Dear diary...

14.11.2107 - Mikael
En ollut pysyä housuissani lentomatkalla Saksasta takaisin kotosuomeen. Se johtui pääosin siitä, että tällä kertaa mulla oli mukanani uusi hevoseni, kuvankaunis hannovertamma Beatrix, jota olin lähtenyt Regensburgista asti hakemaan. En oikeastaan ollut edes vaivautunut vilkaisemaan, mitä Suomella olisi ollut tarjottavanaan, vaan marssin oikopäätä Itämeren toiselle puolelle. Vaikka en ollut ensimmäistä kertaa hakemassa hevosta ulkomailta, tuntui jännitys silti kutkuttavana vatsanpohjassa. Kone laskeutui lentokentälle ja pian matkasimme tamman kanssa kohti Kaajapurojen tallia.

”Sehän tulee hyvin ulos”, Verneri hymähti Trixien kävellessä lastaussiltaa rauhallisesti alas. Se tuntui olevan hieman apaattinen.
”Varmaan vaan väsynyt matkan jäljiltä”, virnistin. Eiköhän tammaan löytyisi jotain eloa muutaman päivän jälkeen. Ruunikko katseli hölmistyneenä ympärilleen tallipihalla.
”Ehkä parasta päästää tää otus nyt lepäilemään”, tuumin ja lähdin taluttamaan tammaa Vernerin perässä kohti tallia.

”Tässä olis sille karsina”, brunette liu’utti boksin oven auki. Trixie pyörähti kertaalleen ympäri ja pysähtyi sitten juoma-automaatille.
”Eiköhän tää tästä”, hymähdin katsellen hevostani. ”Vielä olis edessä sopivien suitsien löytäminen.”
Tamman mukana oli tullut satula ja suitset, jotka sopisivat käyttöön toistaiseksi. Muita varusteita mä olinkin hankkinut pitkin kuukautta. Trixie asteli takaisin karsinan ovelle ja työnsi turpansa kaltereiden välistä. Mun nostaessa käteni ylös sen turpa katosikin jo toiseen suuntaan. Hymähdin tammalle. Hyvä tästä vielä tulisi.

Valmennukset

20.11.2017 - kouluvalmennus: Eeri Koskelainen
Koska ongelmasi oli esteistunnassa, mutta laukassa, ohjeistin hakemaan kevyen istunnan käynnissä ja tekemään erilaisia reittejä siitä käsin. Käynti kuitenkin on hankalin askellaji kevyenistunnan kanssa. Alkuun sait hieman hakea asentoa, mutta sen jälkeen sinulla lähti sujumaan. Pujottelussa teillä oli varsin vauhdikkaat suoritukset, joten komensin sinua pitämään istunnalla vauhdin hallinnassa, eikä lähtemään istuinluilla mukaan Trixien touhotukseen. Pysähdykset olivat hätiköityjä ja venyivät pitkiksi alkuun. Rauhoitu itse ja samalla rauhoita ratsusi, teillä ei ole kiire minnekään. Pohkeenväistöt olivat hätiköityjä, joten komensin taas nollaamaan kierrokset. Väistävän pohkeen kuunteleminen oli hakusessa, joten jouduit paljon avittamaan raipalla. Lisäykset olivat hyviä, mutta niistä takaisin pohkeenväistöön rauhoittuminen teki sinulle paljon työtä. Hidasta omaa tekemistäsi ja kerro hevoselle, että nyt pitää kuunnella. Sille jää kierrokset päälle, joten vähennä lisäystä, jolloin saat paremman kontrollin! Laukannostoihin mennessä Trixie oli jo menettämässä totaalisesti keskittymiskykynsä ja sait tehdä töitä, että tamma kuunteli sinua. Muiden laukkaaminen keräsi virtaa tammaan, joten teidän laukannostot olivat alkuun yhtä söheltämistä. Lopulta sait Trixien takaisin keskittymään ja tasapainoiset laukannostot. Loppuun vinkiksi annoin keskittymiskykyä vaativia tehtäviä, paljon muutoksia, paljon ajateltavaa. Pidä se koko ajan kuulolla. Välikäyntien aikana älä lopeta tehtävien teettämistä, teetä voltteja ja ympyröitä, älä jätä vain kävelemään.