KINGSTON DEIRDRE / MUISTOSIVUT / † 01.03.2014

Nimi: Kingston Deirdre
Rotu, sukupuoli: trakehner, tamma
Syntynyt, ikä: 13.05.2010, VARL
Kasvattaja Kingston Gård
Omistaja Soneü VRL-09386
Väri, säkä tummanruunikko, 164cm
Painotus kouluratsastus
Koulutus Ko: GP, Re: 60cm
Rekisterinumero VH11-021-0488

YLA2, palkittu marraskuun 2012 tilaisuudessa.
KRJ-II, palkittu heinäkuun 2013 tilaisuudessa.© Viona

LUONNE

Dera on kiltti, hieman ujo tammaneito, joka herättää huomiota varsinkin oriitten edessä. Tätä tammaa ei voi kutsua millään muotoa ilkeäksi tai ärhäkäksi, eikä tältä positiivisuudelta löydy huonoja päiviä. Deraa on helppo käsitellä, ja söpöillä ilmeillään ja liikkeillään tamma nostattaa hymyn aina huulille. Taluttaessa Dera seuraa perässä kiltisti, mutta saattaa joskus jäädä kyttäämään pelottavannäköistä hahmoa tai esinettä. Kuitenkin hieman puhumalla rauhoittelemalla tamma rentoutuu ja talutus voi jatkua. Dera antaa ottaa itsensä kiinni helposti laitumelta, kunhan et säikyttele sitä ajamalla tammaa takaa. Yleensä se tulee kutsusta portille. Dera on myös melko sosiaalinen, joten sen voi huoletta tarhata muiden hevosten kanssa.

Hoitaessa Dera on mitä miellyttävin, eikä ongelmia ole vielä koskaan ilmennyt. Tamma seisoskelee karsinassa rauhassa, ja saattaa tutkiskella hoitajan puuhia. Kaviot nousevat kiltisti maasta, ja pysyvät ilmassa niin kauan kun on tarvis. Deran takaa voi kulkea huoletta , sillä tammalla ei ole tapana potkia tai purra. Ainoastaan säikähtäessään Dera saattaa potkaista suojellakseen itseään. Varustaminen sujuu ongelmitta, ja Dera ottaa kuolaimet mielellään suuhunsa. Satulaa laittaessa ei ole huomattavissa pullistelua, mutta korvat saattavat vääntyä luimuun jos nykäiset satulavyöstä liian lujaa. Pesukarsinassa Dera viihtyy erityisen mielellään, ja nauttii pesusta varsinkin kuumana kesäpäivänä, tai rankan treenin jälkeen. Tammaa pestessä saa kuitenkin varautua kastumaan itsekkin, sillä tammalta löytyy myös pilkettä silmäkulmasta.

Ratsastaessa Deran laji on ehdottomasti kouluratsastus, ja tammalla riittääkin potentiaalia vaativiinkin luokkiin. Selkään noustessa täytyy varoa tamman herkkiä kylkiä, ja ratsastaessakin pohkeiden käytön tulee olla varovaista. Dera omaa hyvät liikkeet ja tottelevaisen luonteen, joka sopii erinomaisesti kouluratsulle. Koska tamma tottelee erinomaisesti joka tilanteessa, täytyy ratsastajan olla päättäväinen ja antaa selkeät avut hevoselle. Dera on myös kärsivällinen, eikö pahastu vaikka avut olisivatkin sekavia, mutta tällöin tamma tekee omat päätöksensä, jotka eivät aina ole kaikkein parhaimpia. Dera osaa myös hypätä esteitä, mutta erikoiset esteet ja värikkäät puomit ovat sen mielestä hieman pelottavia. Tamma liikkuu mieluummin rauhallisesti kuin kaahottamalla, joten esteradan ajat eivät ole päätähuimaavia. Maastossa ratsastaminen on virkistävää vaihtelua kenttätreenille, ja rauhalliset lenkit ovat unelmien täyttymyksiä.

