Vriemon Gull

NIMIVriemon Gull REKISTERINUMEROVH15-021-0673
ROTU, SUKUPUOLItrakehner, ori OMISTAJAsonya, VRL-09386
SYNTYNYT20.09.2015 KASVATTAJAMaddian (VRL-12217)
VÄRI, SÄKÄrautias, 168cm PAINOTUS, TASOkoulu, GP

täyttänyt 8v. 20.09.2021

luonnekuvaus

Vriemon Gull, lyhyemmin sanottuna Nemo, on komea puoliveriori, joka on koostaan huolimatta kuin lempeä nallekarhu. Se on erittäin ystävällinen ja huomiohakuinen, eikä voi vastustaa rapsutteluhetkiä hoitajan kanssa. Ihmismyönteisyytensä lisäksi Nemo tulee myös oikein hyvin toimeen muiden hevosten kanssa ja tarhaakin mielellään kaverin kanssa. Ori on helppo ottaa mukaan kilpailuihin, sillä se matkustaa hyvin trailerissa eikä elvistele turhaan kilpailupaikoilla. Tammoja se saattaa ajoittain katsella, mutta pysyy silti hyvin käsissä yrittämättä rynniä minnekään.

Hoitaessa Nemo on mutkaton ja miellyttävä. Se seisoo paikallaan kiinni sitomattakin ja nauttii olostaan harjattavana ja puunattavana. Sen kanssa on helppoa niin kavioiden putsaus kuin varustaminenkin eikä pesukarsinassakaan ilmene hankaluuksia. Nemon on nähty jopa avustavan hoitajaansa loimien riisumisessa, joka tosin on johtanut hieman ikävään lopputulokseen loimen kunnon kannalta. Siispä kannattaa olla varovainen, ettei ori ryhdy turhan avuliaaksi, jotta säästyttäisiin ostosreissuilta.

Nemon erityisosaaminen näkyy eritoten kouluradoilla, jossa sen suuret ja laadukkaat liikkeet pääsevät kunnolla oikeuksiinsa. Orin bravuureita ovat lisätyt askellajit, mutta se kokoaa myös kauniisti itsensä laukkapiruetteihin ja piaffeen. Treenatessa Nemolta löytyy usein vauhtia vähän liikaakin, joten sitä saa joskus pidätellä, ettei meno lähtisi ihan käsistä. Kun kaiken sen energian saa kuitenkin suunnattua liikkeisiin, saa Nemosta irti upeita suorituksia kouluaitojen sisällä. Nemo osaa halutessaan olla yhteistyökykyinen ja miellyttävä ratsastaa, mutta vaatii osaavan kuskin näyttääkseen, mihin kaikkeen pystyykään. Orin kanssa hypätään myös usein mielenvirkistykseksi pieniä esteitä, vaikka orin hyppytekniikka ei olekaan kummoinen. Se rakastaa myös maastoreissuja ja on hyvä ratsu myös joukossa.

kuvagalleria

© Fee Fotografie

sukutaulu

i. Changeling CBR
trak, km, 168cm

ii. Lunatic of Wiloughby
trak, rn, 167cm

iii. Cocaine Blues SIN
Ch, KRJ-II
iie. Adoro's Magnolia

ie. Cutthroat Cutie Vegas
trak, rnkm, 169cm


iei. Pirates! FL
iee. Tourniquette Vegas
KRJ-I
e. Villa Rosie Air
trak, prt, 170cm

ei. Highway Starr SIN
trak, rn, 171cm

eii. Verano Starr SIN
eie. Serenade F

ee. Vanilla Ice
trak, km, 168cm


eei. B' Domani
eee. Chinna Luna

Isälinja: (4) Changeling CBR - Lunatic of Wiloughby - Cocaine Blues SIN - Wolfie D
Emälinja: (4) Villa Rosie Air - Vanilla Ice - Chinna Luna - Chiara Blue

muita palkittuja sukulaisia

iiii. Wolfie D KRJ-II, YLA2
iiei. Dance Of Death VIR MVA Ch, KTK-III, KRJ-III YLA2
iiee. Petronille GER KRJ-II
ieii. Craven GER KRJ-I, YLA2
ieie. Tonight You're Mine KRJ-II, YLA3

jälkeläiset