Sycamore Ponies

21 Bad Ideas

 • VH21-029-0086
 •  
 • 21 Bad Ideas "Bunny"
 • saksalainen ratsuponi (50%), tamma
 • s. 03.07.2019 (8v: 13.01.2021)
 • rautias, 148cm
 • om. sonya, VRL-09386
 • Harry Becks (evm)
 •  
 • estepainotus, 120cm

luonne

Bunny on kiltti ja sympaattinen tamma, joka ei tekisi pahaa kärpäsellekään. Se ei varsinaisesti hakeudu ihmisten seuraan, mutta nauttii rapsutuksista ja silityksistä aika ajoin, jos niitä on tarjolla. Muiden hevosten seurassa Bunny viihtyykin pareemmin kuin hyvin ja se tarvitsee ehdottomasti seuraa tarhaan. Yksin jääminen onkin sille usein vaikeaa, eikä sitä kannata jättää viimeisimpänä talliin tai tarhaan. Kilpailupaikoilla se viihtyy kuitenkin erinomaisesti, sillä hälinä ja mielenkiintoiset asiat saavat sen uteliaaksi. Bunny onkin helppo lastata ja kuljettaa kisapaikoille, ja käyttäytyy pääsääntöisesti oikein hyvin kotitallin ulkopuolellakin.

Tamma ei erityisemmin pidä hoitotoimenpiteistä. Se saattaa hyöriä ja pyöriä karsinassa harjauksen aikana, joten se kannattaa sitoa kiinni. Vaikka se ei pidäkään harjauksesta, pesusta saati kavioiden puhdistuksesta, antaa se kuitenkin hoitajan suorittaa ne suhteellisen ongelmitta. Kun sen kanssa toimii määrätietoisesti, napakasti ilman ylimääräistä hössöttämistä, onnistuu hoitaminen yleensä hyvin. Bunnya voi yrittää myös lahjoa herkuilla, mutta tamma ei oikeastaan ole kovinkaan perso ruualle. Se saattaa jopa nirsoilla, jos ruoka ei ole sen mielestä tarpeeksi hyvää, tai joskus ihan muuten vaan ilman sen kummempaa syytä. Jopa herkullinen porkkana tai omena saattaa joskus jäädä tammalta syömättä.

Ratsastaessa Bunny on reipas ja energinen. Se kuuntelee hyvin apuja ja tekee mielellään yhteistyötä ratsastajan kanssa. Joskus sen keskittyminen saattaa kuitenkin herpaantua, jos lähellä on jotain muuta mielenkiintoista. Siksi sen kanssa ei ollakaan tähdätty kouluradoille. Esteistä Bunny sen sijaan innostuu toden teolla, ja silloin sen jalkojen tilalle tuntuu vaihtuvan vieterit. Tamma hyppää hyvällä energialla ja imee esteeltä toiselle, kuitenkin kuunnellen samalla ratsastajan apuja. Tamma viihty hyvin myös maastoreissuilla, erityisesti silloin, kun saa kaahottaa menemään tuhatta ja sataa tai samoilla metsän mutkaisilla poluilla.

sukutaulu & jälkeläiset

i. Not So Bad Guy
hann, rn, 169cm

ii. Baucher
hann, m, 170cm
iii. Bimer
iie. Fiesta
ie. Guyana
hann, rt, 168cm

iei. Gavier
iee. Kalinka

e. 7 Promises
nf, rt, 140cm

ei. 7 Sins
nf, rt, 143cm
eii. Sinner
eie. Dimona

ee. Primadien
nf, rt, 140cm

eei. Prime Time
eee. Versace

kilpailut - porrastettu

 • Hevonen on ERJ tasolla 7 / 6
 • Pisteitä ERJ yhteensä 1033.78
 • Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 960.4 p. / 1016.56 p.
 • Kuuliaisuus ja luonne: 1033.78 p.

cup-sijoitukset

31.07.2021 - ERJ-Cup - Haltiasalo - 90cm - 04/92

päiväkirja

24.04.2021 - Oliver Eberhartin estevalmennus: VRL-12679 (201 sanaa)
Katrin verrytteli Bunny ponin kanssa maneesissa ja Oliver kasasi viimeisiä esteitä aloitusvalmiuteen. Verryttelyyn mukaan Oliver antoi luvan ottaa jumppasarjan, jota ratsukko menikin muutaman kerran molempiin suuntiin. Ensimmäisenä tehtävänä oli jumppasarjalta suhteutetusti pystylle saapuminen ja alkuun Bunny tarjosi ristilaukkaa. Kun laukka oli saatu korjattua muutaman kerran jälkeen, siirryttiin seuraavalle tehtävälle. Kolmoissarja sujui hyvin ratsukolta ja parin kerran jälkeen Oliver oli myös siihen tyytyväinen. Seuraava oli vuorotta kaksoissarja ja siitä suhteutetusti muuri. Muuri tuotti hieman haasteita ja Bunny kielsi aluksi sille. Neljäntenä radan alkuosa käytiin kokonaisuudessaan lävitse. Jumppasarjaan Oliver jätti vain ensimmäisen ja viimeisen esteen suhteutetulle linjalle. Katrin ja Bunny suorittivat hyvin. kolme pystyä suhteutetusti sujui hyvin ja vaikka käännös olikin tiukka kolmoissarjalle, ratsukko selvisi kaarteesta hyvin. Kolmoissarjan viimeisellä esteellä puomi hieman kolahti. Kaksoissarjalle lähestyminen tuli hieman vinossa, mutta ratsukko selvisi siitä hienosti. Muurista selvittiin myös loistavasti tällä kertaa. Oliver korotti esteitä ja kertoi Katrinille loppuradan kulun. Tällä kertaa muuri oli taas hieman jännittävä ja se vaati useamman yrityksen. Muuria seurasi okseri ja siitä vielä kaksoissarjan takana oleva pysty. Rata loppui jumppasarjasta jääneille pystyille. ”Hyvä. Teillä on tekniikka kunnossa. Kannattaa muuria ja muita erikoisempia vähän treenailla kotioloissa” Oliver ohjeisti vielä loppuun. Katrin ja Bunny jäivät maneesiin loppuverryttelemään, kun Oliver korjasi esteet pois maneesista.

kuvagalleria