Sycamore Ponies

Blumenfelds Great Gatsby KRJ-I

Rekisterinumero VH21-029-0355
Nimi Blumenfelds Great Gatsby
Rotu, sukupuoli saksalainen ratsuponi (75%), ori
Syntymäaika 15.08.2021 (8v: 06.09.2021)
Väri, säkä rautias sabino, 146cm
Omistaja sonya, VRL-09386
Kasvattaja Blumenfeld Ponies
Painotus, taso koulupainotus, Vaativa B

luonne

Reg on luonteeltaan hieman rauhallisempi ja varautunut. Se ei luota helposti uusiin ihmisiin, vaan vaatii pidemmän ajan tutustuakseen ja pystyäkseen rentoutumaan. Tuttujen kanssa ori on kuitenkin oikein sympaattinen ja kiltti, ja sen kanssa on miellyttävää työskennellä. Taluttaessa se seuraa kiltisti perässä, mutta saattaa säikkyä kovia ääni, äkkinäisiä liikkeitä ja oikeastaan melkein kaikkea. Etenkin vieraamman ihmisen kanssa säikkymistä esiintyy, mutta tutusta hoitajasta Reg saa turvaa ja on rohkeampi. Reg nauttii myös muiden hevosten seurasta, kunhan ne ovat myös melko rauhallisia persoonia.

Kun tarkastelee historiaa, voi huomata, että Reg ei ole juuri sairastellut. Se on melko varovainen, joten sillä ei ole tapana loukata itseään – ja sehän on erittäin mukavaa vaihtelua muutamaan muuhun poniin verrattuna. Reg on hieman hermostunut klinikalla, joten on hyvä, ettei sinne jouduta usein. Ori rakastaa porkkanaa, joten sen saa kuitenkin lahjottua sillä astelemaan kuljetusautoon tai vesiboksiin, joita se muuten saattaisi tutkailla epäilevästi.

Ratsastaessa ori on erityisen herkkä. Jo selkään nousu saattaa saada sen raiteiltaan, jos sitä ei tehdä riittävän pehmeästi ja varovaisesti. Reg reagoi kaikkiin ratsastajan apuihin parhaansa mukaan, ja parhaiten sen kanssa pärjää osaava ja rauhallinen ratsastaja, joka ei anna ponille epäselviä tai ristiriitaisia ohjeita. Kun poni ja ratsastaja ovat yhteisymmärryksessä, on Reg oikein mukava poni kouluratsastukseen. Se suorittaa näyttävästi ja täsmällisesti. Erityisesti lisätyt askellajit ovat sen bravuuri, ja se venyttää askeltaan kauniisti. Esteiden hyppäämisestä Reg ei juuri piittaa, eikä se tunnu osaavan asettaa jalkojaan oikein, jotta pientä ristikkoa suuremmat esteet ylittyisivät kunnialla.

sukutaulu & jälkeläiset

i. Cadillac van Berndthof
drp (75%), rn, 146cm

ii. Bruenbergs Lexus
drp 50%, m, 148cm

iii. Top Lamborghini hann
iie. Cirona conn
ie. Contessa
wD, rt, 144cm

iei. Constantin Deluxe
iee. Falida

e. Iris de Bellegarde
pfs (75%), trt sab, 144cm
KTK-II

ei. Carlilse de Toit
pfs 50%, trt, 148cm
eii. Comanche de Noir sf
eie. Branhoeve's Mighty Molly nf

ee. Eirianwen Ivy
wB, prt sab, 135cm

eei. Mordwywyn Levi
eee. Llewellin Ivory

s. 07.01.2023rp-o. Sycamore Greatest Showman e. Sycamore Topaz rek. VH23-029-0023
s. 01.05.2022rp-t. Sycamore Duchess e. Fairburn Eternity rek. VH22-029-0241

kilpailut - porrastettu

  • Hevonen on KRJ tasolla 6 / 5
  • Pisteitä KRJ yhteensä 2434.05
  • Tahti ja irtonaisuus: 1267.93 p.
  • Kuuliaisuus ja luonne: 1166.12 p.

