Sycamore Ponies

Pinewood Peaches ERJ-II

Rekisterinumero VH21-035-0053
Nimi Pinewood Peaches
Rotu, sukupuoli connemara, tamma
Syntymäaika 03.04.2019 (8v: 02.01.2021)
Väri, säkä ruunivoikko, 148cm
Omistaja sonya, VRL-09386
Kasvattaja Pinewood Ponies (evm)
Painotus, taso estepainotus, 100cm

luonne

Pinja on poni isolla P:llä. Siltä löytyy luonnetta ja pilkettä silmäkulmasta, eikä koskaan voi olla varma, minkälaisia jekkuja tamma keksii. Sen kanssa touhutessa saa hoitajalta löytyä kyllä huumorintajua, sillä muuten Pinjan kanssa saattaa mennä hermot. Vaikka poni on kujeinensa melko rasittava, ei se ikinä tee mitään pahaa tai vaarallista. Pinjaa taluttaessa saa myös olla varuillaan, sillä tamma usein keksii omia reittejä, joita toteuttaa pienimmänkin tilaisuuden tullen. Etenkin kilpailupaikoilla ja muilla yleisillä paikoilla sillä kannattaa pitää suitset päässä - ihan vain varmuuden vuoksi.

Hoitaessa tamma on hyvä sitoa erittäin tiukasti kiinni, sillä ponilla on tapana karkailla. Se tietää kyllä miten avataan tavallisimmat haat ja salvat, vetosolmuista puhumattakaan. Onneksi Pinja kyllä rauhoittuu hoidettavaksi kiinni sidottuna, ja on melko mukava hoitaa. Tamma on kiltti harjata ja varustaa. Kavioita se ei tosin aina jaksaisi nostaa ja niiden kanssa saakin olla tiukkana. Muuten se on melko mutkaton käsitellä. Vedessä Pinja on kuin kotonaan, ja rakastaakin uida ja kahlata etenkin kesäisin kuumalla säällä. Myös pesuhetket ovat sen suosikkeja, tosin se tuppaa kastelemaan usein myös hoitajansa.

Ratsastaessa kannattaa olla varautunut siihen, että alkuun Pinja testaa kaikki mahdolliset keinot, joilla se voisi laistaa töistä. Jos se kuitenkin kokee, ettei tämän ratsastajan kanssa voi laiskotella, muuttuu se mukavan energiseksi ja yhteistyökykyiseksi. Kouluratsastus ei ole tamman suosikkilaji, mutta esteillä se syttyy ja imee innokkasti esteille. Tamma hyppää hyvin ja laadukkaasti, mutta sillä on tapana joskus kieltää esteille, jos ratsastaja ei ole tarkkana. Se saattaa myös esittää säikkyvänsä erikoisempia esteitä, vaikka se olisi aiemmin hypännyt ne ongelmitta. Päättäväisen ratsastajan alla se kuitenkin hyppää mitä vain.

sukutaulu & jälkeläiset

i. Innocent Game
conn, rnvkkkm, 147cm

ii. Robinson
conn, vkkkm, 145cm
iii.
iie.
ie. Jealousy
conn, rnvkk, 148cm

iei.
iee.

e. Paralyze Pines
conn, rnvkkkm, 147cm

ei. Phases
conn, rnvkkkm, 143cm
eii.
eie.

ee. Good Stuff
conn, rnkm, 147cm

eei.
eee.

s. 21.06.2022conn-o. Sycamore Peach Coffee i. Vandevelde Coffey rek. VH22-035-0073
s. 02.08.2021rp-o. Sycamore Marauder i. Martineau rek. VH21-029-0302
s. 05.06.2021rp-o. Sycamore Concento i. Neon Milkshake rek. VH21-029-0278

kilpailut - porrastettu

  • Hevonen on ERJ tasolla 5 / 4
  • Pisteitä ERJ yhteensä 1860.67
  • Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 656.25 p. / 568.9 p.
  • Kuuliaisuus ja luonne: 635.52 p.

