesta harjauksesta ja rapsutteluista. Se ei vaan jaksa samaa asiaa kovin pitkää aikaa, vaan kaipaa paljon vaihtelua. Eläinlääkäri ja kengittäjä eivät kylläkään hihku riemusta, kun Kalle saapuu potilaaksi.

Ratsastaessa saattaa joskus olla parempi, jos Kallen juoksuttaa ensin. Sillä on nimittäin usein aivan valtavasti energiaa, eikä se oikein tiedä mihin sen suuntaisi. Välillä suunta on ratsastajan kannalta väärä. Kallella on melko ponnekkaat liikkeet ja se kääntyy erittäin näppärästi, joten kun ekstraenergian saa kanavoitua radan suorittamiseen, ovat tulokset loistavia. Kalle nimittäin hyppää rohkeasti paikasta kuin paikasta, eikä sitä hätkäytä erikoisemmatkaan esteet. Ori on luotettava ratsu myös maastossa, joskin vauhtia löytyy sielläkin liikaa. Se ei kuitenkaan juuri säiky tai kompuroi, joten joku rohkea vauhtihirmu varmasti viihtyy maastoretkillä tämän orin kanssa.

© Fee Fotografie

sukutaulu & jälkeläiset

i. Petit Prince du Pomme
pfs (50%), rtkrj, 140cm

ii. Pommac du Pomme
pfs (50%), rtkrj, 146cm
iii. Prince Caspian xx
iie. Petite Margot (wB)
ie. Pouponne du Pomme
pfs (50%), prn, 145cm

iei. Canadian Goose xx
iee. Rhonan Adaryn Mai (wB)

e. Spurhill Castle Lily
drp (50%), rnkrj, 148cm

ei. Calder v.d Rozendaal
kwpn, rnkrj, 167cm
eii. Celtic Castle
eie. Nectarina v.d. Rozendaal

ee. Spurhill Libby
conn, rtkm, 146cm

eei. Brenainn
eee. Spurhill Liberty

s. 07.07.2023rp-o. Sycamore Cloverleaf e. Sycamore Fairy Sundae rek. VH23-029-0255
s. 06.01.2023rp-t. Sycamore Cloudy Lemon e. Sycamore Lemonade rek. VH23-029-0021
s. 06.11.2022rp-t. Sycamore Mocktail e. Mochaccino Wau rek. VH23-029-0007

kilpailut - porrastettu

  • Hevonen on ERJ tasolla 7 / 6
  • Pisteitä ERJ yhteensä 3283.68
  • Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 1133.08 p. / 1102.79 p.
  • Kuuliaisuus ja luonne: 1047.81 p.

cup-sijoitukset

28.02.2022 - ERJ-Cup - Hiivurin Suomenhevoset - 60cm - 06/41
30.04.2023 - ERJ-Cup - Savoir Showjumpers - 50cm - 04/61
31.05.2023 - ERJ-Cup - Glenfort Stud - 40cm - 04/20

näyttelytulokset

16.06.22 - NJ - Adina: irtoSERT (pt. Jannica)

päiväkirja

25.07.2022 – päiväkirjamerkintä: sonya (111 sanaa)
Aurinko kurkki ajoittain rakoilevan pilvipeitteen välistä. Pilvinen ilma tuntui mukavalta vaihtelulta helleaaltoon, joten en valittanut. Talutin Kallea kohti maneesia, tarkoituksena treenata pitkästä aikaa orin kanssa vähän kouluratsastusta. Kesken matkan havaitsin rapinaa pusikossa, joka kiinnitti myös ponin huomion. Tavalliseen tapaansa Kalle tanssahteli ja tempoi innokkaana matkanvarrella, mutta sekin koki kyllä täydellisen yllättymisen, kun oikealta pusikosta syöksähti peura aivan sen nenän edestä. Ori käännähti kannoillaan niin vikkelästi, ettei minulla ollut minkäänlaisia mahdollisuuksia roikkua mukana, vaan päästin irti ihan oman turvallisuuteni vuoksi. Ei mennyt montaakaan sekuntia, kun Kalle oli kadonnut näköpiiristä varusteineen päivineen. Ei muuta kuin hakemaan porkkanoita tallista ja metsästämään karkuria. Ja jälleen kerran sai käyttää loppuaamun vapaan hevosen kiinniottoon - hyvästi sileätreeni!

14.09.2022 – päiväkirjamerkintä: sonya (205 sanaa)
”Se on taas irti!”, kuului karjaisu tallista. Ryntäsin tallista muiden mukana pihalle, jossa sitten kaikki pällistelimme yhdessä vapaana juoksevaa oria. Se ravasi häntä korkealla pitkin pihamaata, nauttien selvästi hetkellisestä vapaudesta. Tony pyöräytti silmiään turhautuneena ja viskasi käteeni riimunnarun, sysäten koko kiinniottourakan minun harteilleni. Tyypillistä Tonya. Minulla ei ollut kuitenkaan tälle minuutille mitän tähdellisempää tekemistä, joten käytin mielelläni iltapäivän orin kiinniottoon. Kalle oli muutenkin yksi suosikeistani, joten puuhailin sen kanssa tavallista enemmän. Heti alkuun päätin hakea porkkanoita tallista, sillä muuten kirjavaa ponia ei saisi millään kiinni. Vasta havaitessaan kädessäni olevat herkut se pysähtyi ja lähti epäröiden tulemaan kohti, valmiina singahtamaan takaisin heti kiinniottovaaran ilmetessä. Tyynen rauhallisesti nojailin tarhan aitaan ja odottelin Kallen antavan periksi. Muutaman tuokion kuluttua se kurotti kaulaansa sen verran kohti porkkanoita, että ehdin salamannopeasti tarttua sen riimuun. Ori kiskaisi päänsä kauemmas, mutta en päästänyt irti, vaan naksautin riimunnarun lukkoon. Kalle puhahti tyytymättömänä, mutta vaikutti alistuvan kohtaloonsa. Päätin taluttaa orin takaisin tarhaan, sen liikutusvuoro olisi tänään vasta myöhemmin. Ori spurttaili pitkin tarhaa ja sillä näytti olevan taas rutkasti ylimääräistä energiaa. ”Vähän malttia nyt herra, ettet riko paikkojas”, naureskelin orille. Jonain päivänä se vielä saisi itsensä jumiin tarhan laitojen väliin, sen verran täpäriä käännöksiä ja pysähdyksiä se teki. Ehkä sille pitäisi tehdä oma, pehmustettu tarha.

© Fee Fotografie