COUTURE SPORTHORSES

Huntley PSB-III, ERJ-I

NIMIHuntley REKISTERINUMEROVH21-021-0209
ROTU, SUKUPUOLItrakehner, ori OMISTAJAsonya, VRL-09386
SYNTYNYT25.05.2021 KASVATTAJAHarry Fuchs (evm)
VÄRI, SÄKÄmusta, 172cm PAINOTUS, TASOeste, 160cm

täyttänyt 8v. 25.07.2021

Heinäkuun 2022 laatuarvostelu: ERJ-I
(7 + 42 + 18 + 20 + 13 = 100p.)

Helmikuun 2024 kantakirjatilaisuus: PSB-III
(16 + 16 + 15 + 16 = 63p.)

luonnekuvaus

Huntley, jota kutsutaan myös Harryksi, on viisas hevonen, joka käyttäytyy, kuin se lukisi ajatuksia. Sen kanssa on helppo toimia, eikä mikään tunnu olevan vaikeaa tai ongelmallista. Se seuraa kiltisti perässä taluttaessa, eikä sen kanssa ole koskaan ollut ongelmia lastauksessa. Se viihtyy hyvin myös uusissa paikoissa, eikä stressaannu tai käyttäydy levottomasti. Se onkin oivallinen kilpahevonen, joka nauttii kilpailupaikan vilinästä. Harry soveltuu hyvin myös totuttamaan enemmän jännittäviä hevosia maastoiluun, sillä tämä ori ei vähästä hätkähdä. Se ei säiky metsästä kuuluvia rasahduksia tai kovia ääniä, vaan korkeintaan höristää hieman korviaan.

Hoitaessa Harry nauttii harjauksesta ja saattaa jopa nukahtaa hoitohetkeen. Se vaikuttaa niin rennolta, että sitä varustava ratsastaja saattaa ihmetellä, löytyykö hevosesta ollenkaan virtaa. Vaikka Harry onkin helppo ja kiltti hoitaa, on se ratsastaessa kuitenkin energinen ja innokas. Se on aina lähdössä töihin hyvillä mielin, oli kyseessä sitten sileäntreeni tai estevalmennus. Ori soveltuu eri tasoisille ratsastajille, mutta eniten siitä saa irti osaava ratsastaja, joka antaa selkeät avut hevoselle. Harrylla on osaamista kouluratsastukseen ja esteille, mutta korkeammalla tasolla se kilpailee esteratsastuksessa. Ori hyppää hyvällä tekniikalla ja tekee nopeita ratoja. Se ei helposti kiellä tai ohita estettä, mutta saattaa ottaa mukaan muutaman puomin, jos ratsastaja ohjaa sen huonoon ponnistuspaikkaan.

Maastossa Harry on mukava ja rento ratsu. Se ei kyttää ympäristöään tai säpsyile turhia, vaan etenee rauhallisessa tahdissa eteenpäin. Maastoilu on hyvää mielenvirkistystä niin hevoselle, kuin ratsastajallekin, ja jos matkalle sattuu muutama maastoeste, niin aina vaan parempi. Orin kanssa voi nauttia niin rauhallisista käyntilenkeistä, kuin vauhdikkaista laukkamaastoistakin. Se tekee aina parhaansa ja yrittää kovasti miellyttää ratsastajaansa.

sukutaulu

i. Indigo Sun
trak, m, 177cm

ii. Donovan
trak, rn, 172cm
iii.
iie.

ie. Imogene
trak, m, 170cm

iei.
iee.

e. Heather
trak, m, 170cm
ei. Atticus
trak, rn, 171cm
eii.
eie.

ee. Holly Breeze
trak, m, 169cm

eei.
eee.

jälkeläiset