Gren & Gaertner

Phantomwings Z FF

2022 myönnetty arvonimi: FF

kasvattajan kertomaa

Wingaroo Z on tunnettu vilkkaasta mielikuvituksesta, pontevasta laukasta ja lennokkaista hypyistä sekä sievästä päästä, jonka sen vuonna 2018 syntynyt aiempi varsa on siltä perinyt. Nätiltä näyttää myös tämänvuotinen orivarsa, jota Joachim kutsuu Baby-Wingletiksi - eikä winglet-sanan teknisessä merkityksessä vaan piglet-pohjaisena vitsinä. Winglet-varsa on nimittäin erinomaisen perso ruoalle ja viettäisikin sen ääressä mieluusti valtaosan päivästä. Siitä onkin kasvamassa suuri ja voimakas kaveri, ja iso se oli jo syntyessään reilusti yli lasketun ajan venyneen tiineyden päätteeksi. Suuren koon ja ahneuden lisäksi Winglet on leikkisä tyyppi, joka haastaa tuon tuostakin ikätovereitaan leikkiin. Kun Winglet liikkuu, se liikkuu vauhdilla ja isosti. Tumma varsa osoittaa kimoutumisen merkkejä. - kasvattaja

sukutaulu

i. Phantasio
holst, rn, 165cm
VIR MVA Ch, Fn

ii. Phantasy
holst, trn, 168cm
iii. Phantasm
iie. Liegaard Fantasy

ie. Raspberry
holst, rn, 163cm

iei. Rascal Youth
iee. Cruel Melody

e. Wingaroo Z
zang, rnkm, 169cm

ei. Wiqichinga Z
zang, rnkm, 167cm
eii. Wishesforkisses Z
eie. Fejina van Veronhof

ee. Talisa Z
zang, trn, 166cm


eei. Top Charm Z
eee. Merlisa Z
Hevoselta puuttuu säkäkorkeus profiilista!

kilpailut - porrastettu

Hevonen on ERJ tasolla /
Pisteitä ERJ yhteensä 734.64
Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 199.96 p. / 212.48 p.
Kuuliaisuus ja luonne: 322.2 p.

näyttelymenestys

24.08.2021 - PKK - Villa Castor: tuom. Lissu T. - EO-sert (varsa)
29.08.2021 - PKK - De Civitate Deorum: tuom. Pölhö - EO-sert (varsa)
20.10.2021 - PKK - Hiekka-Ahon hevostalli: tuom. Jesse - EO-sert (varsa)

päiväkirja

18/05/2021
Hof Graubach, Riesenbeck
Dierk Mayer

Wingaroon varsaa saadaan odottaa. Yleensä niin kiireisellä kimotammalla ei ole mikään hätä saattaa varsaa ulos maailmaan, mutta kun synnytys lopulta käynnistyy, tapahtuu se keskellä päivää laitumella. Isokokoinen ja kevään muihin varsoihin verrattuna vahvaluustoinen Winglet syntyy yhdessä hujauksessa alkukevään kirkkaanvihreän ruohon sekaan. Ehkä siitä syystä orivarsa on alusta saakka ahneuden perikuva. Wingletille jos jollekin ruoka maistuu, ja välillä Joe pelkää, että varsa halkeaa jättimäisten maitoannostensa jälkeen.

Laiska varsa ei kuitenkaan ole, vaan emänsä tapaan seurallinen ja leikkisä. Isona, voimakkaana ja vähän rämäpäisenä kaverina se juoksuttaa kevään varsoja ympäri laidunta niin, että pienimmät jäävät jälkeen ja emätammat huutelevat jälkikasvunsa perään huolissaan. Winglet saa koko joukkoon eloa, eikä siitä todellakaan huomaa enää muutaman viikon iässä, että se on porukan nuorin - päinvastoin, orivarsan iso koko hämää ihmiset luulemaan, että se jos joku on syntynyt alkuvuodesta.