Sycamore Ponies

Blumenfelds Queen's Gambit PSB-II, ERJ-I

Rekisterinumero VH21-029-0286
Nimi Blumenfelds Queen's Gambit
Rotu, sukupuoli saksalainen ratsuponi (75%), tamma
Syntymäaika 02.08.2021 (8v: 02.11.2021)
Väri, säkä voikko, 146cm
Omistaja sonya, VRL-09386
Kasvattaja Blumenfeld Ponies
Painotus, taso estepainotus, 110cm

luonne

Gabi on poni, joka tuntuu löytävän itsensä aina pulasta. Milloin se on saanut itsensä solmuun heinäverkkoon tai jäänyt jumiin tarhan porttiin. Luonteeltaan utelias tamma on aina tutkimassa kaikkea mahdollista, ja sitä houkuttelevat erityisesti jännittävät tai ei hevosille sopivat asiat. Gabi maistaa mielellään vierailijan sateenvarjoa tai kentän laidalla notkuvaa vesipulloa, jos se saa siihen mahdollisuuden. Gabin kanssa ei koskaan tule tylsää, sillä se kyllä keksii keinon viihdyttää itseään ja hoitajaansa.

Perusluonteeltaan Gabi on kuitenkin kiltti. Se ei tee tarkoituksella mitään pahaa, ja poni on oikein mukava hoitaa, jos vaan sietää sen pientä ponimaista käytöstä. Tamma on seurallinen ja viihtyy siliteltävänä. Se saattaa työntää turpansa hoitajan syliin, ja oikein vaatimalla vaatia, että sitä rapsuteltaisiin. Harjatessa sen suosikki on kumisualla pyörittely, ja se oikein työntää kylkiään lähemmäs, jotta hoitaja ylettyisi harjaamaan oikeaa kohtaa. Voikko poni on usein melko likainen, mutta hoitajan onneksi Gabi on helppo pestävä, se nimittäin nauttii suunnattomasti viileistä suihkutteluhetkistä, vaikka saattaakin joskus innostuksissaan kastella myös hoitajan.

Ratsastaessa Gabi on melko vauhdikas, eikä vaarallisia tilanteita puutu etenkään maastolenkeillä. Vaikka tamma on kiltti, se kerää kierroksia etenkin puskista kuuluvista rasahduksista ja yhtäkkiä tien poikki vilistävistä metsän eläimistä. Kentällä ja maneesissa se on kuitenkin rauhallisempi ja kuuntelee kuuliaisesti ratsastajan apuja. Tamma rakastaa esteiden hyppäämistä, ja onkin aina innoissaan menossa, kun kentällä on esteitä. Se hyppää rohkeasti ja energisesti esteen kuin esteen, eikä säikähdä erikoisempiakaan koristeita. Gabi on näppärä kääntymään ja tekee taidokkaita suorituksia uusinnoissa.

sukutaulu & jälkeläiset

i. Mascadeur di Sierra
it rp (50%), vkkkrj 146cm

ii. Beauchamp Mascarpone
drp (50%), perl, 148cm
KTK-II
iii. Bilbo Baggings xx
iie. Beauchamp Macarena (conn)
ie. Velveteen Rabbit
wpb (50%), vkkkrj, 141cm

iei. White Rabbit (wB x xx)
iee. The Cat In The Hat (wpb 50%)

e. Four Leaf Queen Of Mean
nf, vkk, 145cm

ei. Heerlijkhoeve Windango
nf, trt, 145cm
eii. Heerlijkhoeve Waldo
eie. Heerlijkhoeve Winnie

ee. Milkyway's Grace Of Monaco
nf, rnvkk, 140cm
KTK-III

eei. Doncaster Fandango
eee. Milkyway's Galladena
ieei. La Petit Prince (wpb 50% [hann x wA])
ieee. Goodnight Moon (wpb 50% [hann x wB])

s. 30.06.2023rp-o. Sycamore Kingsley i. Sycamore Opalescent rek. VH23-029-0188
s. 01.05.2022rp-t. Sycamore Queen of Hearts i. Sycamore Golden Hour rek. VH22-029-0201

kilpailut - porrastettu

  • Hevonen on ERJ tasolla 6 / 5
  • Pisteitä ERJ yhteensä 2693.19
  • Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 918.62 p. / 868.94 p.
  • Kuuliaisuus ja luonne: 905.63 p.