cup-sijoitukset

28.02.2022 - KRJ-Cup - Teilikorpi - HeA - 01/136
31.10.2022 - KRJ-Cup - Stall Sjöholma - HeB - 11/128
30.06.2023 - KRJ-Cup - Gestüt Helmwald - KN Special - 02/119

päiväkirja

25.06.2023 - päiväkirjamerkintä: sonya (255 sanaa)
Olimme hakeneet uutta ratsuttajaa tiimiimme jo jonkin aikaa, ja tänään potentiaalinen ehdokas tulisi paikan päälle tutustumaan ja kokeilemaan poneja. Pienikokoinen nainen vaikutti topakalta ja osaavalta, mutta halusin nähdä hänet jonkin ponimme selässä. Ratsuksi olin valinnut Regin. Se oli herkkä ratsastaessa, ja oli tarjonnut haasteita itsellenikin viime aikoina. Olisi mielenkiintoista nähdä, miten ratsuttajaehdokas suoriutuisi herkkäsieluisen orin kanssa. Aikaa säästääksemme olin hakenut Regin valmiiksi sisään ja varustanut sen. Sillä välin kun kiertelimme tiluksia, Katrin kävisi hieman kävelyttämässä oria, jotta ratsuttaja pääsisi heti hyppäämään sen selkään. Nuori nainen kyseli paljon, ja vaikutti olevan kiinnostunut tilasta ja poneista. Hänellä oli myös kokemusta kilpailemisesta, vaikka painottuikin enimmäkseen nuorten hevosten koulutukseen. Se sopi meille hyvin, sillä nuoria varsoja syntyi Sycamoressa joka vuosi.

Pian pääsimmekin asian äärelle, kun palasimme maneesiin, jossa Katrin piteli valppaan näköistä ruunikkoa paikoillaan. Ratsuttaja hyppäsi selkään, ja päätin itse ottaa paikan katsomon laidalta, josta näkisin hyvin koko areenalle, mutten olisi tiellä. Tarvittaessa tarjosin kuitenkin vinkkejä, jos ori alkaisi haastavaksi. Nainen ratsasti siististi ja kohteliaasti, kuin tunnustellen orin mielialaa. Ratsukko kierteli maneesissa tehden ympyröitä ja kiemurauria, selkeästi hakien hieman tuntumaa toisiinsa. Kaikki vaikutti sujuvan hyvin, vaikka Reg osasikin olla reaktiivinen, ja muutaman kerran reagoi hieman ylimitoitetusti ratsuttajan jo valmiiksi hillittyihin apuihin. ”Se osaa olla melkoinen diiva”, kommentoin naurahtaen. Kaiken kaikkiaan nainen vaikutti kuitenkin juuri sopivalta meille luonteeltaan ja ratsastustyyliltään, joten jos hän mieltyisi paikkaan, tulisimme varmasti näkemään hänet poniemme selässä jatkossakin. Regkin oli käyttäytynyt kohtalaisen mallikkaasti, eikä ainakaan säikyttänyt ehdokasta pois. Nainen mainitsi jopa pitävänsä orista, sillä oli mukavuusalueellaan hieman herkkien ja haastavien ponien kanssa – ja niitähän meillä riitti.

03.08.2023 - päiväkirjamerkintä: sonya (135 sanaa)
Olimme Regin kanssa lähteneet maneesiin treenaamaan hieman viikonlopun koulukilpailuja varten. Reg oli melko virittyneellä tuulella, eikä se olisi halunnut seistä paikoillaan, kun nousin sen selkään. Lähdin tekemään laajoja kaaria ja ympyröitä alkuun, saadakseni orin rentoutumaan ja rauhoittumaan hieman. Tänään ei paranisi tehdä mitään liian kiihdyttävää. Teimme hieman avotaivutuksia ja väistöjä, ja pikkuhiljaa Reg rentoutui ja alkoi tuntumaan oikein kivalta. Yhtäkkiä kuitenkin maneesin valot sammuivat räksähdyksen saattelemana. Reg nosti päänsä ilmaan ja otti muutaman sivuaskeleen. En kuitenkaan menettänyt tasapainoani, vaan sain rauhoiteltua ponia niin, että se ei yrittänyt enää paeta paikalta. Miksiköhän valot olivat sammuneet? Pian Chris saapuikin maneesiin ilmoittamaan, että sähköt olivat menneet poikki. Ei auttanut kuin treenata loppuun hämärässä maneesissa. Ulkona ei ollut vielä kovin pimeää, joten onneksi näimme vielä eteemme. Reg oli kuitenkin hieman tolaltaan yhtäkkisestä muutoksesta, eikä samanlaista rentoutta löytynyt, kuin alkutunnista.

hevosen kuvat © ransu.kuvat.fi