Sycamore Ponies

Sycamore Topaz Ch, KTK-II, KRJ-I

kuva
Rekisterinumero VH21-029-0170
Nimi Sycamore Topaz
Rotu, sukupuoli saksalainen ratsuponi (75%), tamma
Syntymäaika 05.04.2021 (8v: 03.08.2021)
Väri, säkä musta, 148cm
Omistaja sonya, VRL-09386
Kasvattaja Sycamore Ponies
Painotus, taso koulupainotus, HeA

luonne

Tossu on lempinimensä kaltaisesti vähän tossu. Sille sopii kaikki, mitä siltä pyytää, eikä se suuremmin kyseenalaista mitään. Tossu on mukava talutettava, sillä se seuraa rennosti perässä riimunnarun ollessa löysällä. Se lastautuu helposti ja matkustaa ongelmitta, vaikkakin pitkillä matkoilla se saattaa hieman jännittää. Kilpailupaikoilla kaikki sujuu kuin unelma, eikä Tossu aiheuta minkäänlaisia hankaluuksia. Tamma tulee hyvin toimeen muiden hevosten kanssa, ja tarhaileekin mielellään kaverin kanssa tai jopa suuremmassa laumassa.

Hoitaessa Tossu rakastaa pitkiä harjaustuokioita, ja se on helppo käsitellä. Varustaminen sujuu ongelmitta ja tamma nostaa jalkansa valmiiksi kavioiden puhdistusta varten. Ainut mistä tamma ei suuremmin pidä, on vesi, mutta se kuitenkin alistuu myös pestäväksi ilman vastalauseita. Sen närkästyksen kuitenkin huomaa aavistuksen luimuun kääntyneistä korvista. Tossun herkkua on banaani ja tuore ruoho, ja se viettäisikin mielellään laitumella suurimman osan elämästään, jos saisi valita.

Tossu on ratsastaessa kiltti ja yhteistyöhaluinen. Se ei ole mikään vauhdikkain liitokavio, mutta kulkee omalla moottorillaan eteenpäin ja suorittaa ratsastajan pyytämiä asioita tasaisella laadulla. Tamma ei säiky kovinkaan helposti, joten sen kanssa on turvallista lähteä maastoon vaikka yksinkin. Tossu pitääkin vaihtelevista treeneistä, joten kouluratsastuksen lisäksi sen kanssa maastoillaan paljon sekä hypätään myös esteitä. Esteillä tamma suorastaan innostuu, vaikka sen hyppytekniikka ei olekaan kaikista laadukkain, ja puomeja putoilee silloin tällöin.

sukutaulu & jälkeläiset

i. Bows&Flames
drp (75%), m, 149cm
Ch, KTK-II, KRJ-III

ii. Bows and Arrows
wD, m, 146cm
iii. Bowie D
iie. Aramanta
ie. Flaming Hot
brp (50%), rn, 150cm

iei. Hot Rod xx
iee. Lana de Fiery (wD)

e. Toxic Paradise
drp (75%), trn, 146cm
PSB-III, KRJ-I

ei. Paradigm
wD, m, 146cm
eii. Paranoia
eie. Aramia

ee. Today Tomorrow
brp (50%), trn, 150cm

eei. Todos G xx
eee. Sheila (wD)

s. 07.01.2023rp-o. Sycamore Greatest Showman i. Blumenfelds Great Gatsby rek. VH23-029-0023
s. 01.05.2022rp-o. Sycamore Bandersnatch i. Wolkenhof Barracuda rek. VH22-029-0152

kilpailut - porrastettu

  • Hevonen on KRJ tasolla 5 / 4
  • Pisteitä KRJ yhteensä 1814.06
  • Tahti ja irtonaisuus: 916.18 p.
  • Kuuliaisuus ja luonne: 897.88 p.

krj-cup -sijoitukset

30.09.2021 - KRJ-Cup - Lindgård - HeC - 09/110

näyttelytulokset

17.12.21 - NJ - Adina: irtoSERT (pt. Jannica)
15.07.22 - NJ - Knockturn Ponies: irtoSERT (pt. Vibaja)
05.11.22 - NJ - Tiikeriluola: irtoSERT (pt. Jannica)

päiväkirja

05.08.2022 - päiväkirjamerkintä: sonya (211 sanaa)
Myös Tossu oli ollut kuukauden verran laitumella, ihan vain tekemättä mitään ja viettämässä hauskaa lomaa hevoskavereiden kanssa. Nyt senkin oli kuitenkin aika palata töihin. Olimme rekalla hakemassa lomailevia hevosia takaisin tallille, ja astelin laitumelle hakemaan Tossua. Se tervehti minua ystävällisesti ja antoi pujottaa riimun korviensa yli. Tossu lähti kiltisti seuraamaan minua, kun talutin sitä kohti laitumen porttia. Portilla se kuitenkin näki laitumen reunaan pysäköidyn hevosrekan, ja pysähtyi niille sijoilleen. "Et ole tosissasi?" tuhahdin ponille. Se oli sama tuttu hevosrekka, jonka kyytiin tamma oli monet kerrat aiemminkin astellut. Hitaasti ja varmasti sain Tossun seuraamaan minua tarhan portista ulos ja aivan rekan lastaussillan tuntumaan, mutta itse sillalle tamma ei suostunut ottamaan yhtäkään askelta. Houkuttelimme tammaa porkkanoilla, mutta turhaan. Se oli päättänyt, ettei taatusti lähtisi rekan kyydissä kotiin. "Tästä ei olisi pitkä matka kävelläkään", Mark ehdotti, kun olimme turhaan yrittäneet saada tammaa rekkaan jo puolen tunnin ajan. "Älä unta näe", tokaisin ja yritin jälleen houkutella Tossua auton kyytiin. Mark voisi itse kävellä takaisin tallille, mutta minä menisin autolla muiden hevosten kanssa. Kauan siinä meni, mutta lopulta Tossukin saatiin rekan kyytiin. Päivä oli vaihtunut illaksi, kun vihdoin saavuimme takaisin Sycamoreen hevoslastin kanssa. Kai sitä näinkin saattoi päivänsä viettää, vaikka muutakin tekemistä olisi ollut. Huomenna Tossu joutuisi kyllä palaamaan takaisin työntekoon, eikä silloin sopinut kiukutella lainkaan.

hevosen kuvat © Elisan vapaat, lisenssi