Sycamore Ponies

Fairfield's Harriet KRJ-III

Kuva
Rekisterinumero VH21-029-0063
Nimi Fairfield's Harriet
Rotu, sukupuoli saksalainen ratsuponi (50%), tamma
Syntymäaika 11.02.2020 (8v: 05.06.2021)
Väri, säkä rautias, 148cm
Omistaja sonya, VRL-09386
Kasvattaja Fairfield Stud (evm)
Painotus, taso koulupainotus, Vaativa B

luonne

Täydellinen kouluponi - sellaiseksi kuvailisin Hattieta. Ihastuttavat liikkeet ja nöyrä ja oppivainen luonne ovat syinä siihen, miksi tämä tamma on ehdottomasti yksi suosikeistani. Se toimii erinomaisesti niin kotona treeneissä kuin kilpailupaikoillakin, joten sen kanssa on helppo lähteä vaikka toiselle puolelle Eurooppaa. Tamma on kaikin puolin mutkaton myös käsitellä ja seuraa luottavaisesti taluttajansa perässä hieman pelottavampiinkin paikkoihin. Hattie hankittiin alunperin sen kauniin värin ja upeiden liikkeiden perusteella, mutta tamman luonne on osoittautunut kultaakin kalliimmaksi. Toivon mukaan se periytyisi myös tuleville varsoille.

Hattie nauttii pitkistä harjailu- ja rapsutteluhetkistä, erityisesti ulkona auringossa. Se tulee mielellään norkoilemaan tarhan portille, josko vaikka saisi muutaman herkun tai rapsutuksen. Korvat ovat tammalle herkkä paikka, mutta jos sitä on ensin silitellyt jonkin aikaa, antaa se myös koskea korviinsa, kunhan niitä ei jäädä turhaan hipelöimään. Hattie nostaa kaviot pienestä kosketuksesta ja tekee pyynnöstä venytyksiä. Sen kanssa on vain äärimmäisen helppo ja mukava olla, eikä tämän tamman seurassa vain yksinkertaisesti voi olla huonotuulinen.

Ratsastaessa Hattie on herkkä ja nöyrä. Se kuuntelee ratsastajan apuja herkeämättä ja toteuttaa pienimmätkin toiveet. Tässä tosin täytyy olla tarkkana siinä, että ratsastaja osaa antaa tarkalleen oikeat avut. Tamma on myös oppivainen, ja sen ratsukoulutus on ollut ihanan helppoa.Hattiella on lennokkaat ja joustavat liikkeet - se onkin siis parhaimmillaan kouluradoilla. Esteitäkin tamma hyppää, mutta ei kovinkaan korkeita. Se myös herkästi kieltää, jos ratsastaja ei ole täysin varma siitä, mennäänkö esteen yli vai ei. Hattie on myös loistovalinta maastoon, eikä se säiky autoja tai rasahduksia. Ainoastaan turvan edestä lehahtava lintu tai pieneläin saattaa aiheuttaa hetkellisen paikalta poistumisen, mutta ei tamma koskaan kauas karkaa.

sukutaulu & jälkeläiset

i. Fairfield's Galician
nf, rt, 147cm

ii. Guiltless
nf, rn, 148cm
iii. Galadae
iie. Diamant
ie. Mischi's Sanchia
nf, m, 146cm

iei. LeBlanc
iee. Seastaria

e. Fairfield's Harmony
hann, rn, 161cm

ei. Copenhagen
hann, rn, 168cm
eii. Chieko
eie. Dimona

ee. Faifield's Hearts
hann, m, 159cm

eei. Atanatar
eee. Heartland

s. 06.07.2023rp-t. Sycamore Marabou i. Saltcliffe Macrium rek. VH23-029-0253
s. 01.05.2022rp-o. Sycamore Tweedledum i. September Tokyo rek. VH22-029-0230
s. 28.06.2021rp-t. Sycamore Holly i. Bows&Flames rek. VH21-029-0220
s. 02.04.2021rp-o. Sycamore Blueberry i. Tuesday Blues rek. VH21-029-0140

kilpailut - porrastettu

  • Hevonen on KRJ tasolla 6 / 5
  • Pisteitä KRJ yhteensä 2432.35
  • Tahti ja irtonaisuus: 1123.4 p.
  • Kuuliaisuus ja luonne: 1308.95 p.

cup-sijoitukset

31.03.2023 - KRJ-Cup - Villa Backa - HeB - 10/106
31.07.2023 - KRJ-Cup - Harmony Sporthorses - HeB - 01/151

päiväkirja

04.08.2023 - päiväkirjamerkintä: sonya (162 sanaa)
Hattien kanssa oli tänään vuorossa palautteleva ja mielelle hyvää tekevä maastolenkki.Mukaamme oli lähtenyt Katrin Coralla. Ponitammat kävelivät rauhassa eteenpäin pitkin hiekkatietä, ja kavioiden kopina sai minutkin hymyilemään. Silitin Hattien rautiasta kaulaa ja se ravisteli hieman korviaan ötököiden pörrätessä sen pään ympärillä. Tänä kesänä ei ollut ollut kovinkaan paljon öttiäisiä, mutta Hattieta ne häiritsivät tavallista enemmän, joten tamma sai pitää yleensä kärpäsmaskia naamallaan. Se tuntui helpottavan ponin oloa. Siirryimme ravaamaan, kun tien pohja muuttui hieman pehmeämmäksi. Hattie ravasi innokkaasti eteenpäin, mutta kuunteli hyvin kuitenkin pidätteitä. Yhtäkkiä jokin juoksi tien poikki hurjaa vauhtia. ”Mikä se oli?” kysyin Katriniltä hieman säikähtäneenä samalla, kun yritin pidätellä Hattieta, joka olisi mielellään tehnyt täyskäännöksen kohti kotia. Saimme kuitenkin ponit rauhoittumaan, ja pohdimme tilannetta. Tien yli oli rymistellyt jokin iso ja nopea. Olisikohan se ollut villisika? Niitä kuitenkin oli tavattu näillä main. Päätimme kääntyä poispäin, sillä emme taatusti halunneet törmätä villisikalaumaan, joka saattoi olla erittäin arvaamaton, etenkin jos mukana oli poikasia. Palasimmekin pian takaisin tallille, olipahan taas jännittävä maastoreissu.

kuvagalleria