Gucci v. Helmwald KV-II

NIMIGucci v. Helmwald REKISTERINUMEROVH23-011-0385
ROTU, SUKUPUOLIhannover, ori OMISTAJAsonya, VRL-09386
SYNTYNYT01.11.2023 KASVATTAJAGestüt Helmwald
VÄRI, SÄKÄruunikko, 169cm PAINOTUS, TASOkoulu, GP

täyttänyt 8v. 03.01.2024

Marraskuun 2023 laatuarvostelu: KV-II
(9 + 1 + 3 + 4 + 5 + 7 + 1 = 30p.)

luonnekuvaus

Gucci on elegantti ja itsevarma ori, joka nauttii päästessään esiintymään. Se huokuu charmia ja on miellyttävä hoitaa ja käsitellä. Gucci vaatii kuitenkin käsittelijältä itsevarmuutta ja osaamista, sillä se on herkkä reagoimaan ja tarvitsee selkeät ohjeet. Se ei kuitenkaan tee mitään ilkeää, mutta saattaa reagoida isostikin ympäristön ärsykkeisiin. Tällöin orille täytyy antaa muuta ajateltavaa ja pyytää sitä määrätietoisesti tekemään mitä siltä halutaan. Gucci kuitenkin esimerkiksi lastautuu helposti ja matkustaa tottuneesti pidempiäkin matkoja. Se käyttäytyy myös tallin ulkopuolella siivosti, vaikka saattaakin hieman katsella tammojen suuntaan.

Hoitaessa Gucci on helppo käsitellä ja se nauttii pitkistä harjaus- ja rapsutushetkistä. Nauttiessaan se jaksaa seistä pidempäänkin kiltisti paikoillaan, kunhan vaan hoitaja tasaisesti harjaa ja rapsuttaa sitä. Gucci on myös perso herkuille, ja porkkana tai omena saa sen tekemään lähes mitä tahansa. Varustaminen ei ole orin mielestä kovin kiinnostavaa ja se saattaa liikuskella levottomasti. Ori tulee hyvin toimeen muiden hevosten ja eläinten kanssa, ja tallikissojen onkin tavattu ottavan päiväunia sen lautasten päällä. Vaikka ori tarhaileekin yksin, se kuitenkin on tyytyväinen saadessaan näkö- ja kosketusetäisyyden tarhakaverin kanssa.

Ratsastaessa Gucci näyttää parhaat puolensa. Se on energinen ja liikkuu reippaasti eteen omalla moottorilla. Sen askellajit ovat laadukkaat ja mukavat istua ja ori myös kokoaa helposti itseään. Gucci on parhaimmillaan kouluratsastuksessa, jossa se kilpailee aina Grand Prix -tasolla asti. Ori on aina innoissaaan lähdössä treenaamaan ja jaksaa toistaa samaa harjoitusta useitakin kertoja kuumumatta liikaa. Se kuuntelee herkästi ratsastajan apuja, joten ratsastajan tuleekin olla selkeä pyyntöjensä kanssa. Maastossa Gucci on rohkea ja utelias. Se ei hätkähdä ohi kulkevia traktoreita tai muita yllätyksiä, mutta saattaa innostua laukkaamaan hieman reippaammin, jos sille antaa siihen mahdollisuuden. Vauhdista huolimatta myös jarrut toimivat hyvin Guccin kanssa.

kuvagalleria

© Fee Fotografie

sukutaulu

i. Gouverneur
hann, trn, 170cm

ii. Gin Ambassador
hann, rnkm, 170cm

iii. Gallant Valor
iie. Fireheart

ie. Cloudy Dreamer
hann, m, 166cm


iei. Cloud-chaser
iee. Evangeline

e. Lionheart Love
hann, rn, 165cm

ei. Lionheart Lust
hann, rnkm, 167cm

eii. Lionel
eie. Winona

ee. Merry Utopia
hann, m, 165cm


eei. Merchant Doux
eee. Ultima

jälkeläiset

Hevosella ei ole jälkeläisiä.

kilpailut - porrastettu

Hevonen on KRJ tasolla 8 / 10
Pisteitä KRJ yhteensä 4487.71
Tahti ja irtonaisuus: 2277.1 p.
Kuuliaisuus ja luonne: 2210.61 p.

KRJ - 00 sijoitusta

KRJ-Cup -sijoitukset

valmennukset & päiväkirja

00/00/0000 - päiväkirjamerkintä: sonya (000 sanaa)