Sycamore Ponies

Tuesday Blues

Kuva
 • VH21-029-0061
 •  
 • Tuesday Blues "Blue"
 • saksalainen ratsuponi (75%), ori
 • s. 23.09.2019 (8v: 15.01.2021)
 • cremello, 137cm
 • om. sonya, VRL-09386
 • kasv. Mark Rozenkrantz (evm)
 •  
 • koulupainotus, Helppo A

luonne

Blue on helppo perusponi, jonka saa tekemään mitä tahansa sen lempiherkulla - banaanilla. Se on melko mutkaton taluttaa, tarhata ja hoitaa, joskin vaalean värinsä puolesta sitä saa pestä harva se päivä. Jostain syystä se tarhan kuraisin kohta on aina päätynyt Bluen kylkeen. Ori saattaa myös säikkyä, jos se näkee tallipihalla jotain, mikä ei siinä ole edellisellä kerralla ollut. Sellaisten ohittaminen on hyvin haastavaa. Kuitenkaan kilpailupaikalla uudet asiat eivät ole ongelma, vaan ne vaivaavat ainoastaan kotipihalla ja lähimaastoissa.

Jonkin verran Blue on tammojen perään, joten kovinkaan läheltä niitä sen kanssa ei kannata mennä. Sen keskittyminen saattaa herpaantua myös kilpailuissa, jos oikein ihastuttava tamma näkyy lähistöllä. Napakalla käsittelyllä sen saa kuitenkin palautettua takaisin maan pinnalle. Hoitaessa Blue on helppo. Se antaa harjata ja koskea itseään eikä mikään hoitotoimenpide ole sen kanssa vaikea. Eläinlääkärikin on kehunut Blueta helpoksi asiakkaaksi. Treenin jälkeen ori saattaa hamuilla ratsatsajan taskuja banaanin toivossa, ja se usein palkitaankin lempiherkullaan hyvin menneen ratsastuksen tai kilpasuorituksen päätteeksi.

Kentällä Blue vaatii ratsastajaltaan selkeät avut. Se tekee tasan sen, mitä ratsastaja pyytää, eikä tarjoa itsenäisesti vaihtoehtoja. Se onkin siis oikein mukava ja taitava ratsu osaavalle ratsastajalle, jolla on selkeät avut ja hyvä tasapaino. Ori on kouluradalla parhaimmillaan ja suorittaa liikkeitä aina vaativalle tasolle asti. Se ei juuri ymmärrä esteiden päälle, joten niitä ei sen kanssa edes yritetä hypätä. Sileällä ori kuitenkin loistaa ja sen tasaisissa askellajeissa on helppo istua. Blue hakeutuu mielellään itse tuntumalle, kunhan ratsastajan kädet pysyvät tasaisina. Blue on myös maastovarma ja sen kanssa voi lähteä vähän rauhattommampikin hevoskaveri matkaan ilman, että ori provosoituisi tai lähtisi kisailemaan.

sukutaulu & jälkeläiset

i. Blue Moon
wB, vkk, 135cm

ii. Nocturne
wB, vkk, 148cm
iii.
iie.
ie. Monica
wB, rt, 146cm

iei.
iee.

e. Monday Maniac
drp (50%), rnvkk, 140cm

ei. Maniaccio
wB, vkk, 136cm
eii.
eie.

ee. Padma
hann, rn, 159cm

eei.
eee.

kilpailut - porrastettu

 • Hevonen on KRJ tasolla 5 / 4
 • Pisteitä KRJ yhteensä 1860.82
 • Tahti ja irtonaisuus: 991.1 p.
 • Kuuliaisuus ja luonne: 869.72 p.

cup-sijoitukset

31.08.2021 - KRJ-Cup - Teilikorpi - HeD - 02/111
30.09.2021 - KRJ-Cup - Lindgård - HeD - 06/69
28.02.2022 - KRJ-Cup - Teilikorpi - HeD - 01/74
30.04.2022 - KRJ-Cup - Stall Sjöholma - HeC - 04/61

päiväkirja

22.07.2021 - päiväkirjamerkintä: sonya (304 sanaa)
Edellisviikolla oli ollut ohjelmassa paljon estevalmennuksia, mutta tällä viikolla olimme saaneet tallille Kristen Gionnin, joka oli tottunut valmentamaan etenkin nuorempia ratsukoita koulupuolella. Vaikka Blue ei ollutkaan enää kovin nuori, olisi sille siitä huolimatta paljon hyötyä Gionnin valmennuksesta. Chris oli tänään varustamisvuorossa, sillä ratsastaisin useamman ponin putkeen. Nyt hän harjaili vaaleaa Blueta, joka oli vuorossa seuraavana. Olin juuri saanut vedettyä ratsastussaappaat jalkaani, kun Chris ilmestyi pukuhuoneeseen hämmentyneen oloisena. "En löydä Bluen satulaa mistään", mies tuskaili. Vilkaisin kelloani, valmennus alkaisi ihan pian, ja pitäisi ehtiä verrytelläkin. Huokaisin syvään, ja lähdimme yhdessä etsimään koulupenkkiä. Katsoimme läpi kaikki mahdolliset paikat, josta satula voisi löytyä - satulahuoneen, toisen varustehuoneen, hevosrekan ja jopa maneesin kahvion. Satulaa ei kuitenkaan löytynyt mistään. "Laita sille vaikka Bacun satula, etsitään sen oma sitten myöhemmin", totesin, sillä etsintöihin ei ollut tässä vaiheessa enää aikaa. Chris kiiruhti varustamaan Bluen loppuun ja itse vedin kypärän päähäni ja lähdin maneesille.

Lopulta pääsin Bluen selkään. Bacun satula istui sille ihan hyvin, joten sen suhteen ei ollut ongelmaa. Verryttelin ponin nopeasti käynnissä ja ravissa, ottaen myös pari kierrosta laukkaa. Sen enempää en ehtinytkään, kun Gionni saapui maneesiin. Blue tuntui tänään oikein kivalta ja pirteältä, eikä edellisviikolla ollutta jäykkyyttä tuntunut enää juuri lainkaan. Gionni oli suunnitellut meille paljon väistöjä ja taivutuksia, jotka sopivatkin oikein hyvin Bluelle. Poni kulki tyytyväisenä ja suurin osa kommenteista koskikin omaa istuntaani ja käsien tasaisuutta. Aina silloin tällöin annoin liian epämääräisen avun, jolloin Blue viskoi häntäänsä eikä suostunut tekemään mitään. Kuitenkin ollessani itse selkeä, poni teki kaiken pyytämäni. Olin hyvin tyytyväinen Blueen valmennuksen päätteeksi. Taputin orin vaaleaa kaulaa ja annoin ohjien valua pitkiksi. Chris saapui maneesiin seuraavan ponin kanssa leveä hymy huulillaan. Kurtistin kulmiani laskeutuessani Bluen selästä. "Satula löytyi", Chris ilmoitti virnistellen. Bluen satula oli ollut Katrinilla perusteellisessa puhdistuksessa ulkona, josta emme olleet edes ajatelleet etsiä. No, hyvä että löytyi. Ojensin Bluen Chrisille ja otin Tonyn ohjat vaihdossa.