SUKUTAULU

i. Mickey Chapie
trak-o. tprt, 175cm, KRJ-II, YLA3
ii. Adam's Giles
trak-o. trn, 169cm
iii. Gordian II
trak-o. trn, 166cm, KTK-III, ERJ-II
iie. Vendetta GER
trak-t.
ie. Holden v. Rouce
trak-t. KRJ-I
iei. Boycottieren M
trak-o. Ch, KTK-III, YLA2
iee. Midamiaba
trak-t. KRJ-III, YLA3
e. Hypnotic Gaze SIN
trak-t. rn, 167cm
ei. Adoro's Hypnos
trak-o. VIR MVA Ch, KRJ-I
eii. Tourin Omet
trak-o. km, 160cm
eie. Pertonille GER
trak-t. KRJ-II
ee. Kameryn WL
trak-t. trn, 166cm
eei. Wolfie D
trak-o. KRJ-II, YLA2
eee. Pennsylvania GER
trak-t.

JÄLKELÄISET

o. Deviour Tracker s. 11.11.2011 i. Roxbury's Tracotta om. Soneü
t. Flamingo BER s. 26.08.2012 i. Loyal Experience DM om. Soneü
o. Trivial Desire BER s. 23.10.2012 i. Kingston Tristan om. Soneü
o. Damien BER s. 22.12.2012 i. Vladimir Rox om. Taru Koivula, VRL-01717
t. Dakota Nell BER s. 04.02.2013 i. Nocturnus Hexen om. kioto, Skylar Sporthorses
t. Desired Loyalty s. 24.12.2013 i. Loyal Experience DM om. VRL-09386

VALMENNUKSET JA PÄIVÄKIRJA

18.12.2010 - kouluvalmennus, Hacienda
Teidän menostanne huomasi alusta saakka, että olette toisillenne tuttuja. Dera hyväksyi kaikki apusi hyvin ja kulki heti alusta saakka rentona ja hyvin. Siitä syystä voisitkin lähteä vaatimaan Deralta hieman lisää, ei saa tyytyä siihen mitä se tarjoaa automaattisesti vaan täytyy pyrkiä aina hieman parempaan suoritukseen. Ympyrällä ratsastaessanne Deran keskittyminen hieman herpaantui muihin hevosiin maneesin toisessa päässä. ”Kotiläksyksi” voisin antaa kaikenlaiset temponvaihtelut, joissa pääset pyytämään Deralta pikkuhiljaa lisää ja lisää ja lisää – kunnes sitä ei sitten enää mikään voi pysäyttää ;) !

31.12.2010 -kouluvalmennus, kitatin
Saavuin maneesille juuri kun olit nousemassa Deran selkään. Tamma säpsähti hieman tervehtiessäni sinua, vaikka viheltelinkin kuuluvasti maneesiin tullessani. Kyselin sinulta muutaman kysymyksen Derasta, ja tasostanne. Kuultuani Deran luonteen pääpiirteittäin, pyysin sinua keräämään ohjat rauhallisesti. Otimme ohjat kolme kertaa, jotta oppisit oikean tekniikan. Herkän hevosen kanssa oma istunta täytyy pitää tasaisena samalla, kun lyhentää ohjat sopivan mittaisiksi. Pyysin sinua taivuttelemaan Deraa käynnissä ympyröillä ja pohkeenväistöillä. Ensimmäisen kierroksen jälkeen lisäsimme mukaan ravisiirtymiset, joilla hevostasi saisi helpommin herkistymään. Kun olitte verrytelleet käynnissä siirtymisillä ja taivutteluilla molempiin suuntiin, siirryimme raviverryttelyyn. Ravissa haimme alusta alkaen rentoutta, ja tasaisuutta. Pyysin sinua tekemään jokaiseen päätyyn kaksi temponhidastusta lyhyelle sivulle. Alkuun Dera ei toiminut kovinkaan hyvin, sillä siirtymiset jäivät pitkiksi, ettekä kerenneet tehdä kuin yhden siirtymisen lyhyelle sivulle. Silloin ohjeistin sinua pysäyttämään tamman juuri ennen käännöstä lyhyelle sivulle, ja jatkamaan käynnissä päädyn ohi. Muutaman kerran jälkeen saitte taas luvan tulla temponhidasteluita, jotka onnistuivat nyt huomattavasti paremmin. Kun Dera oli lämmennyt sopivasti, käskin teidän kävellä hetkisen pitkillä ohjilla. Käveltyäsi muutaman kierroksen ympäri, keräsit taas ohjat oikealla tekniikalla. Aloitimme varsinaiset tehtävät oikeassa kierroksessa. Pyysin sinua kääntämään Deran keskihalkaisijalle, ja nostamaan vasemman laukan pisteessä X. Siitä laukkaisit vasemmalle uralle, ja uralla vaihtaisit laukan oikeaan laukkaan. Ennen seuraavaa päätyä saisitte siirtyä taas käyntiin. Aloititte tehtävän heti mallikkaasti. Dera kulki pyöreänä, ja oli hyvin herkkä ja kuuliainen. Laukat nousivat ja vaihtuivat oikeissa pisteissä, ja näytitte upealta parilta. Kun olitte ratsastaneet tehtävän 4 kertaa molempiin suuntiin, pyysin sinua vielä ratsastamaan kevyttä ravia hieman pidemmällä ohjalla. Annoit Deran venyttää kaulaansa ja askeleitansa. Valmennus sujui hienosti, huomenna jatkettaisiin taas!

