Tirith Beyond Vanilla KV-II

NIMITirith Beyond Vanilla REKISTERINUMEROVH23-011-0384
ROTU, SUKUPUOLIhannover, tamma OMISTAJAsonya, VRL-09386
SYNTYNYT30.10.2023 KASVATTAJAMinas Tirith
VÄRI, SÄKÄruunikko, 165cm PAINOTUS, TASOkoulu, GP

täyttänyt 8v. 02.01.2024

Marraskuun 2023 laatuarvostelu: KV-II
(8 + 5 + 2 + 4 + 1 + 7 + 10.5 = 37.5p.)

luonnekuvaus

Vanu on herkkä ja ystävällinen tamma, jolta kuitenkin löytyy rutkasti itsepäisyyttä. Sen kanssa saa olla käsitellessä tarkkana, sillä se kyllä ottaa omia vapauksia ja keksii vaikka mitä jännittävää puuhaa, jos sille antaa siihen mahdollisuuden. Vanu on myös hivenen dramaattisuuteen taipuvainen ja saattaa reagoida isostikin säikähtäessään tai nähdessään jotain kummallista. Tamma ei pakene välttämättä paikalta, mutta muuttuu pörhisteleväksi lohikäärmeeksi ja tanssahtelee paikoillaan sieraimet laajentuneina. Taluttaessa tamma reagoi herkästi riimunnarun paineeseen ja kulkee taluttajan perässä kiltisti, jos säikkymisiä ei oteta huomioon. Vanu ei ole erityisen perso ruualle, mutta sitä voi kuitenkin palkita leipä- tai porkkananpaloilla.

Hoitaessa Vanu nauttii harjauksesta ja rapsutuksista. Vaikka tamma onkin herkkä, saa sitä kuitenkin harjata reippaasti mistä tahansa. Satulan laitto ei sen sijaan ole Vanulle lainkaan mieleistä, ja satulavyö pitääkin kiristää erityisen rauhassa ja varovaisesti, jotta se olisi Vanulle mahdollisimman miellyttävää. Satuloidessa tamma saattaa luimistella ja potkia takajaloillaan ilmaa, mutta ei varsinaisesti tee muuta pahaa. Kuolaimet Vanu sen sijaan ottaa suuhunsa ihan vapaaehtoisesti ja on aina mielellään lähdössä treenaamaan tai maastoon. Tamma kävelee aina reippaasti maasta käsin, eikä aina jaksaisi seistä paikoillaan. Sen kanssa onkin jouduttu harjoittelemaan paljon malttamista ja paikalla oloa.

Kuten maasta käsinkin, Vanu on erittäin reipas myös ratsastaessa. Tamma kävelee aktiivisesti eteenpäin ja siltä löytyy virtaa ja intoa etenkin laukatessa. Vanu kuumuu helposti siirtymisistä, etenkin jos niitä toistaa samalla kaavalla. Siitä huolimatta se malttaa kuitenkin keskittyä töihin, jos ratsastaja vaatii riittävän tarmokkaasti. Vanulla on miellyttävät liikkeet ja se kokoaa itseään hyvin. Lisätyissä askellajeissa siltä löytyy myös lennokkuutta ja se tulee lisäyksen jälkeen helposti istunnalla takaisin kootumpaan pakettiin. Kouluratsastuksessa tamma on oikea tähti, mutta sen kanssa on hieman myös hypätty. Valitettavasti Vanulla ei havaittu olevan suurtakaan lahjakkuutta esteille. Vanu tykkää myös maastoilla silloin tällöin, ja onkin yllättävän rohkea metsäpoluilla, vaikka muuten tamma säikkyisi helposti. Vanu sopiikin johtohevoseksi maastoon ja johdattaa muut epäilyttävienkin paikkojen ohi.

kuvagalleria

© Fee Fotografie

sukutaulu

i. Amarn Bartchor
hann, rn, 167cm

ii. Arnachtor PB
hann, rn, 168cm

iii. Necrophobia
iie. Arachne GER

ie. Weybridge's Beanice
hann, rt, 165cm


iei. Salvation USA
iee. C's Not Bea

e. Vanilla Fairy Tales
hann, rn, 166cm

ei. Fractal's Mickey
hann, m, 169cm
KRJ-I

eii. Daskang Michell
KRJ-II
eie. Leidenschaft

ee. Vanilla Unicorn
hann, rn, 164cm
KRJ-I


eei. Dead Soldier's Waltz
KRJ-I
eee. Pear Vanilla xx
KRJ-II, XLA-I, YLA1

Isälinja: (3) Amarn Bartchor - Arnachtor PB - Necrophobia
Emälinja: (3) Vanilla Fairy Tales - Vanilla Unicorn - Pear Vanilla xx

jälkeläiset

s. 01.12.2023hann-o. Cosmos v. Helmwald i. Connivance v. Helmwald rek. VH24-011-0071

kilpailut - porrastettu

Hevonen on KRJ tasolla 7 / 10
Pisteitä KRJ yhteensä 3051.77
Tahti ja irtonaisuus: 1587.95 p.
Kuuliaisuus ja luonne: 1463.82 p.

KRJ - 00 sijoitusta

KRJ-Cup -sijoitukset

valmennukset & päiväkirja

00/00/0000 - päiväkirjamerkintä: sonya (000 sanaa)