Esteratsastusjaos

ERJ - virtuaalinen jaos

"

Esteratsastusjaos ERJ on vuonna 2001 perustettu
virtuaalinen jaos, jonka tarkoituksena on edistää
virtuaalista esteratsastustoimintaa. Jaoksen säännöt
pohjautuvat Virtuaalisen ratsastajainliiton
kilpailusääntöihin ja niiden avulla pyritään
yhdistämään ja valvomaan lajin toimintaa"

Säännöt

09.03.2021 alkaen hevosen VH-tunnus on pakollinen kaikissa kilpailuissa!

17.03.2021 Porrastettujen kisojen luokkakokoa on muutettu, sillä ne ovat uuden VRL:n myötä täysin VRL:n sisäiset, eikä mahdollisuutena enää ole järjestää tuplaluokkia!

Aasit ja muulit saavat kisata tasojensa sallimissa rajoissa 9.11.2021 eteenpäin!

Esteratsastusjaoksen toimintaa sitovat kaikille yhteiset, Virtuaalisen Ratsastajainliiton laatimat pelisäännöt, joista on kerrottu alla. Ohjeet kilpakutsujen tekoon, kilpailuiden anomiseen sekä niihin osallistumiseen löytyy VRL:n Yleiset kilpailusäännöt -sivulta.


Yleiset säännöt pähkinänkuoressa

Mitä kutsusivulla tulee olla/mainita?

Huomaathan myös, että kutsussa ei saa esiintyä loukkaavaa materiaalia! Epäasialliset kutsut (joihin luetaan myös epäkunnioittavat viittaukset, esim. "otsikoi ERJ 1-5 (tai jos tahdot olla hankala, ERJ 5)") hylätään armotta! ERJ kannustaa yhtesölliseen harrastamiseen eikä hyväksy minkäänlaista syrjintää tai kiusaamista.


Kilpailuiden rajoitukset

Kilpailut voi rajata avoimeksi tietylle hevosrodulle tai -ryhmälle sekä yhden seuran jäsenille. Vain tietylle ihmisryhmälle (esim. tietyn ikäiset, tietyn kasvattajan kasvattien omistajat) avoimia kilpailuja ei voi enää järjestää. Avoimissa kilpailuissa ei saa olla minkäänlaisia etuuksia tai vain tietyn seuran jäsenille avoimia luokkia—seurakilpailut ovat erikseen tietyn seuran jäsenille, avoimiin kilpailuihin kaikkien tulee saada osallistua.

Säännöt avoimien kilpailuiden osallistumisrajoituksiin


Kilpailuiden anominen


Kilpailuiden luokat ja luokkien sisältö

Kilpailuissa luokkia täytyy järjestää vähintään kaksi. Perinteisissä kilpailuissa saa olla enintään viisitoista (15) ja porrastetuissa enintään yhdeksäntoista (19) luokkaa.

Luokkia voi järjestää avoimiksi kaikille, tai erilaisin rajoituksin (esim. avoinna vain suomenhevosille, poneille jne.). Mikäli luokka/luokat on rajattu avoimeksi vain tietylle rodulle/ryhmälle, tulee avoimmuus mainita myös kilpailukutsussa.

Luokka tulee järjestää vaikka siinä olisi vain yksi osallistuja. Kutsuissa luokkien nimet tulee ilmoittaa kokonaisina luokkalistassa, esimerkiksi 100cm ja 160cm.

Järjestettävissä olevat luokat (helpoimmasta vaikeimpaan) ovat seuraavat:

Kilpailujärjestäjä voi kuitenkin halutessaan järjestää myös ns. monitasoisia luokkia, esimerkiksi 100-110cm


Tulokset & tuomarointi

Jokaisen luokan sijoittuneet on listattava yo. tapaan, ao. kaavan mukaan laskettuna! Ole tarkka!
Sijoittuneet (max. 10 per luokka) lasketaan seuraavalla kaavalla:
Osallistujia / sijoittuneita:
1-3 / 1
4-8 / 2
9-15 / 3
16-24 / 4
25-35 / 5
36-48 / 6
49-63 / 7
64-80 / 8
81-99 / 9
100 / 10

ERJ:n kilpailuissa saa tuomaroida kuka tahansa ja tuomari saa itse osallistua tuomaroimiinsa luokkiin. Kaikki luokat on kuitenkin tuomaroitava/arvottava täysin puolueettomasti, sillä mahdollisista vilpillisistä tuloksista rankaistaan asianmukaisesti. Jos epäilet jonkun arponeen tai muuten tuomaroineen luokkansa epärehellisesti, ilmoitathan siitä ERJ:lle—puolueettomuus on osa toimintaamme! Tulokset voi ratkoa arvonnalla (lyhyt), kysymyksillä, tarinalla tai suhteutetulla arvonnalla (pitkä arvonta). Jos käytät lyhyttä arvontaa, suosittelemme käyttämään Otterleyn arvontakonetta.


Kalenterit ja osallistuminen

Kilpailut löytyvät kilpailukalenterista, josta voit hakea kilpailuja haluamastasi lajista. Osa kilpailuista on avoinna vain tietyn seuran jäsenille tai tietylle rodulle. Et voi osallistua kilpailuihin, joiden viimeinen osallistumispäivä on jo mennyt tai joiden tulokset on jo lähetetty.

Yleensä kilpailuihin osallistutaan sähköpostilla järjestäjän ilmoittamaan osoitteeseen. Ole tarkkana vaaditun osallistumismuodon kanssa, ne saattavat vaihdella järjestäjäkohtaisesti ja mikäli ilmoittautuminen ei ole pyydetyn mukainen, on kilpailunjärjestäjällä oikeus hylätä ilmoittautuminen. Monet järjestäjät antavat osallistua samalla sähköpostilla useampaan kisaan eikä yksittäiseen kutsuun osallistuminen ole aina mahdollista, joten ilmoittautuessa kannattaa lukea kutsu huolella.

Kilpailujen mentyä voit tarkistaa tulokset kilpailukutsusta tai tulosarkistosta. Rankingpisteet ja sijoitukset päivittyvät profiileihin automaattisesti.


Porrastetut kilpailut

Lue porrastettujen kilpailujen säännöt tarkkaan VRL:n sivuilta.Viimeisin päivitys 16.01.2023

Jaoksen ylläpitäjänä jatkaa sonya. Uusia tuomareita haetaan laatuarvosteluun, hakemuksia voi laittaa sähköpostitse.

Yhteystiedot

Ylläpitäjä: sonya (VRL-09386)
Tukivastaavat: Minni (VRL-10337) & Zack (VRL-01221)
Sähköposti: erjlaatis@gmail.com

© Esteratsastusjaoksen laatuarvostelu   |   Ulkoasu © Milja   |   Taustakuva © The Inspiration Gallery   |   Otsikon kuva © carterse (CC BY-SA 2.0)