01.01.2011 - Soneü
Vuosi vaihtui, ja uudenvuodenlupauksena kisaamme ja valmennumme ahkerasti tulevana vuotena. Deralle on sulhasehdokas varattu tulevaa jälkeläistä varten, tosin astutuksen aika ei ole ihan vielä. Uusivuosi sujui Deran osalta oikein hienosti, mitä nyt hieman raketteja säpsyili. Tamma käyttäytyi oikein mallikkaasti, tosin samaa ei voi sanoa kaikista tallikavereista. Hyvää uuttavuotta Deralle ja Haciendan porukalle! (:

01.01.2011 - kouluvalmennus, kitatin
Tulin maneesille juuri ajoissa, sillä olit jo lämmitellyt Deran käynnissä. Pyysin sinua keräämään ohjat uudestaan, jotta näkisin, oliko eilinen oppi jäänyt mieleen. Ja olihan se jäänyt. Ratsastit käynnissä vielä muutaman pohkeenväistön, ja sitten pyysin sinua siirtymään raviverryttelyyn. Ravissa käskin sinun ratsastaa isoa kahdeksikkoa, jolla saisit Deran helpommin rentoutumaan. Tamma olikin heti alusta alkaen rennon, mutta hieman raskaan oloinen. Raskaan tunteen hävittämiseksi käskin sinun ratsastaa pysäytyksiä ympäri kahdeksikkoa. Viidennen pysäytyksen jälkeen tajusin, ettei tämä auttaisi Deran kanssa. Silloin käskin sinua siirtämään hevosen laukkaan suoralla uralla. Nostit laukan, mutta jarruttelit Deraa aika paljon, ja kokosit sitä lyhyeksi. Silloin käskin sinun antaa kokonaan pitkät ohjat, mutta jatkaa laukkaamista. Parin kierroksen jälkeen keräsit taas ohjat laukassa. Hevosen laukka oli parantunut, ja yleisilmekin näytti iloisemmalta. Keräsit ohjat ja kokosit hevosta, mutta pidit pohkeen samalla lähellä, jotta laukka säilyisi tarmokkaana ja ilmavana. Hetken kuluttua siirryimme takaisin ravityöskentelyyn. Pyysin sinua ratsastamaan avotaivutusta pitkän sivun, ja päässä tekemään takaosakäännöksen. Tehtävä sujui hyvin ja hevonen oli kuuliainen. Lopuksi ravailit taas kahdeksikolla, rentoa eteen-alas meininkiä. Dera rentoutui vähän liikaakin, sillä ravi ei meinannut pysyä enää yllä. Käskit tammaa topakasti jolloin homma lähti taas rullaamaan. Olen oikein tyytyväinen, hieno parivaljakko! :)

