Simora
Simora

Cseresznye

nimi Cseresznye omistaja sonya
syntynyt, ikä 03.06.2014, 4v. painotus yleispainotus
rotu, skp unkarinpuoliverinen, ori koulutus Ko: HeB, Re: 100cm
väri, säkä cremello, 170cm rekisterinumero VH16-056-0001


© sonya

Eetu on ori, joka uteliaisuudellaan uuvuttaa kenet tahansa. Se haluaisi olla kaikessa mukana ja ensimmäisenä paikalla siellä missä tapahtuu. Koheltaminen näkyy etenkin maastakäsin toimiessa, eikä ori tahtoisikaan millään malttaa pysyä paikallaan riimunnarun päässä. Taluttaessa sen kanssa saakin olla tarkkana, ettei Eetu säntäisi ensimmäisen kiinnostavan asian perään. Pohjimmiltaan Eetu on kuitenkin ystävällinen ja seurallinen, ja ajoittain sekin osaa rauhoittua ja nauttia rapsutuksista.

Tarhaa lähestyessä Eetu on usein ensimmäisenä portilla vastassa. Tämä tuudittaa hakijan virheelliseen tunteeseen siitä, että orin hakeminen tarhasta olisi helppo homma. Eetu ei kuitenkaan mielellään vaihda raikasta ulkoilmaa hämärään talliin, ja siitä onkin tullut taitava pakenemaan paikalta heti riimun nähdessään. Helpointa onkin siis jättää riimu jo valmiiks orin päähän, tai ainakin tarjota sille herkkuja ennen riimun pukemista. Karsinassa Eetu on oikein mukava, vaikkakin erittäin kiinnostunut kaikesta, mitä hoitaja tekee. Se kuitenkin pitää harjauksesta, ei vastustele kavioiden putsausta, ottaa kuolaimet kiltisti suuhunsa ja antaa jopa kiristää satulavyön ilman minkäänlaista protestointia. Älä unohda kuitenkaan harjoja tai muuta ylimääräistä tavaraa karsinaan tai sen lähistölle, sillä ne katoavat parempiin suihin ennen kuin ehdit ponia sanoa.

Eetulla on erinomaiset liikkeet ja se hyppää hyvällä tekniikalla. Se on myös reipas ja herkkä avuille, eikä yleensä näe kentällä pieniä vihreitä miehiä. Kuulostaa siis melko täydelliseltä ratsulta. Ainoa pikku miinus on se, että ori kuumuu erittäin helposti jo ennen kuin aletaan edes laukkailemaan, ja siinä vaiheessa vauhtia onkin tuplasti vaaditun. Kuumuvaisuudestaan huolimatta Eetu on melko tunnollinen ratsu, ja sen saa helposti motivoitua tekemään töitä ja keskittymään koulukiemuroihin. Esteillä sen sijaan keskittymisen kohdentaminen oikeisiin asioihin onkin hieman haastavampaa, sillä esteet vain ovat orin mielestä niin mahtavia, ettei se millään malttaisi hillitä itseään. Sama vauhti jatkuu usein myös maastossa, etenkin jos tiellä sattuu olemaan mitään hyppäämistä vaativaa. Kilpailutilanteet ovat siitä hankalia, että niissä on usein paljon väkeä, joka on Eetun mielestä erittäin kiinnostava asia jo itsessään. Kun vielä lisätään erikoisen näköisiä esteitä, muita hevosia ja eläimiä, sekä kokonaan uusi ympäristö, on soppa jo valmis.

i. Csodálatos
unkarinpuoliverinen, cremello
ii. hevosen nimi
hwb
ie. hevosen nimi
hwb
e. Szórakozás
unkarinpuoliverinen, voikko
ei. hevosen nimi
hwb
ee. hevosen nimi
hwb

Hoito-ohjeet

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Sed posuere interdum sem. Quisque ligula eros ullamcorper quis, lacinia quis facilisis sed sapien. Mauris varius diam vitae arcu. Sed arcu lectus auctor vitae, consectetuer et venenatis eget velit. Sed augue orci, lacinia eu tincidunt et eleifend nec lacus.

Lorem ipsum ligula ut hendrerit mollis, ipsum erat vehicula risus, eu suscipit sem libero nec erat. Aliquam erat volutpat. Sed congue augue vitae neque. Nulla consectetuer porttitor pede. Fusce purus morbi tortor magna condimentum vel, placerat id blandit sit amet tortor.

Kilpailukalenteri

- kertoo krj tämänhetkisen tason - krj maksimitason - krj ominaisuuspisteet - pisteet tahti ja irtonaisuus - pisteet kuuliaisuus ja luonne

päivämäärä laji paikka luokka tulos
00.00.0000 esteratsastus talli luokka 00/00
00.00.0000 esteratsastus talli luokka 00/00
00.00.0000 esteratsastus talli luokka 00/00

tekstit&kuvat © Odelie & sonya | ulkoasun kuva © Tuulia | virtuaalihevonen