DEVIOUS TRACKER


© Juulia

nimi Devious Tracker rekisterinumero VH13-021-0044
syntynyt, ikä 11.11.2012, VARL painotus koulupainotus
rotu, skp trak, ori koulutus Ko: GP, Re: 100cm
väri, säkä kimo, 161cm saavutukset
omistaja VRL-09386 kasvattaja Kirbera

Sijoituksia KRJ 75

LUONNE

Draco on utelias ja luonteeltaan erittäin kiltti hevonen. Kuitenkin uteliaisuus ja innokkuus aiheuttavat usein tilanteita, joissa ori ei tiedä miten päin olisi, ja häsläämisestä syntyy aikamoinen sotku. Tahallaan Draco ei tietenkään yritä asioita sotkea, ori ei tekisi pahaa kenellekkään, paitsi ehkä kärpäselle. Draco on myös hyvin seurankipeä ja nauttii mielellään rapsutuksista ja jutusteluhetkistä. Taluttaessa kannattaa kuitenkin olla tarkkana ja varuillaan, orilla on joskus tapana ryntäillä mielenkiintoisten asioiden perään. Mm. pressut, koirat ja lastenrattaat vetävät Dracon huomion puoleensa välittömästi.

Eritysen mukava Draco on hoitaessa. Se tekee kaikkensa helpottaakseen hoitajan työtä: nostaa kaviot itse ja pitää ne ylhäällä, kääntyy tai väistää pienistä kehotuksista ja laskee päätään suitsiessa. Kuolaimet se saattaa hamuta suuhunsa aivan vapaaehtoisesti. Satulavyötä kiristäessä Draco seisoo hiljaa, eikä sillä ole tapana pullistella tai luimia. Myös nuoremman lapsen on turvallista hoitaa ja varustaa Dracoa. Ruokittaessakaan ei ilmene ongelmia, vaan Draco jaksaa odottaa että ruokkija ehtii alta pois.

Ratsastaessa orin sählääjäpuoli tulee jälleen esiin. Mikäli avut eivät ole riittävän selkeät, ei ohjaus toimi ollenkaan. Draco saattaa pienestä epäselvästä nykäyksestä kääntyä kokonaan ympäri tai nostaa laukan. Määrätietoiset avut ja pohkeen ja ohjan väliin ratsastaminen ovat avainasiat tämän hevosen kanssa. Kouluratsastus on orille mieleistä ja sujuukin siltä hyvin. Dracon liikkeet ovat puhtaat, lennokkaat ja irtonaiset. Ori jaksaa myös keskittyä tehtäviin paremmin kuin esteratsastuksessa. Estekentälle päästyään Draco unohtaa täysin ratsastajansa ja sinkoilee sinne tänne. Mikäs sen hauskempaa kuin laukata ympäri kenttää ja ylittää eteen osuvat esteet, ei sillä tyylillä niin väliä. Rauhalliset ja vähemmän rauhalliset maastolenkit piristävät treeniviikkoa ja antavat aikaa tuulettumiselle. Maastossa Draco on kiltti ja rauhallinen, eikä kokemattomamman ratsastajan päästäminen selkään ole ongelma.

SUKUTAULU

i. Roxbury's Tracotta
ii. VIR MVA Ch Terra Cotta Rox
KTK-III
iii. Barracuda NON
iie. Sateen San Vida
KTK-III
ie. Nut Sniper Rox
iei. VIR MVA Ch Mordred PB
iee. Nougat Dream Rox
e. Kingston Deirdre
YLA2, KRJ-II
ei. Mickey Chapie
KRJ-II, YLA3
eii. Adam's Giles
eie. Holden v. Rouche
KRJ-I, Sivut kadonneet?
ee. Hypnotic Gaze SIN
VIR MVA Ch, KRJ-I
eei. Adoro's Hypnos
VIR MVA Ch, KRJ-I
eee. Kameryn WL