02.01.2011 - kouluvalmennus, Cenla
Saavuin valmentamaan Soneüta ja trakehner tamma Deraa. Ratsukko lämmitteli jo kentällä, he ravasivat tasaisen näköistä harjoitusravia tehden ympyröitä ja kaikenlaisia kiemuroita. Tamma ravasi reippaasti, kauniissa peräänannossa ratsastajan pohkeiden hipoessa sen kylkiä ja antaessa pieniä, huomaamattomia merkkejä. Kun Soneü hiljensi tamman välikäynteihin se nosti päänsä ylös, mutta Soneü sai Deran nopeasti takaisin yhtä kauniiseen peräänantoon kuin äskenkin. Tamma kulki kuolaimella ja pienellä, huomaamattomalla käskyllä Soneü ja Dera nostivat ravin. Kun ratsukko oli lämmitellyt tarpeeksi jokaisessa askellajissa, oli aika aloittaa kunnon treeni. Aluksi teimme käynti- ja ravipohkeenväistöjä, jotka Dera osasi paremmin kuin hyvin! Tämän jälkeen teimme paljon raviympyröitä ja kokeilimme ympyrällä vastalaukkaa. Aluksi tamma hangoitteli hiukan vastaan, eikä vastalaukkaa meinannut löytyä, mutta kun Soneü antoi tammalle niin selkeät avut kuin vain pystyi niin sitten Dera hoksasi asian ja meni kaunista vastalaukkaa hienossa perääannossa. Jouduin opastamaan Soneüta, että taaksepäin ei saa nojata laukassakaan. Tämän tajuttuaan ratsukko meni täydellisesti, ilman virheen virhettä! Vastalaukkaa koitettiin myös toiseen suuntaan, sekin sujui upeasti! Laukkojen jälkeen teimme pysähdys/peruutus harjoituksia. Keskiravista seis, peruutus ja takaisin raviin. Alussa Dera ei meinannut tajuta asiaa, mutta muutaman toiston jälkeen se meni hienosti! Loppulämmittelyiksi menimme keskiravia sekä -laukkaa muutaman ympyrän. Soneü on hyvä ratsastaja ja hevonenkin on aivan mahtava!

04.01.2011 - kouluvalmennus, Hailey
Alkuverryttelyn jälkeen ruvettiin harjoittelemaan kiemurauria. -Aloitetaan ihan perusharjoituksilla, eli mutkittelet uran sisä- ja ulkopuolella. Mutkittelu ei saa kuitenkaan olla sellaista, että vain hevosen pää/kaula taipuu ohjasta repimällä. Vaan aseta hevonen aina taitoksen suuntaan ja ratsastaja mielellään niin, että hevonen mielellään väistäisi poistuessaan uralta sivummalle, annoin ohjeita ratsastajalle. Ratsastaja teki työtä käskettyä, ja alkoi huolellisesti tekemään kiemurauria. Hevonen aluksi "riensi pois ratsastajan alta", joten annoin ratsastajalle ohjeeksi tehdä paljon puolipidetteitä ja tempon vaihteluita, niin, että hevonen ymmärtäisi tehdä asiat silloin, kun ratsastaja pyytää. Pian jo hevonen kulki tahdikkaassa ravissa kunnolla ratsastajan alla. Kiemurtelua jatkettiin myös laajemmilla ja erillaisilla urilla, erilaisissa temmoissa jne. Harjoitukset sujuivat hyvin. Välillä Dera vähän lopetti keskittymisen ja alkoi tunkea kylki edellä tai vaihtamaan tempoa, mutta yleisesti ottaen hevonen meni mukavasti, ja tasaisen hyvin. Harjoittelimme mm. pohkeenväistöjä, ja voltilla ratsastamista, jossa olikin vähän työstämistä. Kingstonin Deirdre sai kyllä treenaamista kerrakseen. Valmennustuntiin sisältyi myös esimerkiksi käynti - pysähdys - laukka harjoituksia, ja muita kuuntelvaisuusharjoituksia. Hevonen oli lopputunnista hikinen, ei ihmekään, olihan Dera paiskinut töitä melkoisen ahkerasti :)

10.08.2012 - Soneü
Ratsastin tänään Deran naapuritallin uudessa maneesissa. Tamma oli energisellä tuulella, eikä malttanut alkuun kuunnella apuja. Sitkeällä työstöllä sain Deran kuitenkin menemään kivasti. Alkuun tehtiin väistöjä ja taivutuksi a, vaikeutettiin välillä hommaa vaihtelemalla askellajia ja tempoa. Sen jälkeen otettiin laukkatyöskentelyä ja laukanvaihtoja. Laukanvaihdot tamma teki mielellään, ja ne sujuivat vanhasta tottumuksesta helposti. Ainut mikä ei tänään sujunut, oli laukkapiruetit. Jostain syystä siihen ei Deran keskittyminen ja mielenkiinto enää riittänyt, joten päätin jättää piruettien harjoittelemisen kohtalaisen suorituksen jälkeen.

