Sycamore Ponies

Roxbury Nicole KTK-II, ERJ-I

Rekisterinumero VH21-029-0062
Nimi Roxbury Nicole
Rotu, sukupuoli saksalainen ratsuponi (50%), tamma
Syntymäaika 15.04.2020 (8v: 20.05.2021)
Väri, säkä ruunikko, 147cm
Omistaja sonya, VRL-09386
Kasvattaja Roxbury Stud (evm)
Painotus, taso estepainotus, 120cm

luonne

Nica on äärimmäisen fiksu ja mukava hevonen, jonka kanssa lähes kaikki on helppoa. Niin, lähes kaikki. Ainakin jotkin asiat. Oikeastaan heti ensimmäinen vastaantuleva asia aiheuttaa hankaluuksia, nimittäin tarhasta hakeminen. Nican suosikkileikki on juosta ympäri tarhaa karkuun ihmisiä, joiden tavoite on saada tamma kiinni. Sen kanssa saisi kiertää tarhaa ympäri vaikka koko päivän, mikä ei ole ihmisten näkökulmasta kovin tarkoituksenmukaista. Onneksi tamma on ahne, sillä porkkanan kanssa se usein kävelee suoraan ihmisen luokse, ja jos on nopea, saattaa saada otteen sen riimusta. Tätä tammaa ei tarhata koskaan ilman riimua.

Tamma on hyvin oppivainen, ja uudet asiat ovat sille helppoja heti alkuun. Tämä pätee niin hyviin kuin huonoihinkin tapoihin, joten kannattaa olla tarkkana mitä tammalle opettaa. Nica on kiltti hoitaa ja varustaa, mutta kiinni sidottuna se ei jaksaisi oikein seistä paikallaan, vaan se saattaa liikuskella ja kuopia. Karsinassa vapaana Nica seisoo kuin tatti ja kerjää rapsutuksia koskettelemalla hoitajaa turvallaan. Se rakastaa rapustteluhetkiä ja vaatii rapsutuksia erityisesti sen jälkeen, kun suitset on riisuttu pois. Korvien takaa kutittelu on sen mielestä erityisen mukavaa. Nica myös pitää lapsista, ja on erityisen kiltti pienten ihmisten kohdalla.

Ratsuna tamma on osaava ja älykäs. Sillä on luontainen kyky löytää hyvä ponnistuspaikka esteelle, eikä se juuri koskaan kiellä tai pudota puomia, ellei ratsastaja ole tehnyt pahaa virhettä ja häirinnyt ponia. Se tekee tasaisesti nollaratoja ja kuuntelee ratsastajaa kiltisti esteiden välillä. Tamman kanssa voi mennä myös kouluratsastusta, vaikka sen liikkeet eivät olekaan maailman lennokkaimmat. Nica pitää myös pitkistä maastolenkeistä, ja on niin maastovarma, että sen selkään voisi laittaa osaamattomammankin lapsen. Nica on kaikinpuolin helppo myös kisapaikoilla, eikä suuretkaan ihmismassat aiheuta siinä stressiä tai huolestumista.

sukutaulu & jälkeläiset

i. Roxbury Nicholas
nf, rn, 145cm

ii. Roxbury Nickle
nf, trn, 139cm
iii. Solomon
iie. Ophelia
ie. Michele ROX
nf, rt, 146cm

iei. Daredevil
iee. Micha

e. Nicolette
xx, rn, 159cm

ei. Carcasus
xx, rn, 158cm
eii. Carablanca
eie. Zenyatta

ee. Almera Halle
xx, m, 160cm

eei. Gerontius
eee. Alessio

s. 15.05.2021rp-t. Sycamore Novelle i. Drive Through rek. VH21-029-0178
s. 05.03.2021rp-o. Sycamore Opal i. Dios Oxford rek. VH21-029-0065

kilpailut - porrastettu

  • Hevonen on ERJ tasolla 7 / 6
  • Pisteitä ERJ yhteensä 1074.03
  • Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 1026.1 p. / 1066.22 p.
  • Kuuliaisuus ja luonne: 1074.03 p.