JÄLKELÄISET

t. Venus Vivid s. 05.07.2013 e. Bloody Geonne om. Hemppa VRL-12262
t. Lou Dimance s. 01.04.2013 e. Love In You Luxury om. Christa W., VRL-11299
o. Darius D s. 20.11.2012 e. Wincare's Daiquiri om. Siri (VRL-5849)
o. Necromancer WK s. 20.11.2013 e. Narcissa Hexen om. Ionic / S VRL-00329 & Virginia VRL-02702
o. Lowbeat BER s. 11.11.2013 e. Lanyal Catch BER om. Kirbera
o. Wolf's Tigerclaw s. 17.11.2014 e. Hukkapuron Manon om. Otterley VRL-12757

VALMENNUKSET JA PÄIVÄKIRJA

22.10.2012 - Soneü
Dracolla on ollut nyt pitkin viikkoa jumiutumia selässä, jotka on oria häirinneet. Dracoa kävi tänään kuitenkin hieromassa ammattitaitoinen hevoshieroja. Ori tuntui kovastikin nauttivan saamastaan käsittelystä, oikein venytti päätään ja rullasi huultaan. Jumit on nyt saatu pois selästä, alkaa toivottavasti treenitkin sujua paremmin. Huomenna tosin pitää vielä ottaa rauhallisemmin. Nyt me ollaan otettu rauhallisesti edelliset kaksi viikkoa, joka teki kyllä aika loven kisakalenteriin. Ehkä Trisullekkin pitäisi varata hieroja..

20.11.2012 - kouluvalmennus, Soneü, valmentajana Mikael
Kenttä oli oikeinkin hyvässä kunnossa, vaikka eilen oli satanut. Nousin ketterästi hevoseni selkään ja kiristin satulavyön. Mikael selitti kentän laidalla innoissaan valmennuksen teemasta ja muistutti minua alituiseen käsien asennosta. Keräsin ohjat kierroksen jälkeen ja Draco taipui välittömästi kauniiseen muotoon. Ori kulki reippaasti ja ilmavasti, mutta kuunteli herkästi apujani.
- Myötää enemmän pidätteen jälkeen, äläkä heiluta käsiä turhaan, Mikael ohjeisti kävellen keskelle kenttää. Suurieleisesti selostaen mies kertoi harjoituksen idean ja komensi meidät raviin. Puristin kevyesti pohkeillani Dracon kylkiä, ja ori singahti heti reippaaseen raviin heittäen kerran päänsä ylös.
- Hyvä! Mikael kehui kun teimme siistin laukanvaihdon kahdeksikolla. - Vähän vähemmän voisi olla vauhtia, mutta ei tuokaan huono ole.
Tunnin tiukan työskentelyn jälkeen annoin ratsulle vapaat ohjat ja annoin sen kävellä muutaman kierroksen. Mikael käveli vierellämme antaen asianmukaista palautetta ratsastuksestani.
- Ainiin, ja palkaks mä haluan joku kerta läpiratsastaa Dracon, Mikael virnisti.
- Mä niin arvasin että tässä on joku koira haudattuna, naurahdin. Jalkauduin Dracon selästä ja löysäsin satulavyötä. Mikael tarjoutui hoitamaan orin loppuun, ja soin mielelläni miehelle sen työn.

18.11.2012 - kouluvalmennus, valmentajana Mariis
Saapuessani paikalle oli ratsukko jo aloittanut alkuverryttelyt. Draco ravasi pehmein ja suurin askelin, oli miellyttävää katsoa ratsastajan ja orin yhteistyötä. Tänään ratsukko saisi harjoitella laukkatyöskentelyä ja tehtävä aloitettiin taivutusten tekemisellä laukassa. Draco nosti pehmeästi laukan, aluksi ori laukkasi hieman hätäisesti, mutta rauhoittui pian ratsastajan pienien apujen avulla. Kun Draco taipui mukavasti kumpaankin suuntaan, pyysin ratsukkoa siirtymään isolle ympyrälle ja kokeiltaisiin hieman vastalaukkaa. Ori yritti väkisin vaihtaa ympyrällä oikeaan laukkaan, eikä tainnut heti ymmärtää tehtävää. Käskin ratsastajaa istumaan rauhassa ja antamaan selkeät avut, jos ei muuta niin vaihtaa laukka ravin kautta. Hetken hämmenyksen jälkeen Draco ymmärsi mitä piti tehdä ja suoriutui tehtävästä kunnialla. Loppuun harjoteltiin vielä laukanvaihtoja keskihalkaisijalla. Pyysin ratsastajaa tehdä seitsemän laukanvaihtoa ja tulemaan tämän jälkeen uudestaan toisesta suunnasta ja tehdä yhdeksän laukanvaihtoa. Seitsemän laukanvaihtoa meni hienosti, mutta yhdeksällä vaihdolla olivat orin askeleet liian pitkiä, eikä Draco ehtinyt tehdä kaikkia vaihtoja halkaisijalla. Käskin ratsastajaa tehdä paljon pidätteitä ennen halkaisijalle kääntämistä ja tehtävä sujui paljon paremmin. Loppuverryttelyiden aikana annoin ratsukolle paljon rakentavaa komenttia.

