Sycamore Ponies

Memoirs Coral

 • VH21-029-0064
 •  
 • Memoirs Coral "Cora"
 • saksalainen ratsuponi (50%), tamma
 • s. 03.03.2020 (8v: 07.04.2021)
 • ruunikko, 148cm
 • om. sonya, VRL-09386
 • Memoir Ponies (evm)
 •  
 • koulupainotus, Helppo A

luonne

Äärimmäisen herkkä tamma, joka huolestuu ja hermostuu helposti - sellainen on Cora. Sille on äärimmäisen tärkeää, että rutiinit toistuvat päivästä toiseen ja että se ei joudu vaihtamaan karsinaa tai tarhaseuraa, sillä sen stressitasot tuppaavat nousemaan kattoon salamannopeasti. Tamma on luonteeltaan kiltti, mutta säikkyy helposti äkkinäisiä liikkeitä ja ääniä, joten se kaipaa kokeneen käsittelijän joka ei lähde mukaan tamman säikkymisiin. Mitä varmempi ja rauhallisempi käsittelijä, sitä rauhallisempi ja luottavaisempi myös Cora on. Jotta tamma selviytyisi kilpailupaikoilla, sillä on usein mukana kaveriponi, jonka läsnäolo tuo Coralle turvaa.

Cora on hermostuneena myös poni, joka liikkuu jatkuvasti joka suuntaan - useimmiten ylöspäin. Se ei tarkoita pahaa, mutta ottaa helposti sivuaskelia suuntaan jos toiseenkin. Hoitaessa se on kuitenkin ystävällinen ja kiltti, se vain kannattaa hoitaa ennemmin karsinassa, sillä siellä se on tyytyväisin. Rapsuttaessa ja harjatessa se saattaa jopa rentoutua niin paljon, että ihan nukahtaa. Kavioita putsatessakin sillä on tapana nojailla hoitajaansa. Kilpailupaikoilla tamma on vähän haasteellinen, mutta kunhan sen saa verryttelyssä ratsastettua rennoksi, suorittaa se yleensä oikein mukavasti myös radalla.

Ratsastaa Cora on kuitenkin äärimmäisen miellyttävä. Se kulkee pehmeästi avuilla ja sen askellajit ovat tasaiset ja lennokkaat. Se yrittää aina parhaansa, muttei häiriinny ratsastajan hetkellisestä epätasapainosta, vaan suorittaa tasaisesti ja kiltisi kouluratsastuksessa. Esteet taas eivät ole oikein Coran juttu, vaan tamma kuumuu ja hermostuu esteiillä, etenkin jos se sattuu vahingossa pudottamaan puomin. Kouluratsastus onkin tamman leipälaji, ja siinä se on mukavuusalueellaan. Tamman kanssa voi lähteä maastoon, mutta silloin tulee olla varautunut säikkymisiin ja tanssahteluun. Cora ei siis ole se kaikista miellyttävin maastoilukaveri. Onneksi se saa nauttia kuitenkin luonnosta suuressa tarhassa hevosystävien kanssa.

sukutaulu & jälkeläiset

i. Gramimond
conn, km, 143cm

ii. Gallant
conn, km, 140cm
iii. Geay
iie. Champa
ie. Alexandraie
conn, km, 146cm

iei. Brunellus
iee. Audra

e. Corallys
trak, rn, 165cm

ei. Mattock
trak, rn, 168cm
eii. Greyfell Matt
eie. Pilgrim

ee. Corydalis
trak, m, 162cm

eei. Landau
eee. Clove Lumiere

kilpailut - porrastettu

 • Hevonen on KRJ tasolla 5 / 4
 • Pisteitä KRJ yhteensä 1838.36
 • Tahti ja irtonaisuus: 912.51 p.
 • Kuuliaisuus ja luonne: 925.85 p.

krj-cup -sijoitukset

30.04.2021 - KRJ-Cup - Storywoods Dressage Center - HeB - 05/125

päiväkirja

05.03.2021 - päiväkirjamerkintä: sonya (211 sanaa)
Myös Cora oli ollut kuukauden verran laitumella, ihan vain tekemättä mitään ja viettämässä hauskaa lomaa hevoskavereiden kanssa. Nyt senkin oli kuitenkin aika palata töihin. Olimme rekalla hakemassa lomailevia hevosia takaisin tallille, ja astelin laitumelle hakemaan Coraa. Se tervehti minua ystävällisesti ja antoi pujottaa riimun korviensa yli. Cora lähti kiltisti seuraamaan minua, kun talutin sitä kohti laitumen porttia. Portilla se kuitenkin näki laitumen reunaan pysäköidyn hevosrekan, ja pysähtyi niille sijoilleen. "Et ole tosissasi?" tuhahdin ponille. Se oli sama tuttu hevosrekka, jonka kyytiin tamma oli monet kerrat aiemminkin astellut. Hitaasti ja varmasti sain Coran seuraamaan minua tarhan portista ulos ja aivan rekan lastaussillan tuntumaan, mutta itse sillalle tamma ei suostunut ottamaan yhtäkään askelta. Houkuttelimme tammaa porkkanoilla, mutta turhaan. Se oli päättänyt, ettei taatusti lähtisi rekan kyydissä kotiin. "Tästä ei olisi pitkä matka kävelläkään", Mark ehdotti, kun olimme turhaan yrittäneet saada tammaa rekkaan jo puolen tunnin ajan. "Älä unta näe", tokaisin ja yritin jälleen houkutella Coraa auton kyytiin. Mark voisi itse kävellä takaisin tallille, mutta minä menisin autolla muiden hevosten kanssa. Kauan siinä meni, mutta lopulta Corakin saatiin rekan kyytiin. Päivä oli vaihtunut illaksi, kun vihdoin saavuimme takaisin Sycamoreen hevoslastin kanssa. Kai sitä näinkin saattoi päivänsä viettää, vaikka muutakin tekemistä olisi ollut. Huomenna Cora joutuisi kyllä palaamaan takaisin työntekoon, eikä sillloin sopinut kiukutella lainkaan.