Sycamore Ponies

Silverdawn Flipper ERJ-II

 • VH21-029-0060
 •  
 • Silverdawn Flipper "Flip"
 • saksalainen ratsuponi (75%), ori
 • s. 27.10.2019 (8v: 09.05.2021)
 • rautias, 140cm
 • om. sonya, VRL-09386
 • kasv. Silverdawn Ponies (evm)
 •  
 • estepainotus, 110cm
 •  
 • 05/2021 KTK-tilaisuus: ei palkittu
 • 08/2021 ERJL-tilaisuus: ERJ-II

luonne

Vauhtia ja vaarallisia tilanteita - sellainen Flip on ollut jo nuoresta pitäen. Tämän orin kanssa ei taatusti tule tylsää hetkeä, sillä se keksii milloin mitäkin tempauksia ihmisten pään menoksi. Portit ja ovet on syytä lukita huolellisesti, sillä Flipin käsittelyssä aukeaa jos jonkinmoinen salpa ja lukko. Se on myös haka livahtamaan ovenraossta tai aidan välistä, jos rako vain on riittävän suuri. Flip on kuitenkin kiltti poni, jonka kanssa pärjää hyvin kunhan muistaa olla huolellinen ja keskittyä tekemiseen. Muuten se saattaa vaikka karata käsistäsi ruohotupsulle. Kannattaa siis pitää kädet tiiviisti riimunnarussa ja huomio ponissa.

Kuten muutenkn käsitellä, Flip on myös erittäin kiltti hoitaa. Se antaa koskea itseään joka puolelta eikä vastustele minkäänlaisia hoitotoimenpiteitä. Se on innokkaasti mukana harjauksessa esimerkiksi nappaamalla harjan suuhunsa. Flip on jopa oppinut antamaan harjan hoitajalleen pyydettäessä, ainakin jos hoitajalla on herkkuja mukanaan. Orin ainut huono puoli on se, ettei se jaksa seistä ikuisuuksia paikallaan, vaan alkaa keksiä omatoimisesti tekemistä, jos hoitotuokio on kestänyt sen mielestä jo liian pitkään. Tälle vilkkaalle ponille onkin erityisen hyvää tehdä paljon maastakäsittelyä, siinä se saa sopivasti tehtävää itselleen eikä pääse kehittelemään omia ideoitaan liian pitkälle.

Flip on mukava myös ratsastaa. Se on omalla moottorilla kulkeva ja usein menossa suurella innolla, oli kyseessä sitten koulutreeni tai estevalmennus. Se saattaa kuumua joskus alkuverryttelyssä, mutta rentoutuu kuitenkin taas jos ratsastaja pysyy tyynen rauhallisena. Esteet ovat Flipin suosikkipuuhaa ja se on aina menossa täysillä minkä näköiselle esteelle tahansa. Ori on mukava kaveri myös maastossa, ja rakastaa erityisesti maastoesteitä. Kilpailupaikoilla Flip on hivenen häslä ja haluaisi tutkia kaikkea heti, etenkin muut hevoset kiinnostavat sitä. Se kuitenkin jaksaa keskittyä kilpasuoritukseen, kunhan ratsastaja on päässyt selkään.

sukutaulu & jälkeläiset

i. Silverdawn Fiesta
drp (50%), rt, 144cm

ii. Silverdawn Faux
wB, rn, 136cm
iii. Fabino
iie. Thida
ie. Macaulay
holst, rt, 155cm

iei. Malakai
iee. Yada

e. Silverdawn Apple
wB, rt, 135cm

ei. Silverdawn Flare
wB, rt, 137cm
eii. Figure
eie. Cali

ee. Silverdawn Amina
wB, m, 133cm

eei. Chaucer
eee. Abby

kilpailut - porrastettu

 • Hevonen on ERJ tasolla 6 / 5
 • Pisteitä ERJ yhteensä 807.83
 • Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 917.25 p. / 784.34 p.
 • Kuuliaisuus ja luonne: 807.83 p.

cup-sijoitukset

31.08.2021 - ERJ-Cup - Hiivurin Suomenhevoset - puomiluokka - 05/32
31.12.2021 - ERJ-cup - Harmony Sporthorses - puomiluokka - 02/10

näyttelytulokset

04.04.2021 - NJ - Sycamore - irtoSERT (tuom. Vibaja)
01.07.2021 - NJ - Adina: irtoSERT (pt. Jannica)
12.02.22 - NJ - Tiikeriluola: irtoSERT (pt. Jannica)