20.10.2012 - Soneü
Deran kanssa ollaa saatu jo täyteen 60 sijoitusta KRJ:stä, joten eiköhän ole aika päättää kilpailu-ura ja keskittyä siitokseen. Tamman ensimmäinen varsa Devious Tracker on menestynyt lupaavasti koulukentillä, toivottavasti Flamingo BER yltää samanlaisiin suorituksiin kuin puoliveljensä ja emänsä. Tälläkin hetkellä Dera on kantavana, ja lähipäivinä pitäisi syntyä orivarsa, jonka isänä on Kingston Tristan.

KILPAILUKALENTERI

KRJ 68 sijoitusta
17.12.2010 // KRJ // Twisty Puzzle // GP // 2/30
17.12.2010 // KRJ // Kultahuisku // GP // 6/100
15.03.2011 // KRJ // Windsor // GP // 4/30
16.03.2011 // KRJ // Windsor // GP // 5/30
16.03.2011 // KRJ // Seneca // GP // 4/50
18.03.2011 // KRJ // Seneca // GP // 4/50
18.03.2011 // KRJ // Windsor // GP // 3/30
19.03.2011 // KRJ // Windsor // GP // 4/30
04.09.2011 // KRJ // Skurvash // Int I // 6/37
08.09.2011 // KRJ // Bairdon // GP // 2/17
08.09.2011 // KRJ // Bairdon // GP // 3/20
10.09.2011 // KRJ // Cheval Delamer // GP // 4/76
11.09.2011 // KRJ // Bairdon // GP // 2/20
12.09.2011 // KRJ // Bairdon // GP // 4/20
17.09.2011 // KRJ // Bailador // Int II // 7/46
28.10.2011 // KRJ // Cheval Delamer // GP // 3/50
21.11.2011 // KRJ // Viehättävä // GP // 5/50
22.11.2011 // KRJ // Viehättävä // GP // 3/50
30.11.2011 // KRJ // Strand Belgiums // Gran Prix // 5/75
03.12.2011 // KRJ // Strand Belgiums // Intermediaire II // 2/46
13.12.2011 // KRJ // Privas Park // Grand Prix // 5/100
14.12.2011 // KRJ // Privas Park // Grand Prix // 2/100
14.12.2011 // KRJ // Hex Sporthorses // Grand Prix // 7/50
15.12.2011 // KRJ // Simora // Grand Prix // 7/50
18.12.2011 // KRJ // Hipsutus // GP // 3/47
20.12.2011 // KRJ // Ride Glub Gringsted // GP // 04/40
18.12.2011 // KRJ // Welbyn Yksityiset // GP // 07/50
18.12.2011 // KRJ // Welbyn Yksityiset // GP // 03/50
19.12.2011 // KRJ // Welbyn Yksityiset // GP // 05/50
02.01.2012 // KRJ // Privas Park // Int II // 1/100
06.01.2012 // KRJ // Privas Park // Int II // 2/100
07.01.2012 // KRJ // Privas Park // Int II // 9/100
20.01.2012 // KRJ // Hex Sporthorses // Grand Prix // 07/50
24.01.2012 // KRJ // Yamera // Grand Prix // 06/50
27.01.2012 // KRJ // Kirbera // GB // 03/30
15.01.2012 // KRJ // Vitry // Intermediate II // 04/50
22.01.2012 // KRJ // 6 sins // Grand Prix // 06/40
25.01.2012 // KRJ // Seljasaaren Kartano // Grand Prix // 06/40
20.01.2012 // KRJ // Riihelä // Grand Prix // 1/40
21.01.2012 // KRJ // VSPY // Grand Prix // 1/40
21.01.2012 // KRJ // VSPY // Grand Prix // 6/40
26.01.2012 // KRJ // Bairdon // Grand Prix// 5/40
26.01.2012 // KRJ // Skurvash // Grand Prix // 4/50
26.01.2012 // KRJ // Skurvash // Grand Prix // 4/50
30.01.2012 // KRJ // Skurvash // Grand Prix // 5/50
17.02.2012 // KRJ // Fleurette // Grand Prix // 02/50
17.05.2012// KRJ//Jadessa Warmbloods// Grand Prix // 02/40
18.05.2012// KRJ//Jadessa Warmbloods// Grand Prix // 04/40
13.05.2012 // KRJ // Yedida // Intermediate II // 2/40
12.05.2012 // KRJ // VITRY // Int II // 3/61
15.05.2012 // KRJ // Yamera // Grand Prix // 6/37
13.05.2012 // KRJ // Yamera // Grand Prix // 4/37
30.04.2012 // KRJ // Satulinna // Grand Prix // 01/40
16.04.2012 // KRJ // Yamera // GP // 02/40
17.05.2012 // KRJ // Jadessa Warmbloods // GP // 02/40
18.05.2012 // KRJ // Jadessa Warmbloods // GP // 04/40
15.07.2012 // KRJ // Infinity // GP // 02/40
23.07.2012 // KRJ // Hex Sporthorses // GP // 02/56
27.07.2012 // KRJ // Skurvash // GP // 01/50
29.07.2012 // KRJ // Skurvash // GP // 03/50
25.07.2012 // KRJ // Lilygreen // GP // 05/50
26.07.2012 // KRJ // Lilygreen // GP // 01/50
28.07.2012 // KRJ // Lilygreen // GP // 05/50
24.12.2012 // KRJ // Jade Dressage // GP // 02/50
17.12.2012 // KRJ // Bogart&Britanov // Int II // 02/50
18.12.2012 // KRJ // Kirbera // GP // 02/14
19.12.2012 // KRJ // Kirbera // GP // 02/14
24.02.2013 // KRJ // Carbon Sporthorses // GP // 05/31
27.02.2013 // KRJ // Carbon Sporthorses // GP // 05/31
27.02.2013 // KRJ // Carbon Sporthorses // GP // 02/31
01.03.2013 // KRJ // Carbon Sporthorses // GP // 03/31