cup-sijoitukset

30.09.2021 - ERJ-Cup - KK Baillador - 40cm - 03/40
31.12.2021 - ERJ-cup - Harmony Sporthorses - puomiluokka - 03/10
28.02.2022 - ERJ-Cup - Hiivurin Suomenhevoset - puomiluokka - 05/30
30.11.2022 - ERJ-Cup - Couture Sporthorses - puomiluokka - 03/21
28.02.2023 - ERJ-Cup - Pauwau Showjumpers - puomiluokka - 02/17
31.03.2023 - ERJ-Cup - KK Bailador - 40cm - 04/26

näyttelytulokset

26.03.23 - VSN - Sycamore Ponies: Ridden CH (pt. Tiikeri)
22.05.23 - VSN - Sycamore Ponies: RRCH (pt. Launi)
30.07.23 - VSN - Sycamore Ponies: RRCH (pt. Tiikeri)
15.09.23 - VSN - Sycamore Ponies: RRCH (pt. Spookiness)

päiväkirja

22.03.2023 - estevalmennus: sonya (309 sanaa)
Säätiedotus oli luvannut aurinkoa koko päiväksi, mutta aamulla laahustaessani tarhoille vettä tulikin taivaan täydeltä. Kentälle eilen illalla rakennettu esterata olisi siis turha, sillä olisi mentävä maneesiin ratsastamaan. Tänään meitä oli valmentamassa vieraileva estelvalmentaja Damien Grohbauf. Treenit Gabin kanssa olivat nimittäin junnanneet paikallaan jo jonkin aikaa, ja kaipasimme uutta lähestymiskulmaa harjoitteluun. Toivottavasti Grohbaufilla olisi sitä. Harjailin Gabia rauhassa, sillä valmennukseen olisi vielä jonkin verran aikaa. Hetken kuluttua Chris tuli paikalle, ja jatkoi varustamista minun mennessä vaihtamaan ratsastusvarusteet päälleni. Saatuani saappaat jalkaan ja kypärän päähäni lampsin maneesiin, jossa ratsuni jo odottelikin.

"Kävelytin sen jo valmiiksi", Chris kertoi ja auttoi minut ponin selkään. Nyökkäsin miehelle kiitokseksi ja keräsin ohjat, lähtien verryttelemään käynnissä. Gabi oli energisellä tuulella, eikä sitä tarvinnut juuri patistella liikkumaan. Verryttelimme nopeasti kaikissa askellajeissa ennen kuin Grohbauf saapui maneesiin. "Hyvältä näyttää", mies kommentoi verryttelyämme. "Mutta aloitetaanpa sitten työskentely." Grohbauf laittoi meidät hyppäämään alkuun kahta ympyrällä sijaitsevaa kavalettia, ihan vain laukan rytmin ja ajoituksen löytämiseksi. Tehtävä kuulosti alkuun naurettavan helpolta, mutta jouduin valitettavasti toteamaan, ettei se ollut sitä. Gabi ei tosiaankaan tehnyt asioita helpoiksi, sillä se tuntui ottavan pienetkin kavaletit erittäin tosissaan ja hyppäsi ne valtaisalla ilmavaralla. Grohbauf katseli oria epäuskoisena, mutta lähti sitten ohjeistamaan, kuinka ratsastaa poni hieman maltillisemmaksi.

Lopulta olimme tehneet ympyrätehtävää molempiin suuntiin ja Gabi alkoi olla jo rauhallinen ja miellyttävä ratsastaa. Se ei enää ylittänyt kavaletteja valtaisilla loikilla, vaan normaalisti, niin kuin ne oli tarkoituskin. "Hienoa", Grohbauf kommentoi, ja siirryimme viimein seuraavaan tehtävään.Siinä hyppäsimme suhteutetulla välillä kahta kaarevalle uralle asetettua pystyä. Ne eivät olleet kovinkaan korkeita, vaan tänään keskityttiin lähinnä tekniikkaan. Kun tämä esteväli olisi hallussa, lisättiin tehtävään tiukempi kaarros ja linja okserille. Gabi oli tasoittunut jo sen verran alkutunnista, että suurempia ylilyöntejä ei enää sattunut. Se suoritti hyvin ja tasaisesti, kuunnellen apujani tarkkaan. Grohbauf tuntui olevan myös hyvillään siitä, miten paljon paremmin meillä jo sujui. Valmennuksesta oli tosiaan jäänyt käteen monta hyvää työkalua ratsun työstämiseen.

ponin kuvat © VV / vapaasti