päiväkirja

04.03.2021 - päiväkirjamerkintä: sonya (215 sanaa)
Flip käveli hevosrekkaan tottuneesti ensimmäisellä yrittämällä. En huomannut asiassa mitään outoa, ennen kuin olimme ajaneet kilpailupaikalle ja ryhdyin varustamaan oria. Tajusin sen seisseen rauhallisesti paikallaan koko varustamisen ajan, ilman ainuttakaan askelta sivulle tai iloista taskun hamuamista. Olikohan se ihan kunnossa? Kävin hakemassa Markni katsomaan sitä, ja yhdessä tuumin totesimme, että jotain outoa siinä oli. Päätin kuitenkin mennä verryttelemään sillä, koska mitään näkyvää vikaa ei ollut. Nousin orin selkään ja pyysin sitä liikkumaan eteenpäin. Se kulki puhtaasti niin käynnissä, ravissa kuin laukassakin, mutta sen luontainen reippaus oli tiessään. "Ei tunnu hyvältä", totesin Markille ja laskeuduin alas orin selästä. Olisi parempi jättää kilpailustartti väliin, siltä varalta, jos se olisikin jostain kipeä. Kotona eläinlääkäri saisi tarkastaa sen läpi.

Muiden hevosten kilpailustartit sujuivat hyvin, ja Flip odotteli sen aikaa Markin kanssa hevosrekan lähettyvillä. Se oli nauttinut tuoreista ruohotupsuista, ja tuntui jo aavistuksen normaalilta. Mark oli havainnut sen jalassa pienen haavan, ja arveli oudon käyttäytymisen johtuvan siitä. Kotitallilla kutsuimme kuitenkin vielä eläinlääkärin paikalle, joka vahvisti Markin epäilyksen. Jalka oli saanut kolauksen, ja oli ilmeisesti kipeä, josta syystä Flipkin oli käyttäytynyt oudosti. Se selviäisi kuitenkin muutaman päivän levolla, jonka jälkeen sen voisi taas ottaa normaaliin treeniin. Oli ollut hyvä päätös jättää kilpailut väliin, enhän sentään halunnut tuottaa orille ylimääräistä epämukavuutta. Kilpailuja kuitenkin tuli ja meni, mutta hyväluonteisia poneja hieman harvemmin.

10.08.2021 - päiväkirjamerkintä: sonya (258 sanaa)
Toisena ratsuna kilpailuissa oli mukana Flip. Se ei ollut tänään lainkaan niin yhteistyöhaluinen kuin Mallu, ja sen lastaamiseen meni tuplasti enemmän aikaa. Loppujen lopuksi poni saatiin kuitenkin traileriin. "Toivottavasti se myös pysyy siellä", Chris virnisti. Ori matkusti kuitenkin kohtalaisen hyvin, alun vaikeuksista huolimatta. Saavuimme kilpailupaikalle ja aamuinen sadekin oli lakannut. Ilma oli oikeastaan todella miellyttävä, ei liian kuuma ja hieman kostea. Peruutin Flipin pois hevosautosta ja vaihdoin sille suitset päähän. Chris saisi varustaa ponit loppuun, sillä minun piti mennä ilmoittautumaan ja kävelemään rata läpi. Molemmat ponit hyppäsivät 110cm luokan, se olisi niille sopiva.

Saatuani ilmoittautumisen tehtyä ja radan käveltyä läpi oli aika verrytellä ponit. Flipin vuoro tuli vasta Mallun jälkeen, joten verryttelin sen toisena. Flip ei ollut aivan parhaimmillaan tänään. Se jäi pohkeen taakse ja tuntui hieman hermostuneelta. Aloitin verryttelyn kevyseti, tavoitteena saada ori rennoksi ja kuuliaiseksi. Emme hypänneet verryttelyesteitä kuin ihan pari kertaa, sillä perusrentoudessakin oli hakemista. Kun pääsimme lopulta radalle, Flip oli kuitenkin saanut itsensä koottua ja tuntui jopa miellyttävältä ratsastaa. Se eteni esteille hyvin, mutta kuunteli myös pidätteitä ja pohjeapuja. Rata oli muuten erinomainen, mutta yksi valitettava puomi tippui sarjaesteellä, emmekä päässeet uusintaan.

Keskitasoisesta suorituksesta huolimatta palkitsin ponin porkkanoilla radan jälkeen ennen kuin lähdimme kohti kotitallia. Tällä kertaa ori lastautui helposti, sekin varmasti halusi jo takaisin kavereiden luokse tarhailemaan. Kotimatka tuntui paljon lyhyemmältä, ja pian olimmekin jo pihassa. Hevoset otettiin ulos ja suihkutettiin viileällä vedellä, sillä lämpötila oli noussut taas hellelukemiin. Molemmat ponit olivat tyytyväisiä päästessään tarhailemaan. Vaikka Flipin suoritus tänään ei ollutkaan huipputasoa, se oli kuitenkin ollut hyvä ratsastaa. Ensi kerralla sitten ruusukekin mukaan.

kuvagalleria