03.01.2011 - kouluvalmennus, kitatin

Tämänkertaiselle valmennuskerralle olit laittanut kankisuitsituksen, kuten olin pyytänyt. Alkuverryttelyissä kiinnitimme huomiota siihen, ettet käyttäisi kankiohjaa niin paljoa, vain ratsastaisit pääasiallisesti bridongilla. Ratsastimme erilaisia kaarevia uria, ja muutamia pysähdyksiä sekä peruutuksia. Peruutuksessa kehotin pitämään molemmat pohkeet tukena, että ori peruuttaisi tasaisemmin suoraan. Seuraavaksi pyysin sinua jatkamaan kevyessä ravissa pysähdyksiä. Treenasimme paljon istunnan käyttämistä pysäytyksessä, ettei hevonen mene liian ahtaaksi edestä. Teimme ravissa myös askeleenpidennyksiä, joissa ohjeistin sinua myötäämään aina hieman ohjasta, kun ori pidentäisi askeliaan. Silloin palkitset orin, sekä se saa tilaa käyttää etupäätään tarkemmin. Laukkatyöskentelyyn siirryttiin kootun ravin kautta. Koottua laukkaa ratsastis upeasti, hevosen takaosan mukaan ottaen. Normaalin laukkaan siirryttäessä muista myödätä kankiohjalla, jotta hevonen pystyy työskentelemään rauhassa. Ratsastimme paljon voltteja ja kiemurauria laukassa, jonka jälkeen teimme muutamia siirtymisiä. Ori toimi upeasti kuten aina, ja lopettelimme siihen, kun ori teki täydellisen ravipiruetin keskellä maneesia. Loppuverryttelit orin omalla tavallasi jälleen.

13.03.2014, kouluvalmennus, valmentajana merikissa
Vettä satoi kuin esterin *erseestä, mutta jouduimme pitämään valmennuksen kentällä koska maneesissa oli jo useampi ratsukko. Kimo ratsukko muuttui hetkessä mustaksi mudasta, eikä Draco selvästikkään pitänyt ilmasta. Ori vänkäsi ja vikuroi jokaista ratsastajan apua vastaan, eikä ratsastaja saanut hetkeäkään vain matkustaa oriin selässä vaan joutui tekemään kokoajan töitä jotta ori liikkui edes jotenkin eteenpäin. Otimme alkuverryttelyn jälkeen laukannostoja- sekä vaihtoja. Nostot sujuivat upeasti, eikä ylimääräisiä askelia tullut lainkaan. Vaihdoissa ori meinasi seota askelissaan, mistä voisi suoraan syyttää ratsastajaa epäselvistä avuista. Kun olin ratsastajalle muutamat neuvot ja haukut, pahoittelen, huutanut onnistuivat vaihdotkin hienosti. Otimme muutamat kerrat passagea, Dracolla oli voimakas, lennokas askel. Ori olisi halunnut kääntää takapuolensa sateen suuntaan, mutta ratsastaja pysyi hyvin mielipiteessään menosuunnasta ja sai oriinkin alistumaan tähän. Piaffessa ori meinasi hieman peruuttaa ja pyysinkin ratsastajaa kannustamaan oria enemän, jotta peruutusaskelia ei tulisi. Vaikka ilma oli todella huono, eikä ketään olisi oikein kiinnostanut sateessa olla, sujui valmennus oikein mukavasti, eikä ori ollut moksiskaan sateenvarjostanikaan.

