Sycamore Ponies

Sycamore Golden Hour PSB-III, ERJ-I

Rekisterinumero VH21-029-0270
Nimi Sycamore Golden Hour
Rotu, sukupuoli saksalainen ratsuponi (37,5%), ori
Syntymäaika 22.06.2021 (8v: 22.10.2021)
Väri, säkä ruunikonkimo, 148cm
Omistaja sonya, VRL-09386
Kasvattaja Sycamore Ponies
Painotus, taso estepainotus, 120cm

luonne

Gee on varsinainen energiapommi. Se on aina menossa, ja jos mitään tekemistä ei ole ohjelmassa, se kyllä keksii itselleen puuhaa. Geetä liikutetaankin päivittäin, minkä lisäksi se saa paljon aktivointia tarhaan ja karsinaan. Muuten se tulee seinistä ja aidoista läpi. Orilla tuntuu nimittäin olevan energiaa muidenkin ponien puolesta. Taluttaessa se ei millään malttaisi kävellä rauhallisesti, vaan liikkuisi mieluiten paikasta toiseen ravissa tai laukassa. Se vaatiikin kokeneen ja määrätietoisen käsittelijän, sillä muuten se vedättää hoitajaansa 6-0. Ketjut ja kovemmat otteet saattavat saada sen hyppimään pystyyn, joten voimalla ei tätä ponia kuitenkaan hallita.

Ruoan suhteen Gee on melko nirso. Sille kelpaa halva herkku palkaksi, eikä se juurikaan välitä esimerkiksi omenoista. Heinät se tykkää yleensä upottaa veteen ennen syöntiä, ja se onkin verrattain hitaampi syöjä kuin tallikaverinsa. Se saakin välillä ylimääräisiä heiniä ennen tai jälkeen ratsastuksen, jotta se saisi riittävästi ruokaa. Sokeripalat kuitenkin uppoavat sille hyvin, ja niillä voikin lahjoa oria haastavissa tilanteissa. Gee on kuitenkin suhteellisen kiltti hoitaa, kunhan sen muistaa sitoa kiinni karsinassa tai hoitopaikalla, sillä muuten se keksii kyllä keinon lähteä lipettiin.

Geen energia riittää aina ratsastukseenkin asti. Sen motto taitaakin olla ”vauhti korjaa virheet”, sillä ori kaahottaa mielellään lujempaa kuin kulkisi tasapainoisesti ja peräänannossa. Se ei olekaan kaikista helpoin ratsastettava, mutta osaava ja herkkä sille päälle sattuessaan. Esteet saavat orin syttymään, ja se hyppää vauhdikkaasti aina ristikosta trippeliin. Sillä on tapana jopa liioitella ilmavaraa, joten sen kanssa täytyy olla tarkkana, että hypyissä on jotain järkeä. Maaliin kuitenkin päästään yleensä aikarajan puitteisssa, sillä matkaa voittava laukka ja näppärä kääntösäde on sen valttikortti esteradoilla.

sukutaulu & jälkeläiset

i. Blumenfelds Golden Cape
wpb (75%), rnhkko, 137cm
KTK-II

ii. Goldenstein
wpb (50%), rnvkkkrj, 131cm
KTK-I
iii. Goldenrush xx
iie. Shamehill's Golden Dawn
(wB)
ie. Llanberis Evnissyen
wB, vkko, 131cm
KTK-II

iei. Menai Samuel
iee. Llanberis Evelyien

e. Quinley vd Elixir
kwpn, rnkm, 160cm
ERJ-I, EV-I, KTK-III

ei. Switchblade II
hann, km, 165cm
EV-I, ERJ-I, HANN-II, KTK-II
eii. Brio la Vón
eie. Nefertiti

ee. Queenlike
kwpn, trn, 168cm
EV-II, KTK-II

eei. König II
eee. Walhalla Bay

s. 01.05.2022rp-t. Sycamore Queen of Hearts e. Blumenfelds Queen's Gambit rek. VH22-029-0201

kilpailut - porrastettu

  • Hevonen on ERJ tasolla 7 / 6
  • Pisteitä ERJ yhteensä 3020.97
  • Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 976.99 p. / 1000.5 p.
  • Kuuliaisuus ja luonne: 1043.48 p.

