Gren & Gaertner

Gren Art of Bluesy FF, EV-II

2022 myönnetty arvonimi: FF

Heinäkuun 2023 laatuarvostelu: EV-II
(5 + 9 + 5 + 3 + 1 + 5 = 28p.)

historiaa

Hämmästyttävän pienikokoinen varsa syntyi aivan yllättäen, myöhään illalla suoraan laitumelle. Syntymä tapahtui hieman suunniteltua aiemmin, joten siihen ei ollut ehditty varautua. Hetken aikaa luultiin, ettei pieni varsa selviä, mutta kuin ihmeen kaupalla tumma pienokainen keräsi kaiken tahdonvoimansa, ja alkoi kehittyä tarmokkaaksi ja voimakkaaksi nuoreksi hevoseksi. Vaikka alku olikin vaikea, toivotaan tamman tulevaisuuden olevan valoisa ja menestyksekäs.

luonne

Bee on pieni ja pippurinen tamma, joka on osoittanut luonteenlujuutta jo pienestä pitäen. Sitä ei pienet kummallisuudet tai ympäristön muutokset hetkauta, vaan tamma suhtautuu kaikkeen tarmolla ja uteliaisuudella. Nuoren kouluttaminen onkin osoittautunut melkoiseksi haasteeksi, sillä vaikka Bee oppiikin innokkaasti ja melko nopeasti, saattaa se hyvin helposti kehittää myös ei toivottuja käytöksiä. Tämän tamman kanssa saakin olla tarkkana, ettei sille vahingossa opeta vääriä asioita. Muuten tamma on kuitenkin mukava käsitellä, vaikka vaatiikin välillä tarkkojen rajojen asettamista.

Hoitaessa Bee on melko herkkä erityisesti vatsansa alueelta. Se antaa kyllä käsitellä ja koskea itseään, muttei pidä kovin kovilla harjoilla harjaamisesta. Sen sijaan ryntäistä ja sään alueelta rapsuttamisesta tamma pitää, ja nauttiikin silittelyhetkistä mielellään. Vesi ei kuitenkaan ole Been suosikkielementti, vaan se ei mielellään kulje syvistä vesilammikoista tai ole pestävänä.

Bee on melko vauhdikas, ja vaikka sillä ei ole vielä paljoa ratsastettukaan, on selvää, että tamma on reaktiivinen ja energinen. Esteitä Bee ylittää mielellään ja rohkeasti, eikä se ole pysähtynyt kummastelemaan vielä ainuttakaan erikoisen näköistä puomia tai täytettä.

sukutaulu

i. Art of War
fwb, trn, 169cm
FF, KTK-II

ii. Balaclava xx
xx, rt, 168cm
VIP MVA Fn, KTK-II
iii. Crimea
iie. Knitting Glory

ie. Living Art
hann, trn, 172cm
PP-MVA


iei. Art Of Dreaming
iee. Living Colors

e. Beatrix v. Helmwald
hann, rn, 169cm

ei. Batman 71
hann, trn, 168cm
KTK-III, ERJ-I, YLA3, HANN-II
eii. Bastian v. Reinhold
eie. Leonie GER

ee. Diamond Trix
hann, trn, 165cm
PSB-III, ERJ-I


eei. Damien II
eee. Carrie

kilpailut - porrastettu

Hevonen on ERJ tasolla 0 / 9
Pisteitä ERJ yhteensä 714.01
Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 226.61 p. / 221.22 p.
Kuuliaisuus ja luonne: 266.18 p.

cup-sijoitukset

30.08.2023 - ERJ-Cup - Pauwau Showjumpers - puomiluokka - 06/40
30.09.2023 - ERJ-Cup - KK Bailador - 40cm - 05/48
29.02.2024 - ERJ-Cup - Pauwau Showjumpers - puomiluokka - 06/52

näyttelymenestys

24.08.2021 - PKK - Villa Castor: tuom. Lissu T. - EO-sert (varsa)
15.10.2021 - PKK - Järnby: tuom. aksu - EO-sert (varsa)
20.10.2021 - PKK - Hiekka-Ahon hevostalli: tuom. Jesse - EO-sert (varsa)

päiväkirja

31/07/2023
Estevarsojen laatuarvostelu
Mikael Gren

Kuten Winglet, myös Bee osallistui tänään estevarsojen laatuarvosteluun. Olin ollut siitä hieman huolissani, sillä tamma osasi totisesti olla haastava uusissa tilanteissa, eikä se välttämättä saisi käytöksestään kaikista parhaita pisteitä. Jo Been valmistelu arvostelutilaisuuteen aamulla oli ollut tahtojen taistelu, sillä nuori tummanruunikko oli päättänyt piehtaroida itsensä aivan kuraiseksi, eikä olisi millään halunnut seistä sen jälkeen harjattavana. Bee saatiin kuin saatiinkin lopulta puhtaaksi, kuivaksi ja pakattua kuljetusautoon, jossa Winglet jo odotteli esimerkillisen kärsivällisesti. ”Olisikohan sille pitänyt antaa jotain rauhoittavaa?” Ada vitsaili matkalla kisapaikalle. ”Hei, hei! Saattaahan Bee vaikka yllättää ja käyttäytyä kuin enkeli”, hymähdin.

Ja niin Bee tosiaan yllätti. Vastoin kaikkia odotuksia, tamma käyttyätyi siivosti ja fiksusti. Se ei huutanut muiden perään tai tanssahdellut narun päässä. Olihan se toki valppaana ja tarkkaili ympäristöään, mutta oli muuten niin tyyni, että sai täydet pisteet käytöksestään. Olimme Adan kanssa aivan hämmentyineinä siitä, että tuo nuori varsa, joka oli usein niin haastava, saattoikin kisatilanteessa osoittaa tällaista rauhallisuutta. Beestä tulisi varmaankin aivan loistava kilpahevonen, vaikka sen rakenne, irtohypytys tai askellajit eivät tänään ansainneetkaan täysiä pisteitä. Tamma kuitenkin oli vielä sen verran takakorkea, että kasvaessaan se varmasti tasoittuisi myös rakenteeltaan, eikä tässä koulukilpailuihin oltu tähtäämässäkään.

Palattuamme kotiin kakkospalkinnon kanssa saatoin vain olla todella ylpeä varsoistani. Molemmat pärjäsivät hienosti, ja etenkin Bee yllätti positiivisesti. Sen ratsukoulutus oli alkanut hieman haasteellisesti, eikä se ollut yhtä pitkällä kuin vaikkapa Winglet, mutta hitaasti ja varmasti olimme päässeet sen selkään ja opetettua perusasiat. Laukannostoissa oli vielä paljon hiomista, mutta ne saisivat odottaa alkutalveen. Sinne asti Bee saisi lomailla, kuten Winglet, ja ratsukoulutus jatkuisi vasta myöhemmin.