erj-cup -sijoitukset

30.06.2021 - ERJ-Cup - Harmony Sporthorses - 80cm - 05/90
31.10.2021 - ERJ-Cup - Teilikorpi - puomiluokka - 04/21
31.08.2022 - ERJ-Cup - Hiivurin Suomenhevoset - puomiluokka - 01/19
31.08.2022 - ERJ-Cup - Hiivurin Suomenhevoset - 40cm - 03/36
31.01.2023 - ERJ-Cup - Couture Sporthorses - 40cm - 01/27

näyttelytulokset

29.06.2021 - NJ - Adina: irtoSERT (pt. Jannica)
17.08.2021 - NJ - Maybeck Stud: irtoSERT (pt. Jannica)
27.08.2021 - NJ - Maybeck Stud: irtoSERT (pt. Jannica)

päiväkirjamerkinnät

04.04.2023 - päiväkirjamerkintä: sonya (307 sanaa)
Vaalea ponitamma norkoili tarhan portilla odottaen jo pääsyä sisään. Sää oli aurinkoinen mutta kovin kolea, ja ponien talvikarva oli ehtinyt lähteä lähes kokonaan jo viime kuussa. Poimin käteeni Pinjan riimun ja lähdin hakemaan ratsuani tarhasta. Menisimme tänään maltillisen estetreenin harjoitellen suoria linjoja melko pienillä esteillä. Oli harvinaista, että ponitamma oli näin innokkaasti tulossa sisälle, sillä tavallisesti sitä sai jahdata ulkoa kissojen ja koirien kanssa. Sain kuitenkin tänään pujotettua riimun Pinjan päähän ja talutettua ponin hoitopaikalle ilman mitään ongelmia. Tarhat olivat myös onneksi jo kuivuneet, joten harjaaminen sujui nopeasti ponin ollessa jo melko puhdas. Varustin ratsuni rutiinilla ja puin myös omat ratsastusvarusteet päälleni.

Lähdimme yhdessä kohti maneesia ja talutin Pinjaa maasta käsin muutaman kierroksen ajan käynnissä, ennen kuin nousin sen selkään. Olisin oikeastaan mieluummin ratsastanut kentällä ulkona, mutta maneesissa oli esteet jo valmiina, enkä jaksanut rakentaa uutta rataa. Tänään menisimme siis sisällä. Pinja tuntui heti alkuverryttelyssä jo melko reippaalta, mutta vaati paljon taivuttelua ja suoristamista, jotta sain sen kunnolla tuntumalle ja avuilleni. Teimme alkuun ravia ja laukkaa kevyessä istunnassa, sekä erilaisia voltteja ja ympyröitä. Annoin alkuverryttelyiden jälkeen ponille pienen käyntitauon, jonka aikana pohdin suunnitelmaa treenille. Tamma oli ollut melko hyvä viime aikoina radoilla, mutta kaipasi pientä muistutusta siihen, että sen saisi ratsastettua suorana esteelle.

Kun oli aika aloittaa varsinainen hyppääminen, lähdin ensin liikkeelle yhdellä esteellä. Hyppäsimme pientä okseria, kunnes päätin olevan aika lisätä mukaan muitakin esteitä. Pääasiallisena tehtävänä oli pieni jumppasarja, jossa oli kolme estettä putkeen ja lopussa okseri yhden askeleen välillä. Pinja imi innokkaasti esteille ja hyppäsi korvat tötteröllä. Se joutui tosissaan keskittymään jalkojensa nosteluun, ja loppujen lopuksi tehtävä sujui hienosti. Menoon oli tullut paljon kontrollia ja hallittavuutta, sekä lähestymiset esteille olivat suoristuneet paljon. Pääsimme siis tavoitteeseemme ja treeni oli oikein onnistunut. Taputin ponia hyvin menneen treenin päätteeksi ja verryttelimme vielä hieman ravissa ja käynnissä ennen kuin laskeuduin alas ratsailta. Pinja olisi kyllä ansainnut nyt muutaman porkkanan.

kuvagalleria