NIMIBeatrix v. Helmwald REKISTERINUMEROVH19-011-0089, #PKK2421
ROTU, SUKUPUOLIhannover, tamma OMISTAJAMikael Gren (VRL-09386)
SYNTYNYT15.06.2016, Saksassa (7v.) KASVATTAJAGestüt Helmwald
VÄRI, SÄKÄruunikko, 169cm KOULUTUSHeA, 120cm

luonnekuvaus

Uuden hevosen hankkiminen oli pyörinyt mielessäni jo pitkään, mutta Beatrixin ostaminen oli melko harkitsematon ja nopea päätös. Itse asiassa tammasta vinkkasivat minulle vanhempani Saksasta, jossa myös Trixie oli syntynyt. Onneksi lentomatka Suomesta Keski-Eurooppaan ei ollut pitkä, ja pian olin tutussa maneesissa Nürnburgissa epäluuloisen vaalean ruunikon selässä. Ensivaikutelma tammasta oli arvaamaton. Sain käyttää reilun osan koeratsastuksesta ihan vain löytääkseni hevosesta oikeat nappulat jotta saisin sen tekemään ylipäätään minkäänlaista yhteistyötä. Koettuani jossain puolen tunnin kohdalla suoranaisen valaistumisen, oli ratsastus oikeastaan melko miellyttävää ja ymmärsin, miksi tammaa oli suositeltu minulle. Se oli suorastaan nero, mitä esteiden ylittämiseen tuli.

Trixie on luonteeltaan herkkä ja varovainen, mutta silti ystävällinen ja yhteistyökykyinen. Sillä on tapana reagoida melko vahvasti yllättäviin ääniin ja liikkeisiin, eikä epäröi paeta (tai ainakin yrittää paeta) paikalta jos tilanne käy liian jännittäväksi. Rauhalliset ja vakaat otteet pitävät kuitenkin Trixienkin tyynenä, eikä tamma olekaan silloin ollenkaan vaikea käsitellä. Se toimii taluttaessa ja maastakäsitellessä kuuliaisesti ja uteliaasti, mutta vaatii tavallista enemmän aikaa tottuakseen epätavallisiin tilanteisiin. Se on myös jossain määrin varovainen uusia ihmisiä kohtaan, eikä ole alkuun kovinkaan seurallinen. Luottamussuhteen muodostaminen saattaa kestää kauan, mutta loppujen lopuksi se on sen arvoista.

Sama linja jatkuu hoitaessa: kunhan äkkinäisiä liikkeitä ei tapahdu, on Trixie kiltisti paikallaan ja saattaa jopa rentoutua nauttimaan rapsutuksista. Harjoista Trixielle mieluisin on mahdollisimman pehmeä harja, sillä tamma on monilta osin hyvin herkkä. Esimerkiksi vatsan alta harjatessa sen korvat painuvat helposti luimuun, eikä itse korviinkaan oikein sopisi koskea. Kavioit sen sijaan nousevat puhdistettaessa ilmaan itsestään ja myöskin pysyvät kohtuullisen ajan hoitajan käsissä.

Trixie on ratsuna herkkä ja motivoitunut, eikä yleensä sählää omiaan kentällä. Se kuuntelee ratsastajaa tarkasti ja pyrkii aktiivisesti tekemään parhaansa, mennen joskus liiallisuuksiinkin jolloin tamma tarjoaa herkästi vääriäkin asioita, jos avut ovat epäselvät. Vaikka kouluratsastus sujuu Trixien kanssa oikein hyvin, ovat sen lahjat kuitenkin esteratsastuksen puolella. Ruunikko hyppää huolellisesti ja näyttävästi, käyttämättä kuitenkaan energiaa turhan suureen ilmavaraan. Tamma hyppää kuuliaisesti ja parhaansa mukaan minkä tahansa esteen jolle sen ohjaa, oli este sitten kuinka kumman näköinen tahansa. Maastossa Trixie on melko varovainen ja säikky, eikä sen kanssa kannata lähteä rennosti pitkin ohjin köpöttelemään.

sukutaulu

i. Batman 71
hann, m, 168cm

ii. Bastian v. Reinhold
hann, trn, 170cm
iii. Bartholomäus
iie. Hildegarde

ie. Leonie GER
hann, rn, 166cm

iei. Leonardo II
iee. Friederike

e. Diamond Trix
hann, trn, 165cm

ei. Damien II
, trn, 170cm
eii. Damien
eie. Yosemina

ee. Carrie
hann, rt, 165cm

eei. Cavalier
eee. Savannah

jälkeläiset