Sycamore Ponies

Griffith LAC VIR MVA Ch, KTK-I, KRJ-I

Rekisterinumero VH16-035-0037
Nimi Griffith LAC
Rotu, sukupuoli connemara, ori
Syntymäaika 08.12.2015 (8v: 08.12.2021)
Väri, säkä ruunivoikko, 145cm
Omistaja sonya, VRL-09386
Kasvattaja L'amour aux Chevaux
Painotus, taso koulupainotus, Helppo A

luonne

Rafi on hieno pakkaus, niin ulkoa kuin sisältä. Monesti ulkokuori saattaa olla todella komea, mutta luonteeltaan usein ponit ovat sitten taas aivan kamalia. Rafi on kuitenkin älyttömän komea ja omaa aivan ihanan luonteen. Ori on todellinen herrasmies ja käyttäytyy melkein tilanteessa kuin tilanteessa hyvin. Rafi on kuitenkin energinen, eli jos se ei pääse tarpeeksi purkamaan energiaansa, löytyy siitäkin se hankalampi puoli. Hoitaessa Rafi seisoskelee nätisti, oltiin sitten käytävällä kiinni tai karsinassa vapaana. Jalat nostellaan nätisti ja ne jopa pidetaan itse ylhäällä. Peseminen ei ihan ole orin lempijuttuja, mutta siinäkin se vain vähän luimistelee korviaan. Varustus sujuu helposti ja poni melkein aina itse olisi ottamassa kuolaimia suuhunsa.

Ratsastaessa Rafi liikkuu hyvin itse eteen ja tekee aika pitkälti kaiken mitä ratsastaja osaa pyytää. Orilla on sopivan leveä selkä ja tasaiset askellajit, joten sillä on hyvä lähteä vaikka ilman satulaa menemään. Kouluratsastus on Rafin juttu, mutta siinäkin ratsastajan pitää osata pyytää oikein. Jos avut ovat väärät, se vain jatkaa köpöttelyä eteenpäin. Kun osaa pyytää oikein, irtoaa Rafista upeita liikkeitä. Jos sitä energiaa on kerennyt kerääntyä liikaa, silloin ori yleensä säheltää. Se kuitenkin rauhoittuu nopeasti, kun suuntaa energian tehokkaasti tehtäviin. Esteitä ori kyllä hyppää, mutta Rafi muuttuu silloin hyvin tahmeaksi ja se tarvitsee paljon tukea hypätessä. Maastoon voidaan lähteä yksin tai porukassa ja päästelemään tai köpöttelemään ilman satulaa.

Lastaaminen sujuu helposti ja Rafi matkustaa ihan kenen kanssa vain. Se viihtyy hyvin yksinkin ja osaa olla rauhassa pidemmilläkin matkoilla. Vieraat paikat eivät tuota orille ongelmia, se vain hetken aikaa ihmettelee maailman menoa ja ehkä vähän pörhistelee tammoille. Nopeasti se kuitenkin rauhoittuu ja odottelee nätisti. Verryttelyssä alku menee vähän taas ihmetellessä ja pörhistelessä, mutta heti kun pistetään Rafi töihin, se taas keskittyy ollennaiseen. Radalla Rafi osaa itsekin pistää parastaan ja sillä on kunnon esitys päällä aina.

sukutaulu & jälkeläiset

i. Aidan Crenshaw
conn, km, 144cm
KTK-II, KRJ-II

ii. Cabarnagh Gremlin
conn, km, 142cm
KRJ-I, YLA2, CONN-III
iii. Grayland Wonder Doc
iie. Cabarnagh Alinya
ie. Hunfields Laveria
conn, mpaistkm, 143cm
KTK-II

iei. Tarrmain
iee. Hunfields Larona

e. Aidan Honeytale
conn, perl, 146cm
VIR MVA Ch, KTK-I
VSN National Champion

ei. Derwen Darky
conn, rnvkk, 141cm
KTK-III
eii. Dishy
eie. Truly Light

ee. Nadia VIE
conn, rnvkk, 147cm
KTK-I

eei. White Waterfall Sw
eee. Nebrah

s. 09.07.2022conn-o. Sycamore Gaiusar e. Sycamore Cloudberry Kiss rek. VH22-035-0082
s. 29.10.2017conn-o. Golden Eagle DF e. Gooseberry Early Bird rek. VH17-035-0087
s. 11.07.2016rp-t. Criminal Elovena e. Miljan Jasmine rek. VH16-029-0340

kilpailut - porrastettu

  • Hevonen on KRJ tasolla 5 / 4
  • Pisteitä KRJ yhteensä 2005.39
  • Tahti ja irtonaisuus: 1095.85 p.
  • Kuuliaisuus ja luonne: 909.54 p.

