Sycamore Ponies

Hartwig's Emerald PSB-III

Kuva
Rekisterinumero VH21-029-0066
Nimi Hartwig's Emerald
Rotu, sukupuoli saksalainen ratsuponi (50%), ori
Syntymäaika 15.03.2021 (8v: 13.07.2021)
Väri, säkä tummanrautias, 142cm
Omistaja sonya, VRL-09386
Kasvattaja Hartwig Ponies
Painotus, taso koulupainotus, Helppo A

luonne

Tämän orin karsinaan mennessä on ensimmäisenä vastassa vaalea takamus. Päästyäsi sen ohi kohtaat luimistelevat korvat, jotka eivät juuri houkuttele rapsuttelemaan tätä otusta. Elmo on erakkohevonen, joka ei juuri välitä ihmisten seurasta. Se ei erityisemmin pidä siitä, että sitä harjataan tai rapsutellaan, saati siitä, että sen kanssa vietettäisiin yhtään sen enempää aikaa kun on tarpeellista. Elmon mielestä ihminen on oikeassa paikassa silloin, kun se on laitumen portin toisella puolella. Luulisi, että Elmo ei pidä myöskään toisista hevosista, mutta päin vastoin. Se viihtyy mielellään suuressa laumassa muiden kanssa, vaikka ajoittain pieniä kahnauksia saattaa tullakin. Sen voi kuitenkin suhteellisen turvallisesti tarhata ainakin lempeiden ruunien kanssa.

Tästä kaikesta voi siis päätellä, että Elmo ei hoitaessa ole tosiaankaan se kaikkein miellyttävin tapaus. Sen kanssa saa olla topakkana, sillä muuten se esittelee kyllä hammasriviään ja luimistelee minkä kerkeää. Kavioiden putsaus on asia, joka sen saa eniten kierroksille, joten se kannattaa suorittaa mahdollisimman nopeasti. Ylipäätään harjaaminen ja varustaminen on hyvä suorittaa nopeasti ja ilman ylimääräistä säätämistä, niin kaikki ovat tyytyväisempiä. Kengitykseen ja eläinlääkärin vastaanotolle Elmo on hyvä rauhoittaa, jotta toimenpiteistä tulisi yhtään mitään.

Kun Elmon selkään on päässyt kiipeämään - mikä ei muuten aina ole ihan helppoa - se onkin yhtäkkiä ihan kiva kaveri. Elmolla on nopeat ja lennokkaat liikkeet, ja se vastaa erittäin reaktiivisesti apuihin. Ratsastajan täytyy siis istua hiljaa paikallaan, jos haluaa pysyä satulassa. Elmo suorittaa kouluratsastusliikkeitä aina helppo A -tasolle asti kuuliaisesti ja innokkaasti. Se kuitenkin kuumuu helposti siirtymisistä ja pysähdyksistä, sekä etenkin peruutuksista. Kierrokset päälle vedettyään se ei enää rauhoitukaan yhtä helposti, ja rentous saattaa olla lopputreenin ajaksi kadonnut. Maastoon Elmon kanssa voi myös lähteä ja se rakastaa laukata reippaasti pitkillä suorilla, mutta vauhtia tosiaan on kuin luotijunalla.

sukutaulu & jälkeläiset

i. Hartwig's Espurr
dsp (50%), mvkkkm, 143cm

ii. Eligiusz al Braqa
ox, mkm, 155cm
KTK-II
iii. Dashan Emir
Ch, KTK-II
iie. Almaviva
VIR MVA Ch, KTK II
ie. Fame's Prada
nf, vkk, 140cm
KTK-I

iei. WigWig Candyman
iee. Fencrow PreciousKTK-II, KRJ-II

e. Roanoake Lovelorn
brp (50%), rt, 142cm
KTK-III

ei. Roanoake Maddox
brp (50%), rn, 142cm
eii. Bucksburn's Foggiest Idea
(xx x wb) KTK-II
eie. Cholla Embronze
(xx x conn) VIR MVA Ch, KTK II
ee. Blackwoods Hazel
brp (50%), rt, 140cm

eei. Lechambrier
(ox x nf) KTK-II
eee. Coby de la Verde
(ox x wb)

Isälinja: (3) Hartwig's Espurr - Eligiusz al Braqa - Dashan Emir
Emälinja: (3) Roanoake Lovelorn - Blackwoods Hazel - Coby de la Verde

Hevosella ei ole jälkeläisiä.

kilpailut - porrastettu

  • Hevonen on KRJ tasolla 5 / 4
  • Pisteitä KRJ yhteensä 1846.54
  • Tahti ja irtonaisuus: 946.1 p.
  • Kuuliaisuus ja luonne: 900.44 p.

cup-sijoitukset

30.09.2021 - KRJ-Cup - Lindgård - HeD - 03/69
30.06.2022 - KRJ-Cup - Hiivurin Suomenhevoset - HeD - 01/39
31.08.2022 - KRJ-Cup - Teilikorpi - HeD - 04/81
30.09.2022 - KRJ-Cup - Villa Backa - HeD - 07/69
31.03.2023 - KRJ-Cup - Villa Backa - HeD - 07/58
31.05.2023 - KRJ-Cup - Banzai Dressage - HeD - 06/64
30.06.2023 - KRJ-Cup - Gestüt Helmwald - HeC - 11/114

näyttelytulokset

22.01.23 - VSN - Sycamore Ponies: Ridden CH (pt. Launi)

päiväkirja

24.03.2021 - päiväkirjamerkintä: sonya (108 sanaa)
Elmo ravasi innokkaasti diagonaalia pitkin. Se tuntui energiseltä, mutta liike kertoi että se alkoi jo hyytyä. Sillä ei ollut vielä tarpeeksi voimaa kantaa itseään kovin pitkiä aikoja ryhdikkäästi, mutta hyvään suuntaan oltiin koko ajan menossa. Sillä voisi strtata jo helppoa beetä kevyesti. Pyysin Elmoa siirtymään käyntiin ja annoin sille pitkää ohjaa. Ori pärskähti, se olisi ollut valmis siirtymään käynnin sijasta laukkaan. Nuoren orin ratsastettavuus oli hyvä, mutta sillä oli tapana kuumua loppua kohden. Kyllä se siitä varmasti tasoittuisi, kunhan kasvaisi ja saisi lisää voimaa liikkua. Nyt oltiin jo hyvässä vaiheessa, ja suunta olisi vain ylöspäin. Taputin Elmoa treenin päätteeksi. Se oli hionnut kaulastaan ja satulan alta. Hieno poika!

kuvagalleria