Sycamore Ponies

Limelight Malibu Ch, KTK-III, ERJ-I

Rekisterinumero VH21-029-0058
Nimi Limelight Malibu
Rotu, sukupuoli saksalainen ratsuponi (50%), ori
Syntymäaika 13.07.2019 (8v: 02.07.2021)
Väri, säkä rautias, 144cm
Omistaja sonya, VRL-09386
Kasvattaja Zierenberg Ponies (evm)
Painotus, taso estepainotus, 120cm

luonne

Mallu on oman elämänsä tähtihevonen, joka kuvittelee olevansa tallin suurin poni. Sen iso ego on niin suuri, että välillä ori kaipaa palautusta takaisin maan pinnalle. Se saattaa olla haasteellinen käsitellä etenkin taluttaessa, eikä se aina mene kiltisti juuri sinne minne käsittelijä sen haluaisi. Mallu ei myöskään juuri välitä muista hevosista, vaan tarhailee mieluusti yksin. Se on enemmän ihmisten seuran kaipuussa ja mieluusti seurailee, mitä kaksijalkaiset sen ympärillä puuhailevat. Se viihtyykin parhaiten tarhassa, josta näkee hyvin koko tallialueelle ja pääsee tarkkailemaan päivärutiineja.

Myös hoitaessa Mallussa on hieman machomiehen elkeitä, ja se onkin yleensä parempi sitoa kiinni hoitamisen ajaksi. Mallu ei pure tai potki, mutta saattaa pyöriä ja liikuskella karsinassa sen verran, että on kaikille mukavampaa vain laittaa se kiinni. Harjailu on Mallun mielestä kyllää mukavaa, mikä onkin sopivaa sillä jostain syystä tämä ori on aina se kaikista likaisin, kun poni haetaan tarhasta tai laitumelta. Sen mielestä on varmaan hauskinta maailmassa etsiä kuraisin kohta, ja piehtaroida siinä oikein antaumuksella. Onneksi Mallun voi huuhtaista puhtaaksi tarvittaessa pesukarsinassa, sillä se nauttii vedestä ja pesuhetkistä, etenkin jos ne pääsee suorittamaan omatoimisesti luonnonvesistössä.

Ratsastaessa show-off -meininki jatkuu. Välillä väläytellään sellaista lisättyä ravia että heikompaa jännittää ja esteitä hypätään valtaisalla ilmavaralla, vaikka ylitettävänä oli pieni kavaletti. Muutoin ori on kyllä ihan miellyttävä ratsastaa, kunhan se vain malttaisi keskittyä oleelliseen. Hyppykapasiteettiä ainakin löytyy ja matkaavoittava laukka on omiaan nopean radan ratsastuksessa. Vaikka Mallu on kentällä ja maneesissa kiva ratsastaa, ei sen kanssa kannata lähteä ihan ensimmäisenä maastoon. Se nimittäin innostuu siellä ihan tosissaan, ja voi olla haastava pidätellä. Suuremmassa porukassa se toimii maastossakin ihan kivasti.

sukutaulu & jälkeläiset

i. Limelight Malcom
wB, rt, 135cm

ii. Malborough Soul
wB, rn, 137cm
iii.
iie.
ie. Courtney
wB, rt, 134cm

iei.
iee.

e. Miami River
kwpn, rn, 163cm

ei. Cry Me A River
kwpn, rt, 160cm
eii.
eie.

ee. Miami Vice
kwpn, m, 169cm

eei.
eee.