Willkommen in Regensburg!

Kaakkoissaksan keskiössä, Tonavan rantakaupungin Regensburgin laitamilla sijaitsee hulppea siittola, jonka useat suuret rakennukset ja tarhat ovat maalaismaisemien ja metsien ympäroimät. Kuitenkin vain parinkymmenen minuutin ajomatkan päästä löytyy tämän Baijerin viidenneksi suurimman kaupungin keskusta ja sen mukavuudet. Voiko tämän parempaa sijaintia tallilleen toivoakaan?

Tervetuloa siis Helmwaldiin, Toukokuussa 2017 perustettuun Saksalaiseen hevossiittolaan, jonka päämääränä on jalostaa laadukkaita ratsuhevosia kilpailukäyttöön. Pyrimme pitämään hevoskantamme raikkaana ja tasokkaana, sekä luomaan uusia laadukkaita sukulinjoja. Pääasiallisena kasvatusrotuna Helmwaldissa ovat saksalaiset puoliveriset ja pienemmässä muodossa shetlanninponit. Hevosmäärä on vuosien varrella kasvanut huomattavasti, mutta siitä huolimatta jokaista kohdellaan yksilönä. Aiemmin Helmwaldissa oli myös ratsuponeja, mutta keväällä 2021 ratsuponit siirtyivät omaan talliinsa Sycamore Poniesiin.

Ystävällisin terveisin,

sonya

Gestüt Helmwald - historiaa ja nykyisyyttä

Tällä nimenomaisella paikalla, jolla Gestüt Helmwald nyt sijaitsee, oli 1950-luvulla yksi sen ajan suurimpia karjatiloja. Pikkuhiljaa maailman kehittyessä ja elämisen muututtua yhä kaupunkipainotteisempaan suuntaan alkoi karjatilan asema Regensburgin laitamilla heikentyä. Niimpä 1990-luvulla se oli pienentynyt jo lähes puoleen entisestä koostaan, ja omistajien sukupolvenvaihdoksen myötä toiminta loppui pian kokonaan. Silloin nuori rikas saksalaispariskunta päätti toteuttaa pitkäaikaisen haaveensa kilpahevossiittolasta, ja ostivat paikan melko edullisesti. Tilan remontoiminen hulppeaksi siittolaksi ei sen sijaan ollut lainkaan halpa tai nopea prosessi, vaan vasta lähes kahdenkymmenen vuoden kuluttua Gestüt Helmwald on saavuttanut nykyisen ulkomuotonsa.

Helmwaldin mailta löytyy runsaasti peltoa ja metsää, joille on sijoitettu muutama suurempi laidun. Nämä ovat käytössä kesäisin, ja niille päästetäänkin laumoittain lähes kaikki hevoset. Laitumien lisäksi siittolalta löytyy lukuisia hiekkapohjaisia tarhoja, sekä tietenkin muutamia erilaisia ratsastuskenttiä. Kenttiä on muun muassa hiekkapohjaisia, sekä ruohokenttiä, jotka ovat käytössä lähinnä kilpailuja järjestettäessä. Huonompia säitä varten on suuri maneesi, jonka päädystä löytyy katsomoaitio ja kahvilabaari. Maneesin pitkiä sivuja reunustavat suuret ikkunat, jotka takaavat mukavan ja valoisan ratsastuskokemuksen myös sisätiloissa.

Tallirakennuksia on yhteensä kolme, joista päätalli on kaikista suurin. Siellä asuvat lähestulkoon kaikki kilpailuikäiset hevosemme, joiden kanssa työntekijämme treenaavat ahkerasti. Toisessa tallirakennuksessa asuvat siitostammat ja näiden mahdolliset maitovarsat. Kolmannessa tallissa asuvat nuoret hevoset, joiden ratsukoulutusta ei ole vielä aloitettu tai se on kesken. Kaikki tallit ovat tilavia ja hyvin valaistuja, ja niiden siisteydestä sekä kunnosta pidetään ensiluokkaista huolta. Tallirakennusten lisäksi Helmwaldista löytyy kävelytyskone sekä suuri päärakennus, jossa asuvat omistajien lisäksi myös osa tallin työntekijöistä. Päärakennuksen sivuosaan on myös mahdollista majoittaa vierailijoita.

Vaikka Helmwald sijaitseekin lähellä suuren kaupungin keskustaa, on vastakkaiseen suuntaan lähdettäessä paljon upeita maastoreittejä. Kenttätreenin lisäksi Helmwaldin hevosilla maastoillaan runsaasti niin niiden kuin ratsastajienkin mielenvirkistykseksi. Lähistöltä löytyy niin metsää kuin peltomaisemaakin, joten valinnanvaraa riittää, ja lähes kaikki naapurit ovat suopeita ratsukoiden suhteen.