cup-sijoitukset

30.09.2021 - ERJ-Cup - KK Baillador - 70cm - 06/82
31.07.2022 - ERJ-Cup - Couture Sporthorses - puomiluokka - 01/14
31.01.2023 - ERJ-Cup - Couture Sporthorses - 50cm - 04/55
31.01.2023 - ERJ-Cup - Couture Sporthorses - 60cm - 05/69
31.03.2023 - ERJ-Cup - KK Bailador - puomiluokka - 03/12

näyttelytulokset

15.04.23 - VSN - Sycamore Ponies: RRCH (pt. Spookiness)

päiväkirja

01.01.2023 - päiväkirjamerkintä: sonya (116 sanaa)
Gee ravasi ympäri maneesia häntä korkeana soihtuna liehuen nostellen jalkojaan tyylikkäästi. Se puhisi innoissaan ja hypähti sitten laukalle tehden täyskäännöksen ympäri. Estevalmennus oli sujunut eilen hyvin, joten olin päättänyt antaa orille vähän rauhallisemman päivän tänään, ainoastaan irtojuoksuttaen sitä vähän aikaa. Geen kanssa ei sopinut pahemmin vapaapäiviä pitää, sillä turha lepo sai orin keräämään pöllöenergiaa, eikä sitä silloin jaksaisi kukaan. Naksautin kieltäni kiinnittääkseni orin huomion ja se käänsi päätään minua kohti. Selkeästi puolituntinen irtojuoksentelu ei ollut riittävästi, sillä ori ei tehnyt elettäkään tullakseen luokse. Selvä, vielä viisitoista minuuttia. Sen jälkeen se saisi kyllä mennä takaisin tarhaan, en nimittäin voinut käyttää maneesia sen enempää, sillä Katrin ja Jersey olivat tulossa tänne valmennukseen. Gee saisi juosta loput energiansa tarhassa.

15.01.2023 - päiväkirjamerkintä: sonya (103 sanaa)
Gee ravasi pyöreällä ympyrällä liinan päässä korskahdellen. Eilen oli ollut kisat, joten tänään olisi ohjelmassa ainoastaan kevyttä työskentelyä juoksuttamalla. Kisakausi oli sujunut Geen kanssa hyvin, se oli hypännyt innoissaan radat eikä radoilta ollut napsittu suuria määriä irtopuomeja. Pyysin oria pysähtymään ja tulemaan luokseni, jotta saatoin kiinnittää liinan toiselle puolelle ja juoksuttaa Geetä myös toiseen suuntaan. Ori lähti liikkeelle reippaasti ja kuunteli ääniapujani. Tovin jälkeen olin valmis hevosen kanssa ja kävelytin sen takaisin talliin, jossa riisuin siltä varusteet. Annoin Geelle palkinnoksi omenan, vaikka se olikin alkanut aavistukse pyöristymään. Täytyisi tarkastaa ruokintaa, ettei lihominen lähtisi käsistä. Esteet ylittyisivät paremmin, kun vyötärön ympäsillä ei ollut pelastusrengasta.

23.01.2023 - päiväkirjamerkintä: sonya (205 sanaa)
Pujotin jalkani jalustimesta ja nousin jakkaran päältä Geen selkään. Se vilkuili korvat hörössä ympärilleen, vaikka oli ollut maneesissa satoja kertoja aiemminkin. Annoin orin kävellä puolipitkin ohjin ympäri maneesia. Se vaikutti kuitenkin niin eloisalta, että en uskaltanut antaa sille täysin vapaata ohjaa. Olisi typerää ottaa turhia riskejä. Pian keräsin ohjat tuntumalle ja pyysin Geetä raviin. Se tuntui jokseenkin tasapainottomalta, ja peilistä vilkaisemalla huomasin, että se ei liikkunut täysin puhtaasti. Turhautunut huokaus pääsi huuliltani. Taasko se oli riehunut tarhassa ja rikkonut jalkansa? Laskeuduin alas selästä juoksuttaakseni sitä. Pyysin Katrinia hakemaan myös eläinlääkärin paikalle, ja pian katsoimme kaikki yhdessä, kun Gee hölkkäsi ympyrällä vasenta takastaan arkoen. ”Ei ole todellista”, Katrin puuskahti. Hänen oli pitänyt kilpailla kimolla ensi viikolla, mutta näyttäisi siltä, että kilpailujen sijaan Gee pääsisi lepolomalle. Eläinlääkäri tutki orin jalat, mutta mitään sen kummempaa ei löytänyt. ”Seuraillaan tilannetta pari päivää ja kuvataan sitten”, hän totesi. Jalassa näkyi pieni haava, joten todennäköisesti se oli ottanut osumaa tarhassa. Gee vaikutti erittäin tyytyväiseltä itseensä, mokomakin otus. Vein sen takaisin karsinaansa ja riisuin varusteet. Haava piti puhdistaa huolellisesti, jonka jälkeen ori sai eteensä heinää ja vettä. Levätköön rauhassa, kunhan paranisi pian tulevia kilpailuja varten. Katrinille onneksi riitti muitakin kilpailtavia hevosia, vaikka jostain syystä nainen oli tuntunut mieltyvän erityisesti tähän kimoon oriin.

hevosen kuvat © ransu.kuvat.fi