Sycamore Ponies

Charleroi Shere Khan

kuva
Rekisterinumero VH15-029-0523
Nimi Charleroi Shere Khan
Rotu, sukupuoli saksalainen ratsuponi (70,3125%), ori
Syntymäaika 13.06.2015 (8v: 13.02.2016)
Väri, säkä ruunikko, 144cm
Omistaja sonya, VRL-09386
Kasvattaja Charleroi Riding Ponies
Painotus, taso estepainotus, 120cm

luonne

Khan on voimakastahtoinen ori, jonka käsittelyssä on ajoittain ollut haasteita. Se vaatii jämäkän hoitajan, joka ei anna sen käyttäytyä huonosti. Kun sille asettaa selkeät rajat, pysyy se ruodussaan eikä aiheuta kummempaa hässäkkää. Khanin kanssa joutuu kuitenkin jatkuvasti olla hieman varuillaan, etenkin jos ympärillä on muita hevosia. Khan ei olekaan siksi ihanteellisin kaveri kilpailuihin, sillä se ei ole helpoin lastata ja kuljettaa, saati käsitellä kilpailupaikalla. Khan on kuitenkin osaava esteratsu ja pärjää hyvin kilparadoilla, jos sen kanssa vain jaksaa selvitä sinne asti.

Kuten saattaakin jo arvata, Khan ei ole myöskään kovin miellyttävä hoitaa. Se on rauhaton ja kannattaa ehdottomasti sitoa kiinni – ori ei nimittäin malttaisi pysyä lainkaan paikoillaan. Khan ei erityisemmin nauti harjaustuokioista tai pitkistä puunaushetkistä, joten yleensä se yritetään hoitaa niin nopeasti kuin mahdollista ja välttää ylimääräistä lääppimistä. Khan ei kuitenkaan potki tai tee mitään muutakaan vaarallista, joten kunhan vain jaksaa hetken aikaa orin levotonta käytöstä, saa sen yleensä hoidettua ongelmitta. Kengittäessä Khan ei ole kaikista miellyttävin, mutta seisoo kuitenkin suhteellisen rauhassa paikoillaan, jos sille antaa eteen pullean heinäverkon.

Ratsastaessa Khan on kuitenkin osaava ja miellyttävä. Ori kerää helposti virtaa ja vaatiikin säännöllistä liikutusta pysyäkseen järkevänä. Se reagoi nopeasti ja voimakkaasti apuihin ja vaatii tasaisen ratsastajan, jolla on vakaa käsi ja istunta. Oikean ratsastajan kanssa Khan on kuitenkin oikea estetykki, joka ylittää minkä tahansa esteen, jota kohti se ohjataan. Ori kääntyy nopeasti kuin pennin päällä ja sillä on matkaa voittava laukka. Khanilta sujuvat niin puhtaat nollaradat, kuin nopeat uusinnatkin ja se on napannut voiton jos toisenkin. Ori hyppää mielellään myös maastoesteitä, vaikka se saattaakin olla haastava ratsastaa maastossa.

© Fee Fotografie

sukutaulu & jälkeläiset

i. Collwyn kel
srp 87.5%, mkrj, 141cm
KTK-I

ii. Lab Rat
drp 75%, mrnkrj, 138cm

iii. Laboratorist (nf)
iie. Smells Like Teenspirit (x x nf)
ie. Glentreaths Renya
wC, rt, 133cm

iei. Lliwelyn Monarc
iee. Glentreaths Ronya

e. Fifth Fish Go Blub
drp 53.125%, rt, 145cm
KTK-III

ei. Ducks Say Quack
drp 43.75%, tprt, 147cm
ERJ-II, RPL-I, YLA1
eii. Duck Days (x)
eie. Chaviva (rp 87.5%)

ee. Inneka
drp 62.5%, prn, 139cm
ERJ-I, RPL-I, YLA1

eei. Charmander (wb)
eee. Isabella (rp 25%)
eiei. Full Blooded (nf)
eiee. Chalila (rp 75% [wb x rp 50% {xx x conn}])
eeie. Izz-Al-Din (ox])
eeei. Shut Up (rp 50% [ox x nf])

s. 01.07.2023rp-t. Sycamore Lemon Spritz e. Sycamore Cloudy Lemon rek. VH23-029-0187

kilpailut - porrastettu

  • Hevonen on ERJ tasolla 7 / 6
  • Pisteitä ERJ yhteensä 3028.99
  • Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 697.52 p. / 697.52 p.
  • Kuuliaisuus ja luonne: 1633.95 p.