22.04.2014, kouluvalmennus, valmentajana valmentaja
Kaunis ratsukko oli jo kentällä tekemässä alkuverryttelyjä kun saavuin pitämään valmennusta. Ratsastaja oli kuin muovattu orin selkään täydellisesti, avut olivat huomaamattomia ja ratsastaja tiesi tasan tarkkaan, että mistä narusta kannattaa vetää. Kun olin katsellut ratsukon käyntityöskentelyä, käskin ottaa raville ja tehdä paljon erikokoisia voltteja ja ympyröitä. Aluksi Dracossa näkyi pientä kankeutta, mutta kokoajan se muuttui yhä taipuvaisemmaksi. Käskin lisätä mukaan pysähdyksiä ja pieniä, muutaman askeleen peruutuksia, jotta Draco olisi varmasti kunnolla hereillä. Ravityöskentelyn jälkeen käskin ratsukkoa kävelemään hetken ja selitin seuraavan asian. Valmennuksessa meillä tänään oli aiheena laukkapiruetit. Muutamien nättien laukkapätkien jälkeen käskin ratsukon näyttää osaamansa laukkapiruetin ja tarvittaessa minä annoin neuvoja. Ensimmäisen piruetin jälkeen sain haukkoa henkeä, sillä se oli lähes täydellinen. Annoin ratsastajalle kuitenkin neuvoksi, että pitää itsensä hieman eleettömämpänä, sillä hän herkästi meni piruettiin mukaan liikaa. Orilla tuntui paisuvan innosta ja käskin tehdä vielä muutamat piruetit. Taso pysyi lähes samana kaikkien piruettien ajan ja oli hyvä lopettaa siihen, että sekä ratsu, että ratsastaja näyttivät tyytyväisiltä piruettiin. Loppuverryttelyksi käskin tehdä ravityöskentelyä pitemmin ohjin ja siirtyä käyntiin sitten, kun Draco on rento ja kunnolla venyttänyt päätään alas.