cup-sijoitukset

30.11.2022 - KRJ-Cup - Kaihovaara - HeC - 11/135
28.02.2023 - KRJ-Cup - Banzai Dressage - HeC - 04/99
31.03.2023 - KRJ-Cup - Villa Backa - HeD - 02/58

näyttelytulokset

01.07.2016 - Bridgeroad, NJ - 1/15 irtoSERT (tuom. Jannica)
04.09.2016 - Loitsulähde, NJ - 3/12 irtoSERT (tuom. Kati)
08.11.2016 - Special Ring, NJ - BIS1 MVA-sert (tuom. Kati)
05.03.2017 - De Facto Stables, NJ BIS2 MVA-sert (tuom. Siiri K)

päiväkirja

08.11.2022 - päiväkirjamerkintä: sonya (153 sanaa)
Ori kulki vauhdikkaasti eteenpäin, vaikka menossa oli vasta alkukäynnit ja ohjat roikkuivat löysänä sen kaulalla. Rafilla tuntui olevan meno päällä, mikä lupaili hyvää tulevalle treenille. Keräilin ohjat ja pyysin orin raviin. Sen jalat nousivat tahdikkaasti maneesin pohjasta. Rafi kuunteli hyvin apuja, vaikka meno olikin reipasta. Pyysin taivutuksia ja väistöjä, jotta sain orin taipuisaksi ja kevyeksi. Se asettuikin pian tasaiselle tuntumalle ja hyväksyi sisäpohkeen. Alkuverryttelyiksi otimme myös muutaman kierroksen laukkaa, ensin ympyrällä ja sitten tehden lävistäjiä ja vastalaukkakaarteita. Ori tuntui kuumuvan hieman, mutta pysyi kuitenkin käsissä. Päätehtävänä teimme kolmikaarista kiemurauraa laukassa, keskikaarteen vastalaukkaa edeten. Rafi suoritti täsmällisesti ja siististi. Loppuraveissa ori sai venyttää kaulaansa pitkälle alas ja se tuntui erittäin rennolta ja hyvältä. Taputin oria kaulalle ja siirsin sen käyntiin, antaen sille samalla pitkät ohjat. Rafi pärski ja ravisteli päätöän tyytyväisenä. Se oli tehnyt hyvän treenin ja oli huippukunnossa seuraavia kisoja varten. Muutaman kierroksen jälkeen laskeuduin alas orin selästä ja talutin sen takaisin talliin.

20.03.2023 - päiväkirjamerkintä: sonya (165 sanaa)
Otatko seuraavaksi ton Rafin", Mark kysyi. Nyökkäsin, eipä tässä muutakaan suunnitelmaa ollut, voisin hyvin ratsastaa Rafin seuraavaksi. Lähdin orin karsinalle harjojen kanssa ja pujotin riimun sen päähän. Koska karsinaa ei oltu vielä siivottu, päätin varustaa orin käytävällä. Kiinnitin Rafin molemmilta puolilta kiinni ja ryhdyin harjaamaan sitä. Se oli melko puhdas, joten kävin orin vain pintapuolisesti läpi pehmeällä harjalla ja lähdin sitten hakemaan sen varusteita. Tullessani takaisin, ponia ei näkynyt enää missään. Käytävällä oli vain tyhjä riimu, joka oli edelleen molemmilta puolilta kiinni. Oliko ori ononistunut jotenkin pakenemaan? Lähdin kipittämään pitkin tallikäytävää, sillä se oli ainut looginen suunta, mihin ori olisi voinut lähteä. Toivottavasti ovet eivät olisi jääneet auki. Hetken aikaa kuvittelin, että Rafi oli kadonnut täysin jäljettömiin, mutta sitten huomasin sen kultaisen pään avoimessa karsinassa, pää syvällä ruokakupissa. Siellä se tyhjensi Bowien päiväruokia muina miehinä. Kiskaisin orin ulos karsinastta ja palautin sen takaisin hoitopaikalle, tällä kertaa varmistaen, ettei se pääsisi livahtamaan paikalta. Vahdin sitä varmuuden vuoksi herkeämättä, mutta orin karkailumitta taisi olla täysi tältä päivältä.

kuvagalleria