Sycamore Ponies

Jersey Wind Wau KTK-I, ERJ-I

kuva
Rekisterinumero VH21-029-0207
Nimi Jersey Wind Wau
Rotu, sukupuoli saksalainen ratsuponi (43,75%), ori
Syntymäaika 23.05.2021 (8v: 29.05.2021)
Väri, säkä ruunikonkimo, 147cm
Omistaja sonya, VRL-09386
Kasvattaja Pauwau Showjumpers
Painotus, taso estepainotus, 130cm

luonne

Jersey on perinyt luonteensa selvästi molemmilta vanhemmiltaan. Se on emänsä tapaan säpäkkä ja herkkä, mutta rahastaa ihmisten huomiota, kuten isänsäkin. Ori viihtyy erityisen hyvin hoitajan huomion keskipisteenä, ja jaksaa seistä rapsutettavana tunteja kerrallaan. Taluttaessa se vaatii käsittelijältä määrätietoisuutta ja taitoa, mutta napakka käsittelijä saa orin kyllä kulkemaan juuri sinne minne pitääkin. Äkkinäiset liikkeet ja kovat äänet saavat ponin joskus hermostumaan, eikä se ole välttämättä kaikista rauhallisin tapaus uusissa paikoissa.

Jersey kuitenkin lastautuu helposti, eikä se vastustele lainkaan matkustamista. Muutenkin hoitaessa poni on miellyttävä ja melko rauhallinen. Se seisoskelee kiltisti harjattavana ja varustettavana, oli hoitajana sitten ratsastaja, eläinlääkäri tai kengittäjä. Klippaamisesta Jersey ei välittäisi, mutta suostuu kuitenkin siihenkin, etenkin, jos tarjolla on muhkea pussi heinää. Ruualla ja herkuilla onkin kätevä lahjoa ponia, joka on perso kaikelle syötävälle.

Ratsastaessa ori on melko reaktiivinen ja vastaa ratsastajan apuihiin herkästi. Se ei ole kaikista helpoin ratsu, vaan vaatii äärimmäisen tasaisen ja hiljaisen istunnan. Vauhtia Jeseyltä löytyy välillä vähän liikaakin, ja onkin tärkeää, että orin saa keskittymään haluttuun tehtävään. Se saattaa myös kuumua etenkin laukkatehtävissä, joissa toistetaan samaa asiaa. Esteillä ori on elementissään, ja hyppää upeasti. Se ei kiellä juuri koskaan, ja on melko varovainen jaloistaan. Etenkin uusinnassa Jersey tekee näppäriä käännöksiä ja hyppää tasapainoisesti vauhdikkaammastakin laukasta. Ori on melko osaava myös kouluratsastuksessa, mutta aina sen keskittymiskyky ei tahtoisi riittää tarkkojen liikkeiden hiomiseen. Myös maastossa Jersey voi olla haastava ratsastaa, mutta jos haluaa erittäin vauhdikkaalle maastoreissulle, on tämä poni silloin oiva valinta ratsuksi.

© Fee Fotografie

sukutaulu & jälkeläiset

i. Jeremiah II
trak, km, 172cm
ERJ-I, YLA3

ii. Jeremiah
trak, km, 173cm
iii. Firenze
iie. Jacklynn
ie. Jamelia Amia
trak, rn, 167cm

iei. Giorgio
iee. Jessy Millie

e. Wifey Material
drp (87,5%), rn, 146cm
ERJ-I

ei. Mean Man
drp (50%)
eii. Cherubic (wB)
eie. All The Single Ladies (xx x nf)

ee. Pretty Please
nf

eei. Hustle And Bustle
eee. Beach Please

s. 02.07.2023rp-o. Sycamore Jersey Shore e. Sycamore Fairy Sundae rek. VH23-029-0186

kilpailut - porrastettu

  • Hevonen on ERJ tasolla 8 / 7
  • Pisteitä ERJ yhteensä 3865.64
  • Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 1157.4 p. / 1309.76 p.
  • Kuuliaisuus ja luonne: 1398.48 p.

cup-sijoitukset

31.01.2023 - ERJ-Cup - Couture Sporthorses - 130cm - 01/79
28.02.2023 - ERJ-Cup - Pauwau Showjumpers - 120cm - 02/88

päiväkirja

04.06.2022 - päiväkirjamerkintä: sonya (225 sanaa)
Raudoitetut kaviot kolahtelivat betonilattialla taluttaessani Jerseyta ulos tallista kohti kenttää. Aurinko pilkahteli ajoittain pilvien lomasta, ja oli juuri sopivan lämmintä ratsastaa ulkona ilman, että hiki valui jatkuvasti niskaa pitkin. Ori tempoi hieman tamman ohittaessa meidät, mutta seurasi sitten kiltisti perässäni. Nousin orin selkään ja maiskautin sen liikkeelle kohti uraa. Tänään tekisimme pelkkää sileätyöskentelyä hieman kevyemmin, sillä eilen Jersey oli ollut raskaassa estevalmennuksessa - joka oli muuten sujunut erinomaisesti. Keräsin ohjaa lyhyemmäksi ja tunsin Jerseyn terästäytyvän allani. Se kulki reippaasti mutta apuja kuunnellen. Muistutin oria kevyesti pohkeella, ettei takajalkoja tarvinnut laahata maata pitkin. Se muutti askellustaan heti hieman enemmän ylöspäin. Minulla ei ollut mitään selkeää suunnitelmaa ratsastukseen, joten päätin ottaa hieman ravia ja laukkaa ja keskittyä siihen, että hevonen kulki rentona. Jersey tuntui olevan oikein yhteistyökykyisellä tuulella, ja kuunteli herkästi pienimpiäkin apuja. Tein laukassa ympyröitä ja voltteja molempiin suuntiin. Ori liikkui notkeasti ja kääntyi pienenä ponina melko näppärästi. Annoin orin myös laukata reippaammin ympäri kenttää muutaman kierroksen. Puolen tunnin työskentelyn jälkeen siirryin loppuverryttelyyn. Jersey liikkui pyöreästi ja mukavasti, ja hyvään suoritukseen olikin hyvä lopettaa ratsastus. Päätin kävellä loppukäynnit maastossa, ja Katrin liittyikin seuraan toisen hevosen kanssa. Kevyt tuulenvire viilensi mukavasti ja ratsut kulkivat rauhallisesti. Palasimme takaisin tallipihaan parin kilometrin lenkin jälkeen ja riisuimme ne varusteista. Jersey ei ollut juurikaan hikinen, joten pyyhkäisin vain hieman kostealla sienellä satulan kohtaa ja mahan alta, ennen kuin pästin sen takaisin tarhailemaan.

kuvagalleria

© Fee Fotografie