Villit 25 sijoitusta
02.09.2011 // koulu // Friisiläistalli Duren // GP // 03/29
03.09.2011 // koulu // Friisiläistalli Duren // GP // 05/29
04.09.2011 // koulu // Friisiläistalli Duren // GP // 05/29
06.09.2011 // koulu // Friisiläistalli Duren // GP // 01/29
07.09.2011 // koulu // Friisiläistalli Duren // GP // 03/29
07.09.2011 // koulu // Friisiläistalli Duren // GP // 03/29
08.09.2011 // koulu // Friisiläistalli Duren // Int II // 04/41
08.09.2011 // koulu // Friisiläistalli Duren // GP // 01/29
08.09.2011 // koulu // Friisiläistalli Duren // GP // 05/29
09.09.2011 // koulu // Friisiläistalli Duren // GP // 04/29
11.09.2011 // koulu // Friisiläistalli Duren // GP // 05/29
12.09.2011 // koulu // Friisiläistalli Duren // Int II // 05/41
16.09.2011 // koulu // Friisiläistalli Duren // Int II // 02/41
17.09.2011 // koulu // Friisiläistalli Duren // Int II // 04/41
21.09.2011 // koulu // Friisiläistalli Duren // GP // 04/29
22.09.2011 // koulu // Friisiläistalli Duren // GP // 01/29
24.09.2011 // koulu // Friisiläistalli Duren // GP // 01/29
25.09.2011 // koulu // Friisiläistalli Duren // Int II // 06/41
25.09.2011 // koulu // Friisiläistalli Duren // GP // 02/29
26.09.2011 // koulu // Friisiläistalli Duren // GP // 05/29
30.09.2011 // koulu // Friisiläistalli Duren // Int II // 06/41
08.12.2011 // Koulu // Hengenvaara // Intermediaire II // 5/38
24.12.2011 // Koulu // bela Lusitano // Grand Prix // 4/21
14.12.2011 // Koulu // Hengenvaara // Intermediaire II // 4/38
14.12.2011 // Koulu // Hengenvaara // Grand Prix // 2/49