cup-sijoitukset

30.06.2023 - ERJ-Cup - Harmony Sporthorses - 60cm - 05/78

päiväkirja

04.05.2023 - estevalmennus: Ireth (423 sanaa)
Khan saapui ratsastajansa kanssa maneesiin intoa puhkuen ja steppaillen, ja se olikin kuulemma jo alkuverryttelyssä innostunut melko paljon. Jatkoitte verryttelyn loppuun samalla kun selitin ensimmäistä tehtävää. Tarkoitus oli tulla kolmen esteen sarja, jokaiseen esteväliin neljä laukka-askelta. Esteiden korkeus oli metrin verran, joten ori selviytyy näistä korkeuksista helposti, joten nyt tarkoitus onkin säädellä laukkaa.

Ensimmäinen toisto meni muuten hyvin, mutta viimeisen esteen lähestyminen oli hieman hätäinen, joten ponnistuspaikan löytämisen kanssa tuli kiire. Seuraavalla kerralla Khania saikin pidätellä aavistuksen enemmän ja tällä kertaa lähestyminen oli kuin suoraan oppikirjasta. Tällaisenaan tehtävä olikin ratsukolle varsin helppo, joten oli aika vaikeuttaa sitä. Seuraavilla kerroilla väleihin pitikin saada viis askelta, eli oria sai ottaa takaisinpäin melko reilusti. Vähemmän yllättävästi tämä tuottikin jonkin verran vaikeuksia, sillä ruunikko olisi mieluusti painellut tukka putkella koko tehtävän. Ensimmäiseen väliin mahtui viisi askelta, mutta seuraavaan ei. Ori tuntui myös keräävän kierroksia varsin paljon tällaisesta tehtävästä, joten ratsastaja sai rauhoitella sitä runsaasti. Toisella yrityksellä sujui jo paremmin, mutta viimeinen askel jäi hieman lyhyeksi. Jälleen kerran ratsastaja sai käyttää kaiken taitonsa ratsunsa kierrosten laskemiseen ennen kolmatta koitosta. Ratsukosta huomasi selvästi, että yhteistyötä on tehty jo tovi: kolmas kerta oli todella hieno suoritus, poni malttoi kuunnella pidätteitä ja askeleet mahtuivat helposti esteväleihin.

Lisäsin tämän jälkeen tehtävään sarjan lisäksi okserin, jonka lähestyminen oli melko pitkä sekä pystyesteen, jolle sai vastavuoroisesti tehdä melko tiukan käännöksen. Sarjaväleihin tuli saada viisi ja kolme askelta. Saatuani tehtävän selitettyä oli Khan jo kovasti menossa, joten ratsukko pääsi aloittamaan tehtävän. Erittäin suurien ponnistelujen myötä ensimmäiseen esteväliin mahtui kuin mahtuikin viisi askelta, hienoa! Kolmen askeleen venytys ei tuottanut mitään ongelmia, Khanilla on selvästi laukassa säätövaraa vaikka kuinka paljon. Ennen okseria ori ehti kiihdyttää vauhtiaan jonkin verran, mutta ratsastaja sai todella kauniisti orin takaisin avuille ja kuulolle. Hyppy oli kaareva ja symmetrinen, mutta kaarros ennen pystyestettä venyi liiaksi, joten lähestyminen esteelle oli erittäin vino. Ratsukko sai tulla okseri-pystyeste-pätkän vielä uudelleen ja tällä kertaa ratsastaja muisti ohjata seuraavalle esteelle ajoissa ja hyppy oli erittäin kaunis.

Viimeisellä toistolla oli tarkoitus hypätä rata muutoin samalla tavalla, mutta pystyesteen jälkeen sarja uudelleen - viidellä laukka-askeleella. Näin pienten hikikarpaloiden kihoavan ratsastajan otsalle, mutta melko itsevarmasti ratsukko lähti suorittamaan tehtävää. Ensimmäinen sarja onnistui erinomaisesti, ori oli hyvin kuulolla. Okserin lähestymisellä vauhti jälleen kiihtyi, mutta siitä huolimatta lähestyminen pystyesteelle oli suorastaan täydellinen. Ratsukko teki aivan loistavaa yhteistyötä koko radan, minkä ansiosta myös viimeinen sarja sujui hienosti vailla epäröintiä tai turhaa kaahailua. Hypyt olivat symmetrisiä ja laukka lyheni mallikkaasti. Tällaista ratsukkoa on ilo valmentaa, kun jo yhden kerran aikana näkee todella hienoa edistymistä ja sekä ponilla että ratsastajalla on paloa hyppäämiseen.

kuvagalleria

© Fee Fotografie