Claudia F PSB-III, KRJ-I, YLA2

NIMIClaudia F REKISTERINUMEROVH17-021-0163
ROTU, SUKUPUOLItrakehner, tamma OMISTAJAsonya, VRL-09386
SYNTYNYT21.03.2017 KASVATTAJAFaconde
VÄRI, SÄKÄrautias, 170cm PAINOTUS, TASOkoulu, GP

täyttänyt 8v. 21.09.2017

marraskuun 2021 laatuarvostelu: KRJ-I
(6,5 + 45 + 25 + 20 + 15 = 111,5p.)

marraskuun 2021 laatuarvostelu: YLA2
(26 + 19,5 + 20 + 15 + 12 = 92,5p.)

Syyskuun 2023 kantakirjatilaisuus: PSB-III
(18 + 16 + 18 + 17 = 69p.)

luonnekuvaus

Claudia on yleensä ihan mukava tamma, vaikkakin neidistä löytyy herkkähipiäisyyttä ja oman arvonsa tuntevuutta. Välillä kaikki on ihan okei, mutta sitten välillä täytyy alkaa nirpanokkailemaan, esimerkiksi hoidettaessa, jolloin harjat ja muu irtaimisto ovat todennäköisesti hujan hajan alta aikayksikön. Ihmistä tamma kunnioittaa sen verran, ettei käy puremaan tai potkimaan, mutta kaikenlainen muu ihmisen ärsyttäminen tavalla tai toisella on välillä Claudiasta ihan kivaa. Laumassa Claudia jyrää usein väkisinkin johtoasemaan, eikä pelkää käyttää siihen voimaa, joten sinuna miettisin muutamaankin otteeseen, että millä kokoonpanolla tamman uskaltaa päästää tarhailemaan.

Hoidettaessa, kuten ilmi tulikin jo, niin hoidettavuus vaihtelee todella paljon siitä, että millä tuulella tämä meidän hienohelmamme on. Välillä se pysähtyy hoitohetkiin rennosti alahuuli lerpattaen, mutta välillä tamma iskee silmään diivavaihteensa, jolloin kaikki lähitienoon irtaimisto on pitkin käytävää. Tamman arvaamattomuuden vuoksi siis on todellakin suositeltavaa hoitaa tämä käytävällä kaksinpuolin sidottuna. Eläinlääkäri ja kengittäjä ovat joinakin päivinä tammalle maailmanloppu, mutta sitten seuraavana päivänä molemmat ovat ihan okei vasaroidensa ja piikkiensä kanssa.

Ratsastaessa Claudiasta yleensä katoaa hyvinkin nopeasti tämä herkkähipiäisempi puolisko ja tamma keskittyy ennemminkin tekemiseen kuin diivailuun. Trakehner on suustaan hyvin pehmeä ja avuille kuuliainen tapaus, jonka liikkeet ovat ehkä hieman matalat, mutta muuten oikeaoppiset. Välillä ei siltikään tammaa huvittaisi ja tämä pyrkii livistämään kaikkein haastavimmista tehtävänannoista, mutta nätisti Claudia palaa ruotuun, kunhan asiasta jaksaa muutaman kerran huomauttaa. Kouluratsastus on ehdottomasti se Claudian juttu, sillä esteet ovat aina olleet tammalle kovin vastenmielinen elementti. Maastomopona tamma menettelee, mitä nyt yksikseen pälyilee jokaikistä puuta ja kiveä. Kaverin kanssa maastoillessa trakeher saa hieman mielenrauhaa, vaikkakin reagoi yhä voimakkaasti kaikkeen epäilyttävään.

Kisapaikoilla Claudialle iskee kova näyttämisen tarve, joten eikös se laita taas diivavaihteensa päälle ja ala vallattomaksi. Kisoissa erityistarkkana saa olla siitä, ettei tamma lähde taluttaessa sooloilemaan, sillä kyseessä on kuitenkin 170cm hevonen. Muita hevosia Claudia katsoo ikäänkuin nokanvarttaan pitkin ja keskittyy kentän ulkopuolella aina ihmisen kiusaamiseen. Ei, ilkeäksi tamma ei heittäydy vaan tämä vain tahtoo näyttää muille, että "Katsokaas, tässä kisaporukassa määrään minä!" Ennen kentälle menoa tamma tulisi lämmitellä huolella ja koettaa viedä sen ajatuksia pois kisapaikan hälinästä sekä muista hevosista. Onnistuneen lämmittelyn jälkeen tamma on itse kisatilanteessa ilo silmälle. Se keskittyy nätisti omaan suoritukseen, mutta vain tuon onnistuneen lämmittelyn toteuduttua. Jos lämmittelyyn jää liian vähän aikaa, tai se hoidetaan vähän sinne päin, niin tamma keskittyy ikävä kyllä radallakin enemmän esiintymään kuin tekemään hommia.
© Knipse

sukutaulu

i. Dawnfrost Sparkle
trak, trn, 171cm
KTK-II, KRJ-I, VPVL-II

ii. Vuorelan Brilliant
trak, rn, 168cm
KRJ-I, KV-II, VAR-III

iii. Everhart
VIR MVA Ch, KTK-II, KRJ-I
iie. Ballet

ie. Rosenhof Silke
trak, rn, 167cm
KV-III, VAR-I


iei. Valentin
KRJ-II
iee. Sera
KRJ-II
e. Cyndara F
trak, prt, 169cm
Ch, KRJ-I, KTK-II, YLA2

ei. Voodoo Nile Rox
trak, tprn, 167cm
KRJ-I, YLA2

eii. Voodoo Noodle
KRJ-II, YLA3
eie. East Side GER
KTK-III
ee. Cadence NON
trak, prn, 168cm
Ch, KTK-III, KRJ-I, YLA2


eei. Nebraska
eee. Carrara
KRJ-II

Isälinja: (3) Dawnfrost Sparkle - Vuorelan Brilliant - Everhart
Emälinja: (3) Cyndara F - Cadence NON - Carrara

jälkeläiset