cup-sijoitukset

30.11.2021 - ERJ-cup - Neon Estate - 40cm - 03/32

päiväkirja

05.03.2021 - päiväkirjamerkintä: sonya (213 sanaa)
"Kuka on ottanut Nicalta riimun päästä?" kuului Chrisin karjahdus tallikäytävältä. Mies heilutti kädessään vaaleanpunaista riimua, joka totta tosiaan kuului ruunikolle tammalle. Kelailin mielessäni päivää taaksepäin, ja kauhukseni muistin vieneeni tamman kyllä aamulla tarhaan. Ilmeisesti olin rutiininomaisesti ottanut riimun päästä myös siltä. Pahoittelin Chrisille ja lupasin tulla mukaan hakemaan Nicaa tarhasta. Se osasi olla oikea piru sille päälle sattuessaan, eikä ilmeisesti tänään halunnut tulla lainkaan sisälle. Mikäpä minä olin ponia syyttämään, ulkonahan oli mitä upein kesäilma. Viihtyisin minäkin ulkona ilta-auringossa. "Haetaan ensin kaikki muut ponit sisälle, ehkä se on helpompi saada kiinni, kun sillä ei ole enää seuraa", ehdotin. Niinpä kävimme hakemassa loput ponit sisälle ja palasimme sitten Nican luokse. Mukana meillä oli porkkanoita ja kauraa, joiden avulla sen ehkä saattaisi saada kiinni. Yhteistuumin houkuttelimme tamman syömään herkkuja ja Chrisin tarjoillessa kauraämpäriä heitin riimunnarun sen kaulan ympäri. Tamma yritti vetäistä itsensä kauemmas, mutta roikuin sitkeästi riimunnarulenkissä kiinni. Chris sai puettua riimun Nican päähän, ja niin tamma oli vihdoin saatu kiinni. "Eihän se ollutkaan niin vaikeaa", Crish naurahti. Pyöräytin silmiäni. "Ei kai, kun sinulla oli helpompi homma." Riimunnarun saaminen Nican kaulan ympärille, ja tamman pitäminen vielä sen sisällä ei ollut helppo homma. Tamma oli kuitenkin vihdoin saatu kiinni, ja veimme sen karsinaan. "Ensi kerralla muistan taatusti jättää sille riimun päähän", hymähdin taputtaessani ruunikkoa kaulalle.

22.07.2021 - estevalmennus: sonya (307 sanaa)
Jätin Mallun Chrisin huomaan ja otin seuraavan ratsun, Nican, käsiini. Nousin ruunikon selkään ja keräsin ohjat käteeni. Chris oli kävelyttänyt tamman jo valmiiksi, joten pääsin suoraan verryttelemään. Tamma vaikutti olevan rauhallinen ja tyyni, oikeastaan erittäin miellyttävä ratsastaa. Estevalmentajamme Damien Grohbauf saapui pian kahvitauoltaan ja ohjeisti meille ensimmäiset tehtävät. Lähdimme liikkeelle samalla harjoituksella, kuin edellisessäkin valmennuksessa, eli ympyrällä, johon oli sijoitettu kaksi kavalettia. Niiden avulla haettiin hyvää laukkaa ja rytmiä, mikä tosiaan oli hyvä harjoitus Nicalle. Laukka oli alkuun melko voimatonta ja epätasaista, mutta jo parin kierroksen jälkeen etenimme hyvässä tahdissa maltillisesti esteiden yli. Samaa tehtävää tehtiin myös toiseen suuntaan. Oikea kierros tuntui olevan tammalle helpompi.

Ympyrän jälkeen hypättiin kahta kaarevalla linjalla olevaa pystyä. Ympyrätehtävän jälkeen pystyt tuntuivat melko helpoilta. Väliä tehtiin eri askelpituuksilla, joista askeleiden lyhentäminen tuntui huomattavasti helpommalta kuin yrittää saada Nica ottamaan väliin isoja askelia. Muutama hyppy tuli todella huonoon ponnistuspaikkaan ja pariin kertaan jälkimmäisen esteen puomi putosikin. Lopulta tamma kuitenkin onnistui venyttämään askelta niin, että myös toiselle pystylle tuli hyviä hyppyjä. "Lisätään sarjaan sitten tämä okseri", Grohbauf ohjeisti. Okserille tuli melko tiukka kaarre, mutta Nica oli tänään erityisen taipuisalla tuulella ja suoritti tiukankin kaarteen erinomaisesti. Okserille tuli monta hyvää hyppyä. Olin erittäin tyytyväinen tammaan. Estekorkeus oli vaihdellut metrin kummallakin puolella, mutta edes 130cm okseri ei tuntunut mahdottomalta.

Valmennuksen jälkeen jäähdyttelin Nican ravailemalla sen kanssa muutamia kierroksia, ennen kuin annoin tammalle pitkät ohjat. Se oli suoriutunut tunnista hyvin ja taputin tammaa sen hieman hionneelle kaulalle. Nican kanssa oli kilpailtu jo jonkin verran ja se olisi pian valmis laatuarvosteluihin. Tähtäimessä olikin estehevosten laatuarvostelu elokuussa. Nicalle toivottiin tietysti ensimmäistä palkintoa, johon koko talli uskoi sen pystyvän. Olihan se kuitenkin hyvärakenteinen, kiltti ja yritteliäs, eikä hullumpi esteratsukaan. Sillä oli jo kaksi jälkeläistäkin, joista etenkin Opal oli pärjännyt hienosti esteillä. Chris jäi taluttelemaan tammaa, kun jälleen kerran alleni vaihtui uusi ratsu. Nica saisi tallissa viileän suihkun ja mashveden eteensä.