DRACON KILPAILUT

KRJ 75 sijoitusta, joista KRJ-Cup sijoituksia 1
06.01.2012 // KRJ // Privas Park // Int II // 10/100
09.01.2012 // KRJ // Sanbrook Dressage // Grand Prix // 03/50
14.01.2012 // KRJ // Sanbrook Dressage // Grand Prix // 05/50
23.01.2012 // KRJ // Hex Sporthorses // Grand Prix // 06/50
25.01.2012 // KRJ // Yamera // Grand Prix // 02/50
25.01.2012 // KRJ // Yamera // Grand Prix // 05/50
26.01.2012 // KRJ // Yamera // Grand Prix // 06/50
28.01.2012 // KRJ // Yamera // Grand Prix // 04/50
29.01.2012 // KRJ // Bairdon // Grand Prix // 05/40
30.01.2012 // KRJ // Bairdon // Grand Prix // 05/40
25.01.2012 // KRJ // Kirbera // GB // 01/30
24.01.2012 // KRJ // VSPY // Grand Prix // 1/40
27.01.2012 // KRJ // Skurvash // Grand Prix // 4/50
31.01.2012 // KRJ // Skurvash // Grand Prix // 1/50
31.01.2012 // KRJ // Skurvash // Grand Prix // 5/50
03.02.2012 // KRJ // Vitry // Helppo B // 02/97
14.02.2012 // KRJ // Fleurette // Grand Prix // 03/50
17.02.2012 // KRJ // Fleurette // Grand Prix // 06/50
20.04.2012 // KRJ // Yamera // Grand Prix // 02/40
01.05.2012 // KRJ // Satulinna // Grand Prix // 05/40
02.05.2012 // KRJ // Satulinna // Grand Prix // 02/40
03.05.2012 // KRJ // Satulinna // Grand Prix// 05/40
03.05.2012 // KRJ // Satulinna // Grand Prix// 05/40
17.04.2012 // KRJ //Yamera// Grand Prix// 02/40
19.04.2012 // KRJ //Yamera// Grand Prix// 01/40
10.05.2012 // KRJ // VITRY // Int II // 1/61
12.05.2012 // KRJ // VITRY // Int II // 4/61
13.05.2012 // KRJ // Wennheim // GP // 6/39
17.04.2012 // KRJ // Yamera // GP // 02/40
19.04.2012 // KRJ // Yamera // GP // 01/40
11.07.2012 // KRJ // Infinity // Int II // 02/40
24.07.2012 // KRJ // Hex Sporthorses // GP // 02/57
24.07.2012 // KRJ // Hex Sporthorses // GP // 06/56
28.07.2012 // KRJ // Skurvash // GP // 04/50
29.07.2012 // KRJ // Skurvash // GP // 06/50
30.07.2012 // KRJ // Skurvash // GP // 05/50
28.07.2012 // KRJ // Lilygreen // GP // 03/50
29.07.2012 // KRJ // Rosenheim // GP // 06/50
30.07.2012 // KRJ // Rosenheim // GP // 04/50
04.08.2012 // KRJ // Yamera // GP // 04/50
06.08.2012 // KRJ // Yamera // GP // 03/50
30.10.2012 // KRJ // Kultahuisku // Int II // 07/70
10.11.2012 // KRJ // Raden Stal // Int II // 04/30
17.11.2012 // KRJ // Cabinet Riders // Int II // 05/40
22.11.2012 // KRJ // Jade Dressage // GP // 05/50
23.11.2012 // KRJ // Jade Dressage // GP // 05/50
15.11.2012 // KRJ // Whitehall // GP // 02/53
17.12.2012 // KRJ // Infinity // GP // 06/40
22.12.2012 // KRJ // Infinity // GP // 02/40
24.12.2012 // KRJ // Jade Dressage // GP // 03/60
25.12.2012 // KRJ // Jade Dressage // GP // 04/60
28.12.2012 // KRJ // Jade Dressage // GP // 05/60
02.12.2012 // KRJ // Arlinda Sporthorses // Int II // 03/27
19.12.2012 // KRJ // Bogart&Britanov // GP // 04/50
21.12.2012 // KRJ // Bogart&Britanov // GP // 03/50
23.12.2012 // KRJ // Bogart&Britanov // GP // 07/50
28.12.2012 // KRJ // Jade Dressage // Int II // 01/50
15.12.2012 // KRJ // Kirbera // GP // 03/14
28.01.2013 // KRJ // Optimal // GP // 05/40
31.01.2013 // KRJ // Optimal // GP // 02/40
02.02.2013 // KRJ // Optimal // GP // 03/40
01.02.2013 // KRJ // Kirbera // GP // 03/30
03.02.2013 // KRJ // Kirbera // GP // 01/30
04.02.2013 // KRJ // Kirbera // GP // 01/30
05.02.2013 // KRJ // Kirbera // GP // 04/30
05.02.2013 // KRJ // Suprant // Int II // 05/40
08.02.2013 // KRJ // Skylar Sporthorses // GP // 04/40
21.02.2013 // KRJ // B Ponies // GP // 03/40
24.02.2013 // KRJ // B Ponies // GP // 05/40
25.02.2013 // KRJ // Shadiya Arabians // GP // 06/40
27.02.2013 // KRJ // Shadiya Arabians // GP // 04/40
28.02.2013 // KRJ // Shadiya Arabians // GP // 01/40
02.03.2013 // KRJ // B Ponies // GP // 04/40
25.02.2013 // KRJ // Carbon Sporthorses // GP // 01/31
26.02.2013 // KRJ // Carbon Sporthorses // GP // 03/31
01.03.2013 // KRJ // Carbon Sporthorses // GP // 05/31
02.03.2013 // KRJ Cup // Oldfinion // Int II // 02/90

virtuaalitalli / virtuaaihevonen / layout © sonya