COUTURE SPORTHORSES

Avalanche ERJ-I, YLA2, HANN-II

NIMIAvalanche REKISTERINUMEROVH21-011-0074
ROTU, SUKUPUOLIhannover, tamma OMISTAJAsonya, VRL-09386
SYNTYNYT17.05.2019 KASVATTAJAHenry Stadt (evm)
VÄRI, SÄKÄkimo, 161cm PAINOTUS, TASOeste 160cm

täyttänyt 8v. 17.01.2020

kesäkuun 2021 laatuarvostelu: ERJ-I
(5,5 + 41 + 20 + 20 + 15 = 101,5p.)

maaliskuun 2022 laatuarvostelu: YLA2
(25,5 + 22 + 20 + 12 + 3 = 82,5p.)

Heinäkuun 2023 laatuarvostelu: HANN-II
(5 + 20 + 20 + 40 + 17 = 102p.)

luonnekuvaus

Ava on kiltti perushevonen, joka toimii mutkattomasti tilanteessa kuin tilanteessa. Sen ystävällinen luonne hurmaa tallilla jokaisen, eikä sen kanssa puuhastelusta voi tulla kuin hyvälle mielelle. Sen voi tarhata lähes kenen kanssa tansa ja sitä voi hoitaa ja ratsastaa kokemattomammatkin ihmiset. Ava on rauhallinen ja tyyni, ja sen kierrokset harvoin nousevat kovin korkealle. Laskeutuipa kerran jopa kuumailmapallo sen laitumelle, eikä aikaakaan kun tamma oli uteliaana katselemassa pellolle tunkeutujaa. Tamma on helppo lastata ja kuljettaa, eikä sen kanssa ole muitakaan ongelmia kilpailupaikoilla. Luonteensa puolesta Ava on siis täydellinen kultakimpale.

Hoitaessa tamma on mukava ja helppo. Sen voi sitoa kiinni tai olla sitomatta, sillä se seisoo joka tapauksessa paikallaan kuin tatti. Tamma nostaa pyynnöstä jalkojansa kavioiden putsausta varten ja ottaa kuolaimet omatoimisesti suuhunsa. Se nauttii myös suuresti pitkistä harjaus ja rapsutteluhetkistä, erityisesti karvanlähdön aikaan. Eläinlääkärikin saa tutkia tammaa aivan vapaasti ja kengittäjän homma on helppo tämän tamman kanssa. Ava on hyvin ihmisläheinen ja laskee mieluusti päänsä hoitajan syliin. Tamma on myös perso herkuille, mutta herkkävatsaisuutensa vuoksi sille ei voi antaa ihan mitä tahansa, sillä se reagoi herkästi jo vääränlaiseen heinäänkin.

Ava toimii ratsastettaessa kuin unelma. Se on yhteistyökykyinen, herkkä ja kuuliainen, muttei reagoi apuihin turhan dramaattisesti. Ava kulkee luonnostaan oikein päin käyttäen selkäänsä, eikä sitä tarvitse juuri houkutella liikkumaan. Se ei kuumu tai säpsy, mutta kulkee kuitenkin energisesti eteenpäin. Esteillä tamma on parhaimmillaan, ja hyppääkin hyvällä tekniikalla korkeampiakin esteitä. Ava on loistava ratsu myös maastoesteillä, sillä se ylittää pelottomasti esteen kuin esteen, eikä epäröi laukata veteen. Sillä voisikin kilpailla hyvin myös kenttää, mutta toistaiseksi tamman ura on rajoittunut vain rataesteisiin.

sukutaulu

i. Arthrocereus
hann, km, 170cm

ii. Acanthus
hann, rt, 169cm
iii. Aeonium
iie. Cadia Danae

ie. Gaillardia IV
hann, km, 169cm

iei. Galanthus
iee. Miss Magnolia

e. Dyea's Chisana
hann, rn, 160cm
ei. Collins
hann, m, 168cm
eii. Columbos
eie. Appledore

ee. Belmonta
hann, rt, 159cm

eei. Buxton
eee. Duff Galatea

jälkeläiset