Felida v. Helmwald

NimiFelida v. Helmwald Omistaja Aamun tila, VRL-08973
Rotu, sukupuolihannoverinhevonen, tamma Kasvattaja Gestüt Helmwald, VRL-09386
Väri, säkäkorkeusruunikko, 160cm Painotuslajiestepainotteinen
Syntymäaika14.02.2018, 3v KoulutustasoRE: 160cm

Energisyys kuvastaisi Felidaa ehkä kaikkein parhaiten, kun luonnetta pitää kuvailla. Felida on hevonen jolta tuntuu löytyvän puhtia ikuisesti. Vaikka kyseesssä olisi minkälaiset treenit, ne ei tunnu hidastavan tätä tammaa sitten ollenkaan. Felida on luonteeltaan erittäin ystävällinen ja utelias neitokainen. Sen käsitteleminen on helppoa. Hoitotoimenpiteet onnistuvat sen kanssa ongelmitta, samoin varustaminen. Lastaaminen on tämän tamman kanssa helppoa kuin heinänteko. Felida on jopa kengittäjän ihanainen unelma, ainakin jos kyseessä on nopea kengittäjä. Vaikka Felida on ystävällinen ja rauhallinen, hermot tällä neidillä on aavistuksen lyhyet. Sen kärsivällisyys loppuu melko nopeasti, eikä paikallaan oleminen ole ollenkaan Felidan juttu, se haluaisi liikkua ja elää.

Toki hitaan käsittelijän kanssa Felida voi olla hieman rauhaton, mutta muuten tämä tamma on pelkkää unelmaa. Sillä on ihan uskomaton työmoraali, joka ei herpaannu ei sitten millään. Felida rakastaa vauhtia ja Felida rakastaa esteitä. Sen hyppytyyli on ehkä hieman omalaatuinen, mutta täysin pettämätön tekniikka. Yhtään laiskempijalkaisen jantterin jalat kolahtelisivat puomiin harvasen päivä, mutta en osaa sanoa olisiko alku kahinan jälkeen Felidan kaviot kolahtanut puomiin sitten kertaakaan. Felid on luotettava ratsu, jonka kanssa mennään eikä meinata. Se tulkitsee parhaansa mukaan ratsastajan apuja ja pyrkii korjaamaan ratsastajan virheitä, jotta esteiden yli päästään varmasti. Avuille tamma on toki hieman herkkä ja Felida vaatii selkäänsä eleiltään rauhallisen ratsastajan. Yhtä innokasta menijää saa kuitenkin hakea ja Felidan kanssa lähtiessä ihan mihin tahansa, ratsastaja ainakin tietää voivansa luotta tähän hevoseen niin paljon kuin vain kukin pakoeläimeen uskaltaa luottaa.

Sukutaulu

i. Feuerland
musta, 172cm
ERJ-I, YLA2
ii. Trumbauer evm
musta, 169cm
iii. Tanzer II evm
mustanruunikko, 170cm
iie. Philomena evm
ruunikko, 166cm
ie. Feuertanz II evm
tummanruunikko, 170cm
iei. Festnahme evm
musta, 170cm
iee. Feuertanz evm
musta, 167cm
e. Heidelbeere
mustankimo, 167cm
KTK-III
ei. Kürbis evm
ruunikko, 164cm
eii. Leidenschaft evm
ruunikko, 166cm
eie. Apfel evm
rautias, 165cm
ee. Karotte evm
mustankimo, 166cm
eei. Kartoffel evm
ruunikko, 166cm
eee. Rübe evm
ruunikko, 169cm

Jälkeläiset

NimiSukupuoliSyntymäaikaIsä/emäOmistaja
Nimiori/tamma00.00.0000Isä/emäOmistaja
Nimiori/tamma00.00.0000Isä/emäOmistaja

Kilpailukalenteri

LajiPaikkaPäivämääräLuokkaSijoitus
lajikilpailupaikka00.00.0000luokka00/00
lajikilpailupaikka00.00.0000luokka00/00
lajikilpailupaikka00.00.0000luokka00/00

Päiväkirja & valmennukset

17.10.2018 - se tuntui uskomattomalta kuinka nopeasti Felida oli kasvanut pienestä varsasta aikalailla täysi-ikäisyyteen asti. Se oli ehkä vielä vähän likahsia vailla ja se oli vasta oiva ratsunalku, mutta potentiaalia tästä tytöstä löytyi vaikka muille jakaa. Delida pudisti päätään tyytyväisenä ja painoi menemään kohti kujalle rakennettua estettä. Tamma liisi esteenyli kuin rasvattu ja perään se veti muutaman pukin ilmoittaakseen siitä, kuinka iloinen se oli vapaana juoksemisesta ja pienestä haasteesta. Felidan pyyhältäessä ohitseni kylmät väreet kulkivat selkääni pitkin. Pörisevä hengitys aivan korvan juuressa kuulosti uskomattomalta ja samoin uskomatonta oli okserin ylitys. hieman sivusta, hieman liian aikaisin, mutta oli kuinka korkeasta esteestä kyse tahansa, kaikki tuntui Felidalle helpolta.

Vihelsin muutamaan otteeseen ja Felida hiljensi jokaisen vihellyksen kohdalla vauhtiaan. Se ei olisi millään malttanut tehdä niin, mutta pitkän harjoittelun tulos toimi kerta toisensa jälkeen aina vähän paremmin. Tamma suostui kuitenkin hidastamaan hitaaseen raviin. Viimeinen vihellys oli merkki siitä, että oli aika tulla minun luokseni. Hieman Felida nakkeli niskojaan osoittaakseen mieltä siitä, että leikit oli leikitty, mutta nätisti tamma antoi minun pujottaa riimun takaisin sen päähän ja me suuntasimme takaisin talliin ja iltahommin.

26.02.2018 - pieni hontelojalkainen tamma työnsi päänsä ulos trailerista ja katsoi ympärilleen uteliaana. Pitkästä matkasta uupuneena se ei jaksanut enää hypellä niinkuin traileriin mentäessä. Felidan hennot turpakarvat värisivät sen haistellessa ilmaa ja muutaman pienen aran askeleen se uskalsi ottaa viereltäni sen vilkuillessa ympärilleen. Kosketin hymyillen ja hellästi Felidan kaulaa, mutta tamma väisti liikettäni hieman. Tamma käänsi turvan oitis minua kohti ja tutustui minuun uudelleen haistellen käsiäni ja naamaani. Se pärskähti ilmoittaakseen, että minut oli hyväksytty hänen vierelleen nyt ja pieni onni kupli mahassani. Se oli jännitystä. En ollut osannut aavistaa mitä kaikkea Aamun tilan johtoon siirtyessä tapahtuisi. Koko minun elämäni oli täyttynyt tallin hoitamisella ja minä todella nautin siitä. Minulla oli oma tila täynnä omia hevosia ja jokainen uusi tulokas aiheutti iloisia perhosia vatsassani, jotka kertoivat uutuuden jännityksestä. Felida oli meidän uusin tulokas, niin kaunis ja suloinen neito täynnä lupauksia täytettäväksi. Maiskautin tamman liikkeelle mukaani ja ohjasin hänet sisälle lämpimään talliin. Nyt se pääsisi tutustumaan uuteen karsinaansa, kotiinsa, josta meidän yhteistyö lähtisi todellisuudessa vasta alkuun.

virtuaalitalli / virtuaalihevonen
webdesign © VRL-02488 & VRL-09386