Sparkling Cyanide PB KV-II

NIMISparkling Cyanide PB REKISTERINUMEROVH23-044-0183
ROTU, SUKUPUOLIholstein, ori OMISTAJAsonya, VRL-09386
SYNTYNYT23.09.2023 KASVATTAJASkurvash
VÄRI, SÄKÄtummanruunikko, 172cm PAINOTUS, TASOkoulu, GP

täyttänyt 8v. 23.02.2024

Marraskuun 2023 laatuarvostelu: KV-II
(7 + 1 + 4 + 2 + 3 + 7 + 19.5 = 43.5p.)

luonnekuvaus

Sparkling Cyanide, tuttujen kesken ihan vaan Pasi, on lempeä ja kiltti hevonen, joka kuitenkin saattaa vaikuttaa alkuun ujolta. Herkkä ori ei lämpeä heti uusille käsittelijöille, vaan vaatii hieman aikaa luottaakseen uuteen ihmiseen. Pasi saattaa osoittaa epävarmuuttaan luimimalla ja happamalla naamalla ja joku voisi erehtyä luulemaan sitä vihaiseksi tai kipeäksi, mutta tosiasiassa Pasi on ystävällinen sielu, joka ei tekisi kenellekään pahaa. Kun Pasiin tutustuu paremmin ja yhteys löytyy, ei luotettavampaa ratsua ole olemassakaan. Pasi on sulattanut monen tallilaisen sydämen kultaisella luonteellaan ja onkin tuttujen seurassa rakastettava suuri nallekarhu.

Pasi on erittäin herkkä ja vaatii lempeän käsittelijän. Ori ei siedä kovakouraisia otteita, vaan käpertyy sellaisten seurauksena tiukasti kuoreensa. Ori kuitenkin on miellyttävä hoitaa, sillä se seisoo kärsivällisesti paikoillaan ja antaa hoitajan suorittaa kaikki hoitotoimenpiteet rauhassa. Pasi nauttii, kun sitä silitellään pehmeillä harjoilla tai hierotaan. Silloin se mielellään sulkee silmänsä ja venyttää kaulaansa alahuuli rentona roikkuen. Eläinlääkärin ja kengittäjän kanssa on jouduttu tekemään paljon siedätystä, mutta nykyään Pasi suhtautuu heihinkin, kuin tuttuihinsa.

Ratsastettaessa Pasi on herkkä ja kuuliainen. Se reagoi nopeasti pieniinkin apuihin ja tuntuu lukevan ratsastajansa ajatukset. Vaikka ori onkin ujo uusissa tilanteissa, pyrkii se aina tekemään parhaansa. Parhaimpaan suoritukseen kuitenkin päästään, kun ratsastaja on hevoselle tuttu ja luottamus on syntynyt. Silloin Pasi esittelee kaikista lennokkaimmat askeleensa ja kulkee rentona eteenpäin. Orilla on ihanan pehmeät liikkeet, ja niissä istuminen tuntuu kuin ratsastaisi pilven päällä. Kilpailutilanteissa Pasi saattaa olla hieman varautunut aluksi, mutta totuttuaan uuteen ympäristöön rentoutuu kyllä lopulta. Radalla Pasi suorittaa parhaansa mukaan, vaikka olisikin hieman jännittynyt. Usein onnistuneimmat radat esitetään silloin, kun kilpailupaikalle on saavuttu hyvissä ajoin jo edellisenä päivänä.

kuvagalleria

© Fee Fotografie

sukutaulu

i. Spiderling PB
holst, m, 173cm

ii. Scar Diary PB
holst, km, 169cm
KRJ-I

iii. Strider GER
KRJ-I
iie. Black Widow
KRJ-II
ie. Obsidian PB
holst, m, 168cm
KRJ-I


iei. Roerich
KRJ-I
iee. Rossminze
KRJ-I
e. Ambrozia Sin
holst, rn, 164cm
Ch, KTK-II, KRJ-I

ei. WLB Finding Out
holst, m, 171cm
Ch, KRJ-I

eii. Al Capone
eie. Finding Neverland
KRJ-III
ee. All Sunday 54
holst, 170cm
KRJ-I


eei. Mafia GER
VIR MVA Ch, KTK-II, KRJ-II
eee. Mathilde GER
KRJ-III

Isälinja: (3) Spiderling PB - Scar Diary PB - Strider GER
Emälinja: (3) Ambrozia Sin - All Sunday 54 - Mathilde GER

jälkeläiset

Hevosella ei ole jälkeläisiä.

kilpailut - porrastettu

Hevonen on KRJ tasolla 6 / 10
Pisteitä KRJ yhteensä 2799.28
Tahti ja irtonaisuus: 1365.84 p.
Kuuliaisuus ja luonne: 1433.44 p.

KRJ - 00 sijoitusta

KRJ-Cup -sijoitukset

valmennukset & päiväkirja

00/00/0000 - päiväkirjamerkintä: sonya (000 sanaa)